Ευγενία Παπαδάκου: Υπάρχουν “πληγές” στην Αθήνα που ένας γιατρός ίσως μπορεί πιο εύκολα να “φροντίσει” - Free Sunday
Ευγενία Παπαδάκου: Υπάρχουν “πληγές” στην Αθήνα που ένας γιατρός ίσως μπορεί πιο εύκολα να “φροντίσει”

Ευγενία Παπαδάκου: Υπάρχουν “πληγές” στην Αθήνα που ένας γιατρός ίσως μπορεί πιο εύκολα να “φροντίσει”

Διευθύντρια του Τμήματος Αθλητικών Κακώσεων στο νοσοκομείο ΚΑΤ, χειρουργός ορθοπαιδικός, η Ευγενία (Βάνια) Παπαδάκου είναι ένα από τα νέα πρόσωπα του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» με επικεφαλής τον Κώστα Μπακογιάννη. Με «βαρύ» βιογραφικό και συνεχή επιμόρφωση, η κ. Παπαδάκου επιστρατεύει γνώσεις και δυνάμεις, έχοντας ως όραμα η Αθήνα να γίνει και πάλι η πόλη που όλοι ζητάμε.

Κύρια Παπαδάκου, είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη του κ. Μπακογιάννη. Όπως λέτε στο βιογραφικό σας, είναι η πρώτη φορά που βάζετε υποψηφιότητα. Γιατί το αποφασίσατε;

Νομίζω ότι όλοι όσοι ζούμε σε αυτή την πόλη κάνουμε μια κοινή διαπίστωση: τα τελευταία οκτώ χρόνια η Αθήνα κάνει μια «χαμηλή πτήση» και μιλάω κυρίως όχι μόνο για την αίγλη που θα έπρεπε να έχει ανάμεσα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και δεν την έχει, αλλά και για την προβληματική καθημερινότητα που βιώνουμε ως πολίτες. Ποιος πολίτης δεν ενοχλείται από την αύξηση της εγκληματικότητας, την έλλειψη πρασίνου, τον ανεπαρκή φωτισμό σε δρόμους και πλατείες, την ελλιπή καθαριότητα της πόλης. Αυτά τα «μικρά», αυτή η προβληματική καθημερινότητα με απασχολούσε πολύ. Έτσι, όταν μου έγινε η τιμητική πρόταση από τον Κώστα Μπακογιάννη, την αποδέχτηκα με αίσθημα ευθύνης, συμμετέχοντας στην προσπάθειά του να δούμε και πάλι την Αθήνα Ψηλά.

Εσείς προσωπικά γιατί πιστεύετε ότι πρέπει να σας εμπιστευτούν οι πολίτες της Αθήνας;

Οι πολίτες, όλοι μας, είμαστε πια δύσπιστοι, αν όχι απογοητευμένοι. Υπάρχει ανάγκη από νέους ανθρώπους, με ενθουσιασμό και δυνάμεις, που θα δουν τα πράγματα με πιο καθαρό βλέμμα. Ωστόσο, ο καθένας έχει μια πορεία. Εγώ γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα υπηρετώντας σαν ορθοπαιδικός χειρουργός τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα μέχρι την ανώτατη βαθμίδα και ως εκ τούτου γνωρίζω καλά τα προβλήματα που συναντούν οι συμπολίτες μας και από την πλευρά του θεράποντος ιατρού, από τους ασθενείς οι οποίοι μου έκαναν την τιμή να μου εμπιστευτούν τη ζωή τους και την υγεία τους. Έτσι υπεύθυνα θα συνεχίσω να βλέπω τους ανθρώπους σε ό,τι αναλάβω.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου επισκέπτεστε γειτονιές της Αθήνας; Τι ζητούν περισσότερο οι κάτοικοι της πόλης;

Αυτό που ζητούν όλοι είναι μια πόλη με ανθρώπινο πρόσωπο, μια πόλη χωρίς φόβο, μια πόλη καθαρή και φροντισμένη, μια πόλη με ποιότητα ζωής. Η Αθήνα, δυστυχώς, σήμερα είναι μια πόλη στην οποία ταλαιπωρείται ο πολίτης καθημερινά. Στόχος μας είναι να μπορεί ο κάθε Αθηναίος πολίτης, ο ηλικιωμένος, τα παιδιά, τα άτομα με ειδικές ανάγκες, όλοι μας να χαιρόμαστε την πόλη μας. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, χρειάζεται ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός. Παράλληλα, οι γειτονιές θέλουν τα αυτονόητα: αύξηση των χώρων πρασίνου, των χώρων για αθλοπαιδιές, τον πλήρη φωτισμό σε όλες τις γωνιές.

Ως γιατρός, και δη χειρουργός ορθοπαιδικός, τι πιστεύετε ότι μπορείτε να προσφέρετε στην πόλη μας;

Υπάρχουν «πληγές» στην Αθήνα που ένας γιατρός ίσως μπορεί πιο εύκολα να «φροντίσει». Όπως τα ναρκωτικά, τα δημοτικά ιατρεία, που μπορούν να προσφέρουν ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους, ο αθλητισμός, που είναι απαραίτητος για τη σωματική και ψυχική υγεία. Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον άνθρωπο και ως χειρουργός 20 χρόνια τώρα φροντίζω τον κάθε ασθενή μου. Και μέλημά μου είναι και θα είναι πάντα η φροντίδα τους.

Γιατί επιλέξατε τον συνδυασμό του Κώστα Μπακογιάννη;

Γιατί ο Κώστας Μπακογιάννης έχει αποδείξει ότι μπορεί. Έχει δοκιμαστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση και ως δήμαρχος και ως περιφερειάρχης. Κυρίως, όμως, γιατί υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα, και για πρώτη φορά μάλιστα κοστολογημένο, άρα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να σηκώσουμε και πάλι την Αθήνα μας Ψηλά.