Κορίνα Πατέλη-Μπελ: Ο δήμος έχει ήδη πολλές δυνατότητες και το έχει αποδείξει - Free Sunday
Κορίνα Πατέλη-Μπελ: Ο δήμος έχει ήδη πολλές δυνατότητες και το έχει αποδείξει

Κορίνα Πατέλη-Μπελ: Ο δήμος έχει ήδη πολλές δυνατότητες και το έχει αποδείξει

Το «μάτι», το «αυτί» και τη «φωνή» των δημοτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης στο δημοτικό συμβούλιο επιδιώκει να αποτελέσει η Κορίνα Πατέλη-Μπελ, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του νυν δημάρχου Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, προσθέτοντας ότι θέλει να βάλει τη μακρά εμπειρία της στον ιδιωτικό τομέα στην υπηρεσία του δήμου.

Γιατί αποφασίσατε να συμμετάσχετε στις φετινές δημοτικές εκλογές και γιατί με τον συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου;

Οι φετινές δημοτικές εκλογές έχουν για τον δήμο μας μια ιδιαίτερη βαρύτητα. Κατ’ αρχάς θεωρώ πολύ σημαντική την επανεκλογή του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου και την ανανέωση της εμπιστοσύνης μας στο πρόσωπό του, ώστε να του δοθεί η δυνατότητα συνέχισης και ολοκλήρωσης μιας σειράς σημαντικών έργων τα οποία έχει με επιτυχία δρομολογήσει και βρίσκονται σε στάδιο αποπεράτωσης. Τα έργα αυτά έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, την ασφάλεια των πολιτών, την ανακύκλωση, τη δημιουργία πόρων και εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και θέματα που αφορούν τους νέους, την ποιότητα ζωής μας, καθώς και την αλληλεγγύη και στήριξη του πολίτη. Πίσω απ’ όλα αυτά βρίσκεται ο άνθρωπος που με ενέπνευσε και με τίμησε με την πρότασή του να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο «Πόλη για να ζεις», ο νυν και πετυχημένος δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Ποιες θεωρείτε ότι είναι οι ιδιαιτερότητες του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης;

Τόσο η Βούλα όσο και η Βουλιαγμένη είναι περιοχές με εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, κάτι το οποίο οι κάτοικοι επιθυμούν να διατηρήσουν και ταυτόχρονα να προστατέψουν από προσπάθειες και, αν θέλετε, συμφέροντα που θα έθεταν σε κίνδυνο την περιοχή. Από τη μεριά της, η Βάρη είχε και εξακολουθεί να έχει προβλήματα που έχουν να κάνουν με τεχνικές υποδομές και που για χρόνια έμεναν στο συρτάρι χωρίς να δίνονται λύσεις. Η τωρινή δημοτική αρχή τόλμησε να δρομολογήσει έργα ανάπτυξης και υποδομής που παρέμεναν για 30 χρόνια στο συρτάρι –όπως το ρέμα του Κόρμπι–, προωθώντας μελέτες και διαχειριζόμενη προγράμματα που δημιουργούν μια άλλη πόλη.

Προέρχεστε από μακρά θητεία στον ιδιωτικό τομέα. Πόσο νομίζετε ότι θα σας βοηθήσει, αν εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος;

Είναι αδιαμφισβήτητη η χρησιμότητα της μακράς πορείας μου στον ιδιωτικό τομέα. Οι απαιτήσεις και η σκληρή δουλειά που στοχεύει σε απτά αποτελέσματα είναι η βασική προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος να σταθεί σε έναν χώρο που λέγεται ιδιωτικός τομέας. Οι σύγχρονοι δήμοι απαιτούν –και επιβάλλεται να το κάνουν– να έχουν στο δυναμικό τους άτομα που θα μπορούν να διαθέτουν γνώσεις και εμπειρία λειτουργίας μιας σύγχρονης επιχείρησης με συνεχή ανανέωση, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια, αλλά και επιχειρηματική σκέψη και ευελιξία.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα προβλήματα του δήμου που θα πρέπει να αποτελέσουν την πρώτη προτεραιότητα της νέας δημοτικής αρχής;

Σε έναν δήμο οι προτεραιότητες διαμορφώνονται και προωθούνται με καλό σχεδιασμό, μελέτη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Σε αυτό το δυναμικό θα πρέπει να επενδύσει η δημοτική αρχή, ώστε να προωθηθούν ταυτόχρονα και χωρίς καθυστέρηση όλα τα θέματα που έχουν ήδη δρομολογηθεί, αλλά και μια σειρά άλλων, όπως η επέκταση της ανακύκλωσης και η εξοικονόμηση ενέργειας, τα αντιπλημμυρικά έργα στη Βάρη και στη Βουλιαγμένη, η διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, η οδοποιία σχεδόν 200 χλμ. στο σύνολο της πόλης, η αναμόρφωση της Πλαζ Α΄ και Β΄ Βούλας, καθώς και η μέριμνα για όλες τις γειτονιές, που αφορά την ασφάλεια, αλλά και η ενημέρωση του πολίτη και –γιατί όχι;– η περισσότερη ενεργοποίησή του. Μόνο όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε τον ομορφότερο δήμο της Ελλάδας.

