Φανή Καλογήρου: Αυθόρμητη και ξεκάθαρη επιλογή ο Γιώργος Πατούλης - Free Sunday
Φανή Καλογήρου: Αυθόρμητη και ξεκάθαρη επιλογή ο Γιώργος Πατούλης

Φανή Καλογήρου: Αυθόρμητη και ξεκάθαρη επιλογή ο Γιώργος Πατούλης

Τους λόγους που επέλεξε να είναι υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα της Περιφέρειας Αττικής με την παράταξη του Γιώργου Πατούλη εξηγεί η Φανή Καλογήρου, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι έτοιμη να συνδράμει όπου κληθεί.

Είστε μια νέα, όμορφη, δραστήρια γυναίκα επιχειρηματίας που επιλέγετε να ασχοληθείτε με τα κοινά. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Τα καλά σας λόγια με τιμούν, αλλά αποκτούν περιεχόμενο όταν υπηρετούν σημαντικούς στόχους. Η προσφορά στην κοινωνία, με όποιον τρόπο κι αν επιλέξουμε να πραγματοποιηθεί, είναι ανάγκη και υποχρέωση. Άλλωστε έχω μεγαλώσει με την ενεργή συμμετοχή στα κοινά, νιώθοντας ευθύνη για όσα συμβαίνουν στον τόπο μας, στην ευρύτερη περιφέρεια όπου ζούμε όχι μόνο η οικογένειά μου και οι φίλοι μου αλλά όλοι οι συμπολίτες μας. Χρειαζόμαστε, όμως, «ένσημα», γιατί εκτιμώ ιδιαίτερα την επαγγελματική εμπειρία, και συγχρόνως έμπνευση. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, λοιπόν, έχω να προσφέρω τη σχετική εμπειρία, και ταυτόχρονα τον Γιώργο Πατούλη, έναν πολιτικό που με εμπνέει να εργαστώ μαζί του.

Ήταν, επομένως, μια αυθόρμητη επιλογή για εσάς ο Γιώργος Πατούλης;

Αυθόρμητη και ξεκάθαρη. Ήταν για μένα μεγάλη τιμή η εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου ο υποψήφιος περιφερειάρχης και δήμαρχος Αμαρουσίου, καλώντας με να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Παρακολουθώ εδώ και καιρό τη δραστηριότητά του, πόσο αποτελεσματικός είναι ως δήμαρχος και ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ, αλλά και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Είναι τολμηρός, διεκδικητικός και νοιάζεται για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Συμμερίζομαι απόλυτα το όραμά του για μια «Νέα Αρχή για την Αττική», γιατί ο ίδιος έχει τη δύναμη να κάνει έργο και μπορεί να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Η δική σας συνδρομή ποια θα μπορούσε να είναι, εφόσον οι πολίτες σάς ψηφίσουν;

Κατ’ αρχάς, είμαι έτοιμη να συνδράμω όπου κληθώ. Σε κάθε τομέα, με κάθε αρμοδιότητα. Πιστεύω στο «εμείς», στην ομάδα και στη συλλογική προσπάθεια. Ασχολούμαι με τα κοινά ως εθελόντρια, δεν θέτω προϋποθέσεις. Από την άλλη, ελπίζω πως η νεανική μου ματιά απέναντι στα πράγματα, οι φρέσκες ιδέες που έχουμε όλοι οι νέοι, η γυναικεία μου επιμονή και οι αξίες με τις οποίες γαλουχήθηκα από την οικογένειά μου θα μπορέσουν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο μέσα από μια έξυπνη περιφερειακή διοίκηση με στόχο την αναγέννηση της Αττικής.

Ως νέος άνθρωπος, τι δεν σας αρέσει στην καθημερινότητά σας για το οποίο ευθύνεται η Περιφέρεια και θα θέλατε να αλλάξει;

Δυστυχώς, είναι αρκετά αυτά που δεν μου αρέσουν, αλλά αυτό που με ενοχλεί είναι η απαισιοδοξία των συμπολιτών μας. Η περιφερειακή αυτοδιοίκηση μπορεί να αναστρέψει αυτή την κατάσταση! Σκεφτείτε π.χ. το περιβάλλον και ό,τι σχετίζεται με αυτό. Η ανοιχτή χωματερή –η μεγαλύτερη της Ευρώπης– που λειτουργεί στην Αττική, η ύπαρξη βόθρων στις μέρες μας, η έλλειψη ενός σύγχρονου σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων. Δείτε ακόμη τις επενδύσεις που δεν έρχονται, την ανυπαρξία σχεδίου ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και βέβαια τα προβλήματα πολιτικής προστασίας, χωρίς αξιόπιστο μηχανισμό διαχείρισης φυσικών καταστροφών. Το «Μάτι» ήταν μια τραγωδία που δεν αφήνει περιθώρια για επιπολαιότητες και καθυστερήσεις. Θέλω, λοιπόν, να αλλάξουν πολλά και θέλω να μου δοθεί η ευκαιρία να δουλέψω σκληρά για να γίνουν οι επιθυμίες πράξη. Άρα η διοίκηση της περιφέρειας μπορεί να συνεισφέρει και στην αύξηση των θέσεων εργασίας, αλλά και στην προστασία των εργαζομένων, ενισχύοντας, για παράδειγμα, την εργαζόμενη μητέρα, με ένα ολοκληρωμένο πλέγμα προστασίας των ανήλικων μελών της.

Υπάρχει κάποιο μότο που σας αντιπροσωπεύει;

Πιστεύω ότι «όταν θέλουμε, μπορούμε - όταν μπορούμε, οφείλουμε» και αυτό με οδηγεί μέχρι σήμερα στη ζωή μου!