Απαγορεύονται οι έλεγχοι σε γιατρούς της Άρτας! - Free Sunday
Απαγορεύονται οι έλεγχοι σε γιατρούς της Άρτας!

Απαγορεύονται οι έλεγχοι σε γιατρούς της Άρτας!

Σε ευθεία διασύνδεση της πρόσφατης παύσης της με την διαπίστωση παραβάσεων σε γιατρούς της Άρτας, η πρώην γενική επιθεωρήτρια της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΥΠΕΔΥΦΚΑ) Γεωργία Γεωργιάδου.

Η κυρία Γεωργιάδου καταγγέλλει ότι:

  • οι γιατροί που ελέγχθηκαν απευθύνθηκαν στην Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, η οποία είναι επίσης γιατρός και εκλέγεται στην Άρτα
  • η κυρία Γεροβασίλη απευθύνθηκε στον αν. Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη
  • Ο κ.Πολάκης έδωσε διαβεβαιώσεις
  • η κυρία Γεροβασίλη με έγγραφο της στον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας προανήγγειλε την αντικατάσταση της επιθεωρήτριας και  την ανάκληση των επιστολών

«Άλλο πράγμα να πιάσεις έναν που συστηματικά συνταγογραφεί πανάκριβα φάρμακα χωρίς ενδείξεις και άλλο να ζητάς εξηγήσεις από έναν καρδιολόγο που έγραψε σε πέντε συνταγές από τις 300 σκεύασμα για γαστροπροστασία!!!!! Πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται μέσα από υπόγειες διαδρομές κομματικών επιδιώξεων…και ο νοών νοείτω σε κάποιο νομό της όμορφης Ηπείρου…», είχε γράψει ο κ.Πολάκης.

Ακολουθεί η δήλωση της κυρίας Γεωργιάδου:

«Κατόπιν καταγγελίας για παράτυπη συνταγογράφηση συγκεκριμένων ειδικοτήτων γιατρών της Αρτας, χωρίς αναφορά συγκεκριμένων ονομάτων, η Υπηρεσία διενήργησε ελέγχους, διά του θεσμοθετημένου οργάνου ιατρών, της επιτροπής ελέγχου συνταγογραφίας της ΚΜΕΣ ΕΟΠΥΥ, με αποτέλεσμα τη διαπίστωση παραβάσεων στη συνταγογράφηση φαρμάκων. Στους ελεγχθέντες γιατρούς απεστάλησαν επιστολές παροχής εξηγήσεων για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις, κατά την πάγια ακολουθούμενη διαδικασία. Οι “θορυβηθέντες” γιατροί απευθύνθηκαν… αρμοδίως στη βουλευτή της περιοχής των κ. Ολγα Γεροβασίλη. Η κ. υπουργός επικοινώνησε άμεσα με τον αρμόδιο συνάδελφό της κ. Πολάκη, έλαβε διαβεβαιώσεις να μην ανησυχούν οι ελεγχόμενοι και καθησύχασε τους συμπατριώτες της γιατρούς με τα ακόλουθα αναγραφόμενα σε επιστολή της προς τον Ιατρικό Σύλλογο Αρτας: Αυτονόητα (!) η Υπηρεσία (υπό τον νέο γ. επιθεωρητή της προφανώς) θα προχωρήσει άμεσα σε ανάκληση των επιστολών προς όσα μέλη του Ι.Σ. Αρτας ήταν αποδέκτες αυτών», γράφει η πρώην γενική επιθεωρήτρια και συνεχίζει: «Δεν υπήρξε έλεγχος», αναφέρει, «αλλά επίφαση ελέγχου κατά στρεβλή ιεράρχηση και προσωπική στρατηγική κατ’ αδιαφανή αξιοποίηση θέσης ευθύνης (!)».