«Η αστυνομία δεν έχει πάντα όση ηθική υποστήριξη, την αξιοκρατία και έλεγχο χρειάζεται» - Free Sunday
«Η αστυνομία δεν έχει πάντα όση ηθική υποστήριξη, την αξιοκρατία και έλεγχο χρειάζεται»

«Η αστυνομία δεν έχει πάντα όση ηθική υποστήριξη, την αξιοκρατία και έλεγχο χρειάζεται»

Στην έλλειψη σταθερής ηθικής υποστήριξης, αξιοκρατίας και διαρκούς ελέγχου στις υπηρεσίες, απέδωσε ο πρώην υπουργός δημόσιας τάξης, Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, τις επιθέσεις, όπως αυτή στον κ.Παπαδήμο.

 «Αυτό το οποίο έχει σημασία στην πολιτική ασφάλειας μιας χώρας, για να μπορούν να αισθάνονται οι άνθρωποι ασφαλείς, να μπορούμε να προστατεύουμε τη ζωή των ανθρώπων, είναι να επαγρυπνούμε συνεχώς, να δουλεύουν σωστά οι υπηρεσίες. Για να δουλέψουν σωστά -επειδή είναι ευαίσθητες υπηρεσίες- χρειάζεται μία διαρκής προσπάθεια: Από την πολιτική ηγεσία, τη φυσική ηγεσία, χρειάζεται ηθική υποστήριξη, χρειάζεται αξιοκρατία, χρειάζεται διαρκής έλεγχος. Αυτά είναι πράγματα που κάποια στιγμή τα κάνουμε και μετά τα χάνουμε στον δρόμο πάλι. Αυτός είναι ο λόγος που επαναλαμβάνονται πράγματα, που δε θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να επαναλαμβάνονται», είπε ο κ.Χρυσοχοϊδης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9.

Ο πρώην υπουργός υπενθύμισε ότι «αυτού του είδους οι ενέργειες εμφανίστηκαν πολλά χρόνια τώρα – γύρω στο 2010- όταν αστυνομικοί της τότε νεοϊδρυθείσας ομάδας δίκυκλης αστυνόμευσης ΔΙΑΣ συνέλαβαν στον δρόμο κάποιους που πήγαιναν να ταχυδρομήσουν παγιδευμένες επιστολές». «Έχουμε ένα ιδιαίτερο πρόβλημα όταν επί 7-8 χρόνια τώρα κάποιοι στέλνουν και ξαναστέλνουν διαρκώς επιστολές παγιδευμένες, σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. [...]Δηλαδή τι θα πει αυτό; Υπάρχουν κάποιοι εδώ μεταξύ μας, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να στέλνουν επιστολές σε ανθρώπους να τους τραυματίζουν και να τους σκοτώνουν;» σημείωσε.

Σε ότι αφορά στον ευατό του, ο κ.Χρυσοχοϊδης είπε:

«Εγώ δεν φοβάμαι. Έχω πάψει να φοβάμαι εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Έχω δει το όνομά μου γραμμένο σε κολώνες σε όλο το κέντρο της Αθήνας, να λέει "θάνατος στον Χρυσοχοϊδη". Δεν είναι το θέμα αυτό. Έχω σηκώσει πολλούς νεκρούς από κάτω. Έχω δει πράγματα στη ζωή μου πολύ άσχημα. Δεν είναι το ζήτημα του φόβου και επίσης, είμαι πολιτικός. Από τη στιγμή που πας σε έναν χώρο, αναλαμβάνεις ένα καθήκον, οφείλεις να είσαι αποτελεσματικός, αλλιώς μπορείς να είσαι τουρίστας και αναποτελεσματικός, ένα τίποτα. Άρα λοιπόν οι κίνδυνοι υπάρχουν και οφείλουμε να προστατεύουμε τη ζωή μας της οικογένειάς μας των ανθρώπων μας».