Αναστάσιος Μοναστηριώτης: Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια - Free Sunday
Αναστάσιος Μοναστηριώτης: Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια

Αναστάσιος Μοναστηριώτης: Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια

Ποιο νομίζετε ότι είναι το διακύβευμα των φετινών δημοτικών εκλογών για τον Δήμο Αθηναίων;

Είναι η αλλαγή και ο στόχος να κάνουμε μια νέα πόλη μετά από αδράνεια εννέα ετών, κατά τη διάρκεια των οποίων περιοχές όπως ο Κολωνός ή τα Σεπόλια δεν είδαν ούτε ένα έργο να υλοποιείται, ούτε η ασφάλεια να είναι ψηλά στις προτεραιότητες του δημάρχου. Ζούμε σε μια βρόμικη πόλη, η οποία δεν είναι φιλική για τον πολίτη, ούτε για τον τουρίστα που την επισκέπτεται.

Ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες του κ. Μπακογιάννη, αν εκλεγεί δήμαρχος Αθηναίων;

Πρώτη προτεραιότητα είναι η ασφάλεια. Το πρόγραμμά μας αναφέρει ότι η δημοτική αστυνομία και η αστυνομία θα πρέπει με κοινές δράσεις να έχουν συχνή παρουσία σε μέρη όπου υπάρχει έντονη παραβατικότητα. Επίσης, θα πρέπει άμεσα να γίνει αλλαγή του φωτισμού με λάμπες LED, μάλιστα είναι ένα πρόγραμμα που έχει χρηματοδοτηθεί, αλλά δεν ξέρω για ποιον λόγο δεν έχει ολοκληρωθεί. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές περιοχές της Αθήνας και ειδικότερα της 4ης Δημοτικής Κοινότητας να μη φωτίζονται επαρκώς και να μην έχει ασφάλεια ο πολίτης. Σαφώς προτεραιότητα πρέπει να είναι η καθαριότητα: βλέπουμε πολλά σημεία που είναι εστίες μόλυνσης, βλέπουμε απορρίμματα στους δρόμους, βλέπουμε εργαζόμενους που δεν έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτοί οι δύο πυλώνες είναι πολύ σημαντικοί στο πρόγραμμα της παράταξης του κ. Μπακογιάννη. Και, φυσικά, προτεραιότητα θα πρέπει να είναι ο αθλητισμός, με ασφαλή και φυλασσόμενα γήπεδα, ώστε να δίνουμε διέξοδο στους πολίτες να αθληθούν, αλλά και τα σχολεία, στις κτιριακές εγκαταστάσεις των οποίων συναντάμε προβλήματα. Υπάρχουν πολλά προβλήματα, για τα οποία όμως δεν μπορούμε να έχουμε ακόμα σαφές χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση των λύσεών τους, γιατί πρέπει να δούμε τι παραλαμβάνουμε, πώς μπορούμε να μοχλεύσουμε κοινοτικά προγράμματα, να βάλουμε σε προτεραιότητα τις ανάγκες της πόλης και να προχωρήσουμε αναλόγως.

Αν ένας συμπολίτης σας σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Θα του έλεγα ότι είμαι γέννημα θρέμμα της περιοχής όπου είμαι υποψήφιος, ότι έχω επενδύσει και έχω αποδείξει έμπρακτα ότι είμαι ένας σωστός επιχειρηματίας, με ήθος αλλά και με ποιότητα σε αυτό που προσφέρω, και ότι μπορώ να κάνω τη διαφορά από τη θέση όπου θα εκλεγώ, ώστε αυτά που θα συμβούν με την επόμενη δημοτική αρχή να γίνουν πιο γρήγορα και πιο σωστά. Καθώς και ότι δεσμεύομαι να απαντώ άμεσα στα αιτήματα των δημοτών.