Λάμπρος Γιαννόπουλος: Θέλω η Περιφέρεια Αττικής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα - Free Sunday
Λάμπρος Γιαννόπουλος: Θέλω η Περιφέρεια Αττικής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα

Λάμπρος Γιαννόπουλος: Θέλω η Περιφέρεια Αττικής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα

Πρωταγωνίστρια σε όλα τα επίπεδα επιθυμεί να δει την Περιφέρεια Αττικής ο γιατρός και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής στον Κεντρικό Τομέα με την παράταξη του Γ. Πατούλη, Λάμπρος Γιαννόπουλος, ο οποίος εκτιμά ότι το αποτέλεσμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών θα καθορίσει επί της ουσίας και το μέλλον των εθνικών εκλογών, δηλαδή τον χρόνο διεξαγωγής και το αποτέλεσμά τους. Ο ίδιος, για την υποψηφιότητά του, τονίζει ότι έχει τη διάθεση, την ικανότητα, την προσήλωση και τη γνώση για να βοηθήσει ουσιαστικά στη λύση των προβλημάτων των πολιτών.

Ποιο είναι κατά την άποψή σας το διακύβευμα των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών;

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της χώρας μας, αλλά και για το μέλλον της αυτοδιοίκησης. Στις εκλογές αυτές οι πολίτες θα αποφασίσουν αν η Ελλάδα και οι τοπικές κοινωνίες θα πάνε μπροστά ή πίσω. Θα παραμείνουμε δέσμιοι του συγκεντρωτικού και χρεοκοπημένου μοντέλου λειτουργίας του κράτους ή θα τολμήσουμε να προχωρήσουμε σε καινοτομίες και αλλαγές που θα αξιοποιούν τη διεθνή εμπειρία και τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται καθημερινά;

Κατεβαίνετε ως υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με την παράταξη του κ. Πατούλη. Γιατί;

Θέλω η Περιφέρεια Αττικής να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα. Στην ανάπτυξη, στην ενίσχυση της απασχόλησης, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Για να γίνει αυτό, χρειάζεται μια νέα ηγεσία και ανθρώπους που θα διαθέτουν γνώσεις, εμπειρία και ειλικρινή διάθεση να αντιμετωπίσουν τα συσσωρευμένα προβλήματα και να παραγάγουν έργο για την Αττική και τους πολίτες της. Ο κ. Πατούλης, με την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη του πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση, συγκεντρώνει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να συνταχθώ μαζί του.

Πόσο θεωρείτε ότι θα επιδράσει στα αποτελέσματα των εκλογών το γεγονός ότι διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής;

Δεν το γνωρίζω, γιατί δεν υπάρχει ιστορικό προηγούμενο. Τα προβλήματα είναι κοινά και προσωπικά θεωρώ ότι ο δρόμος της συνεργασίας και της συμμετοχικότητας, ανεξαρτήτως εκλογικού συστήματος και εκλογικών ποσοστών, είναι ο καλύτερος για την υπέρβασή τους.

Ποια είναι κατά την άποψή σας τα σημαντικότερα προβλήματα που η νέα περιφερειακή αρχή θα κληθεί να αντιμετωπίσει στην Αττική;

Η νέα περιφερειακή αρχή, ο περιφερειάρχης μας κ. Πατούλης, θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αφορά την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη βελτίωση της καθημερινότητας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας με σκοπό την τοπική ανάπτυξη και στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την ασφάλεια του πολίτη και την αποτελεσματική απορρόφηση των κοινοτικών πόρων.

Αν εκλεγείτε περιφερειακός σύμβουλος, ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητές σας;

Σε προσωπικό επίπεδο, είναι να υπηρετήσω με δυναμισμό και συνέπεια όλους τους συμπολίτες μας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής έκφρασης και δράσης, πάντα με σκοπό να είμαι χρήσιμος και όχι αρεστός.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα πλεονεκτήματα του κ. Πατούλη και της παράταξής του σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Ο κ. Πατούλης είναι ένας καταξιωμένος και επιτυχημένος Έλληνας πολίτης, έχει επιτύχει τεράστιο έργο σε θέσεις ευθύνης, ως δήμαρχος Αμαρουσίου, ως πρόεδρος του ΙΣΑ, ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ως επιστήμων ιατρός. Είναι ουσιαστικός και αποτελεσματικός. Η Αττική χρειάζεται μια νέα αρχή, με περιφερειάρχη τον Γιώργο Πατούλη.

Πιστεύετε ότι τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα αποτελέσουν πρόκριμα για τις εθνικές εκλογές;

Πιστεύω ότι τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών θα επηρεάσουν τόσο τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών όσο και το ίδιο το αποτέλεσμά τους.

Αν κάποιος σάς ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Έχω τη διάθεση, την ικανότητα, την προσήλωση και τη γνώση να βοηθήσω ουσιαστικά στη λύση των προβλημάτων των πολιτών της Περιφέρειας της Αττικής. Θα είμαι ρεαλιστής και ειλικρινής.