Στο εδώλιο ο Διώτης για τη λίστα Λαγκαρντ - Free Sunday

Free Sunday skin left

Free Sunday skin left

Στο εδώλιο ο Διώτης για τη λίστα Λαγκαρντ

Στο εδώλιο ο Διώτης για τη λίστα Λαγκαρντ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για τους χειρισμούς που έκανε ως διευθυντής του ΣΔΟΕ  στην περίφημη υπόθεση της «λίστα Λαγκάρντ», θα καθίσει σήμερα ο Ιωάννης Διώτης.

Τον πρώην εισαγγελέα βαραίνει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία για όσα δεν έκανε για την αξιοποίηση των στοιχείων της λίστας, στην οποία περιλαμβάνονταν ονόματα περισσότερων από 2000 προσώπων που διατηρούσαν μεγάλες καταθέσεις στην τράπεζα HSBC.

Ο κ. Διώτης υποστηρίζει ότι το επίμαχο ηλεκτρονικό αρχείο δεν μπορούσε να αξιοποιηθεί ως προϊόν υποκλοπής.

Μαζί με τον κ.Διώτη είχαν  ερευνηθεί και οι ευθύνες του προκατόχου του, Ιωάννη Καπελέρη, ο οποίος απηλλάγη με βούλευμα διότι εκρίθη ότι δεν έλαβε ποτέ επισήμως από τον τότε προϊστάμενο του υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ούτε τη λίστα των καταθετών, ούτε επίσημη εντολή για περαιτέρω έλεγχο.

Ως μάρτυρας θα καταθέσει ο τότε υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το Μάρτιο του 2015, για την υπόθεση της "λίστας Λαγκάρντ" έχει καταδικαστεί από το Ειδικό Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης 1 έτους με 3ετή αναστολή, για νόθευση εγγράφου ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος είχε παραπεμφθεί για τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απόπειρας τέλεσης απιστίας στην υπηρεσία με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, από τα οποία απηλλάγη.