Ποιες θα είναι οι δικές σας προτεραιότητες, αν εκλεγείτε δημοτική σύμβουλος;

Έχω ήδη προσπαθήσει το διάστημα που έχει προηγηθεί των εκλογών να δώσω στον εαυτό μου τη δυνατότητα ενημέρωσης και προετοιμασίας. Συγκεκριμένα, δεν έχω περιοριστεί στη συμμετοχή μου σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δρώμενα, αλλά έχω επιδιώξει ουσιαστική γνωριμία και επαφή με τους δημότες. Έχω προσπαθήσει να αφουγκραστώ τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους και να τους πείσω ότι μετά την τιμή που ενδεχομένως μου προσφέρουν με την ψήφο τους θα αποτελώ το αυτί και το μάτι τους στον δήμο με το να συνεχίσω να είμαι παρούσα και ενεργή ως δημοτική σύμβουλος, προστατεύοντας και προωθώντας τα συμφέροντα των πολιτών, γιατί μόνο αυτά θεωρώ ότι είναι και δικά μου συμφέροντα. Επειδή έχω ήδη αρκετή εμπειρία από τη μακρόχρονη ενασχόλησή μου στον τομέα της επικοινωνίας, έχω αρκετή ευελιξία σε πολλούς από τους τομείς που προωθεί ο δήμος και αφορούν το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την τεχνογνωσία, αλλά και την κοινωνική ευαισθησία, την επιχειρηματικότητα στους νέους και τη δημιουργία συλλογικών δραστηριοτήτων για την προώθηση κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων. Ο δήμος έχει ήδη πολλές δυνατότητες και το έχει αποδείξει. Κάθε φορά το να προχωρεί όλο και πιο πολύ του δίνει τη δυνατότητα να ανεβάζει τον πήχη και μαζί την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Τι συνιστά, κατά την άποψή σας, μια επιτυχημένη δημοτική αρχή;

Το να μπορεί να συνεργάζεται με όλους τους φορείς και να «εκμεταλλεύεται» κάτω από κάθε συνθήκη τις ευκαιρίες. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, όταν ανέλαβε τον Δήμο Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, δεν ασχολήθηκε με το τι δεν έκαναν οι προηγούμενοι, αλλά φρόντισε να γίνουν μελέτες και να αντληθούν κονδύλια από την περιφέρεια και την Ε.Ε. Το γεγονός ότι είχαν μειωθεί οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι κατά 65% όχι μόνο δεν λειτούργησε αρνητικά αλλά κατάφερε με τη σωστή διαχείριση και μελέτη να καταστήσει τον δήμο κερδοφόρο. Συνεργάστηκε με την περιφέρεια, παρ’ ότι οι κομματικές πεποιθήσεις ήταν διαφορετικές, και κατάφερε να αλλάξει την εικόνα της πόλης αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος πέτυχε να κάνει πράξη τα παραπάνω και ετοιμάζεται να συνεχίσει, ανανεωμένος, ακόμα πιο έμπειρος και πάντα δημιουργικός και ακούραστος.

Πόσο νομίζετε ότι θα επηρεάσει τις επιλογές των πολιτών το γεγονός ότι οι φετινές αυτοδιοικητικές εκλογές διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής;

Η θέσπιση της απλής αναλογικής έχει γίνει πρόχειρα και πιθανόν να δημιουργήσει σοβαρές δυσλειτουργίες σε όσους δήμους οδηγηθούν σε δεύτερο γύρο εκλογών. Το δικό μας δημοτικό συμβούλιο επί δημαρχίας του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου απέδειξε πως μπορεί να λειτουργήσει με σύνθεση, αφού οι περισσότερες αποφάσεις πάρθηκαν με πλειοψηφίες μεγαλύτερες της μίας παράταξης. Σε κάθε περίπτωση, εμείς ζητάμε καθαρή ισχυρή εντολή, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε το έργο μας.

Αν κάποιος πολίτης σάς ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

«Γιατί, βρε Κορίνα;» Έτσι μου λένε το τελευταίο διάστημα παλιοί και νέοι φίλοι. Κι εγώ απαντώ «γιατί έχω αυτό που θα βοηθήσει τον δήμο μας». Πίστη και πάθος σε αυτό που κάνω, διάθεση και χρόνο να προσφέρω. Δεν προσπαθώ να αποκτήσω μια καρέκλα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια αλλά μια θέση που θα είναι σαν να κάθεται ο καθένας από σας, για να είμαι η φωνή του καθενός σας, η δυνατή φωνή που θα συνοδεύεται με έργα και πράξεις.