Καλλιόπη Πρεζεράκου: Θα προσπαθήσω η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη - Free Sunday
Καλλιόπη Πρεζεράκου: Θα προσπαθήσω η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη

Καλλιόπη Πρεζεράκου: Θα προσπαθήσω η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη

Είστε υποψήφια σε μία από τις λεγόμενες «δύσκολες» περιοχές της Αθήνας (Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας, πλατεία Αττικής). Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματά της;

Τα προβλήματα της περιοχής μας είναι πάρα πολλά. Ο φωτισμός είναι το σημαντικότερο για την καθημερινότητα των πολιτών εδώ, στην Κυψέλη. Ασφάλεια δεν υπάρχει, καθότι δεν υπάρχει και φωτισμός, και ο κόσμος, μόλις νυχτώσει, λόγω φόβου, σταματά να κυκλοφορεί. Από κει και πέρα, τα προβλήματα αρχίζουν από τα δέντρα που δεν κλαδεύονται και τους δρόμους και φτάνουν μέχρι την υποβάθμιση της περιοχής και νομίζω ότι πλέον έχουμε πιάσει το κατώτατο σημείο.

Η απερχόμενη δημοτική αρχή τα γνωρίζει αυτά τα προβλήματα; Έχει κάνει κάτι;

Βεβαίως τα γνωρίζει και δεν έχει κάνει τίποτα.

Κατέρχεστε με την παράταξη του κ. Μπακογιάννη. Αν εκλεγεί δήμαρχος, ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής;

Σε ό,τι αφορά την Κυψέλη, θα έλεγα ότι είναι η καθημερινότητα των πολιτών, ξεκινώντας από τον φωτισμό, για να δώσουμε την ασφάλεια στον κόσμο να μπορεί να κυκλοφορήσει και να μην εγκλωβίζεται στο σπίτι του. Επίσης, χρειάζεται πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων, που δεν ξέρω αν έχουν πλυθεί ποτέ. Και δεν θα μιλήσω για το μεταναστευτικό και την παραβατικότητα που προκαλεί, γιατί είναι ζήτημα κεντρικής πολιτικής και όχι μόνο του δήμου.

Αν ένας πολίτης του Δήμου Αθηναίων σας ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντήσετε;

Θα προσπαθήσω η επόμενη μέρα να είναι καλύτερη. Αυτός είναι ο στόχος μου, γι’ αυτό και κατεβαίνω στην Κυψέλη. Η δουλειά μου είναι εδώ, το σπίτι μου είναι εδώ και πιστεύω ότι η Κυψέλη αξίζει να έχει μια καλύτερη μέρα.