Κωνσταντίνος Πολιτάκης: Θέλω να σταθώ δίπλα στον πολίτη και να βοηθήσω τους αδύναμους συμπολίτες μας - Free Sunday
Κωνσταντίνος Πολιτάκης: Θέλω να σταθώ δίπλα στον πολίτη και να βοηθήσω τους αδύναμους συμπολίτες μας

Κωνσταντίνος Πολιτάκης: Θέλω να σταθώ δίπλα στον πολίτη και να βοηθήσω τους αδύναμους συμπολίτες μας

Με στόχο τη βοήθεια των αδύναμων συμπολιτών του ο Κωνσταντίνος Πολιτάκης κατέρχεται ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης με την παράταξη του Γιώργου Τσούλου. Παρακάτω ο κ. Πολιτάκης εξηγεί τα προβλήματα του δήμου και αποκαλύπτει ότι ακόμα και σε έναν «προνομιούχο» δήμο υπάρχουν μη προνομιούχες περιοχές.

Γιατί κατεβαίνετε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και γιατί με την παράταξη του κ. Τσούλου;

Κατεβαίνω με τον συνδυασμό του κ. Τσούλου επειδή είναι ένας άνθρωπος με εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος με σημαντικό έργο στον εκδημοκρατισμό της τοπικής αυτοδιοίκησης με την αναβίωση του θεσμού των συνοικιακών συμβουλίων και επίσης έχει βοηθήσει τους ασθενέστερους δημότες με σειρά δράσεων, όπως τα συσσίτια. Επίσης, το ότι είναι ανεξάρτητος έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς πιστεύω ότι οι δημοτικές εκλογές πρέπει να μένουν μακριά από την κεντρική πολιτική σκηνή και την κόντρα που υπάρχει σε αυτήν.

Ποια θεωρείτε ότι είναι η «κληρονομιά» που αφήνει η τρέχουσα δημοτική αρχή;

Η κληρονομιά που αφήνει η τρέχουσα δημοτική αρχή δεν είναι καλή, καθώς δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα του δήμου μας με αποφασιστικότητα κι έτσι πολλά στενά έμειναν σκοτεινά και τα απορρίμματα πολλές φορές ήταν ανεξέλεγκτα λόγω κακής διαχείρισης. Οι δύο τελευταίοι δήμαρχοι, Θώμακος και Χιωτάκης, ήταν ανεπαρκέστατοι, γι’ αυτό πρέπει να ψηφίσουμε κάτι καινούργιο, που θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες των πολιτών.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα σημαντικότερα προβλήματα του Δήμου Κηφισιάς και πώς σκοπεύει να τα αντιμετωπίσει η παράταξή σας αν κερδίσει τις δημοτικές εκλογές;

Ο Δήμος Κηφισιάς έχει μεγάλο πρόβλημα με την ανακύκλωση, καθώς δεν έχουμε καταφέρει να ενημερώσουμε τους πολίτες για τα οφέλη αυτής της διαδικασίας. Επίσης, ο δήμος δεν έχει καταφέρει να εισαγάγει τις νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία του πολίτη με σκοπό την αναβάθμιση της ζωής του, αλλά και σταδιακά να έχουμε μια «έξυπνη» πόλη που θα βοηθάει τους πολίτες στο παρκάρισμα, τη συγκοινωνία και γενικότερα την καθημερινότητα.

Αν εκλεγείτε δημοτικός σύμβουλος, ποιες θα είναι οι βασικές προτεραιότητές σας;

Αν εκλεγώ δημοτικός σύμβουλος, θέλω να σταθώ δίπλα στον πολίτη, να βοηθήσω τους αδύναμους συμπολίτες μας και να δώσω μάχη για την αειφόρο ανάπτυξη του δήμου, την ανακύκλωση, τον φωτισμό και γενικότερα την ποιότητα ζωής των πολιτών, που τα τελευταία χρόνια έχει παραμεληθεί. Επίσης, οι χώροι άθλησης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις για δημότες είναι πολύ σημαντικοί τομείς, καθώς μέσα από εκεί μπορούμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Δήμος Κηφισιάς θεωρείται «προνομιούχος» σε σχέση με άλλους δήμους του Λεκανοπεδίου. Είναι έτσι τα πράγματα;

Σε έναν βαθμό αυτό ισχύει, αλλά ακόμα και σε αυτόν τον δήμο υπάρχουν πολίτες που έχουν την ανάγκη της φροντίδας μας και πρέπει να τους βοηθήσουμε να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Η κοινωνική μέριμνα θα πρέπει να φροντίσει ώστε οι ασθενέστεροι να έχουν πρόσβαση σε φαγητό, νερό και ρεύμα, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η εξεύρεση εργασίας, αλλά και τα ίσα δικαιώματα στην παιδεία. Υπάρχουν πολλές συνοικίες του Δήμου Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας - Εκάλης που ανήκουν στις μη προνομιούχες.

Πόσο θεωρείτε ότι θα βαρύνει στις φετινές δημοτικές εκλογές το γεγονός ότι διεξάγονται με το σύστημα της απλής αναλογικής;

Το σύστημα της απλής αναλογικής δίνει τη δυνατότητα σε μικρότερους συνδυασμούς να εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους, αλλά παράλληλα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στη διοίκηση των δήμων, όπου ο πρώτος συνδυασμός δεν θα έχει την πλειοψηφία κι έτσι οι συνεργασίες είναι απαραίτητες για να μπορούν οι δήμοι να έχουν αποτελεσματική διοίκηση.

Πιστεύετε ότι η έντονη διαμάχη που επικρατεί στην κεντρική πολιτική σκηνή θα επιδράσει και στα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών;

Η κεντρική πολιτική σκηνή δεν πρέπει να επιδρά στις δημοτικές εκλογές, καθώς είναι δύο διαφορετικοί τομείς που πρέπει να διατηρούν την ανεξαρτησία τους. Στις δημοτικές εκλογές πρέπει να ψηφίζουμε τα πρόσωπα που μπορούν να επιλύσουν τα προβλήματά μας και όχι κόμματα, που κανονικά δεν θα έπρεπε να έχουν θέση στις δημοτικές εκλογές.

Αν κάποιος σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Θα του απαντούσα να με ψηφίσει γιατί είμαι ένας νέος άνθρωπος με όραμα για τον τόπο του, που είναι έτοιμος να μπει στον στίβο της πολιτικής σε τοπικό επίπεδο για να προσφέρει σε έναν χώρο όπου οι νέοι άνθρωποι σπανίζουν. Επίσης, έχω να προσφέρω φρέσκες ιδέες για τη δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου που θα σέβεται τους πολίτες του και που μπαίνει σε μια νέα εποχή.