Ευγενία Σαλαμάνη: Πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η πάταξη της εγκληματικότητας - Free Sunday
Ευγενία Σαλαμάνη: Πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η πάταξη της εγκληματικότητας

Ευγενία Σαλαμάνη: Πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η πάταξη της εγκληματικότητας

Ποια είναι κατά την άποψή σας τα σημαντικότερα προβλήματα της 5ης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων;

Ξεκινώντας, θα έλεγα ότι είναι η εγκληματικότητα, που βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα, η παραβατικότητα, η εγκατάλειψη των κτιρίων, ειδικά παλιών κτιρίων υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας που έχουμε στα Πατήσια, οι βρόμικοι κάδοι των απορριμμάτων, τα σπασμένα και διαλυμένα πεζοδρόμια. Επίσης, θεωρώ ότι υπάρχει και μεγάλο έλλειμμα ευκαιριών για τη νέα γενιά, γενικότερα στην Αθήνα και ειδικότερα στα Πατήσια, κάτι που πιστεύω ότι θα μπορούσε να διορθωθεί με πρωτοβουλίες του δήμου.

Πώς θα μπορούσε ο δήμος να δώσει ευκαιρίες στη νέα γενιά;

Μέσω προγραμμάτων που θα μπορούσε να υλοποιήσει ο κάθε δήμαρχος. Να δημιουργήσει προγράμματα ώστε να προσεγγίσει τους νέους, δίνοντάς τους ευκαιρίες να αξιοποιήσουν τις τέχνες που γνωρίζουν και αυτό που σπουδάζουν για την πορεία και τη ζωή τους.

Τα προβλήματα της περιοχής που προαναφέρατε τα γνωρίζει η τρέχουσα δημοτική αρχή;

Νομίζω ότι τα γνωρίζει, αλλά δεν κάνει κάτι για την επίλυσή τους. Νομίζω ότι απαξιοί.

Αν ο κ. Μπακογιάννης εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων, ποιες πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες του προτεραιότητες;

Θεωρώ ότι η πρώτη προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η πάταξη της εγκληματικότητας σε όλες τις περιοχές της Αθήνας και ειδικά στα Πατήσια, καθώς, δυστυχώς, είναι μία από τις περιοχές που έχουν συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό μεταναστών –χωρίς να θέλω να φανώ ρατσίστρια– και υπάρχει πρόβλημα με την εγκληματικότητα. Επίσης, θεωρώ ότι θα πρέπει να κάνει κάτι με τους βρόμικους κάδους απορριμμάτων και τα σπασμένα πεζοδρόμια, καθώς και να ασχοληθεί με το πράσινο και τις παιδικές χαρές.

Αν κάποιος συνδημότης σας σας ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντήσετε;

Είμαι νέα, με όρεξη για δουλειά, και θεωρώ ότι η συνεργασία μου με πιο έμπειρους ανθρώπους θα μου δώσει τη δυνατότητα να αποκτήσω κι εγώ εμπειρία και θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την κατάσταση προς το καλύτερο.