Βασίλειος Βλάχος: Βάζουμε τέλος στην απραξία - Free Sunday
Βασίλειος Βλάχος: Βάζουμε τέλος στην απραξία

Βασίλειος Βλάχος: Βάζουμε τέλος στην απραξία

Τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θέτει ως μείζονα στόχο της νέας δημοτικής αρχής της πόλης ο Βασίλειος Βλάχος, Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αγρινίου με τον συνδυασμό του Ν. Καζαντζή.

Κατ’ αρχάς, τι είναι αυτό που σας έκανε να αποφασίσετε να «εκτεθείτε» ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος;

Δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά στον δήμο Αγρινίου τα τελευταία 5-6 χρόνια και η οικογένειά μου από το 1981. Είμαστε μέσα στην πόλη και βλέπουμε πολλά πράγματα και νομίζω ότι δεν ήταν δύσκολη η απόφαση να συμμετέχω στις εκλογές του 2019, καθώς είμαι άνθρωπος που δεν του αρέσει η απραξία και θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου, ώστε να προσφέρω στον τόπο μου.

Γιατί είστε υποψήφιος με τον συνδυασμό του κ. Καζαντζή;

Διότι είναι ένας συνδυασμός που ξεκίνησε από το μηδέν, είναι τελείως «ακομμάτιστος» και ο Νίκος Καζαντζής είναι ένας δυναμικός άνθρωπος, αυτοδιοικητικός για πολλά χρόνια. Πραγματικά, αν κάποιος άξιζε να είναι δήμαρχος Αγρινίου, είναι ο συγκεκριμένος.

Ποια είναι τα βασικά προβλήματα της πόλης;

Το Αγρίνιο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα. Το βασικό θα έλεγα ότι είναι η καθημερινότητα που παρέχει ο δήμος στον πολίτη: δεν υπάρχουν πεζοδρόμια, δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός, οπότε σε κάποιες γειτονιές, λίγο πιο απομονωμένες από το κέντρο, δημιουργείται και πρόβλημα με την ασφάλεια, καθώς παρατηρούνται φαινόμενα παραβατικότητας και εγκληματικότητας, δεν υπάρχει επαρκές πράσινο, έχουμε ένα πάρκο που δεν λειτουργεί τα τελευταία 7-8 χρόνια και οι δύο τελευταίες δημοτικές αρχές φέρουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτή την κατάντια, δεν υπάρχει πεζοδρόμηση παρά μόνο στο κέντρο της πόλης και ΑμΕΑ ή μητέρες με καρότσια ή ακόμα και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στην πόλη. Στους δρόμους υπάρχουν παντού λακκούβες, γενικά η καθημερινότητα του πολίτη είναι πολύ υποβαθμισμένη. Αυτό νομίζω ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης και είναι ένα πρόβλημα που θεωρώ ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με το «καλημέρα» της επόμενης δημοτικής αρχής.

Από τις επαφές σας με τους συμπολίτες σας, και ως επιχειρηματίας και ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι βασικές προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής στο Αγρίνιο;

Το πρώτο πράγμα θα πρέπει να είναι η οργάνωση του δήμου Αγρινίου σαν οργανισμός. Δηλαδή, πρέπει ο δήμος να προσφέρει σωστά τις υπηρεσίες του και να λειτουργεί σωστά για το κοινό όφελος. Πρέπει να γίνει αναδιοργάνωση του προσωπικού, να μπουν οι κατάλληλοι άνθρωποι σε καίριες θέσεις, ώστε να υπάρξει σωστή διοίκηση του δήμου, καθώς χωρίς σωστή διοίκηση δεν μπορεί να λειτουργήσει τίποτα. Πρέπει, επίσης, ο δήμος να επικεντρωθεί στην καθημερινότητα των πολιτών. Και, τρίτον, η επόμενη δημοτική αρχή θα πρέπει αμέσως να ανοίξει διάλογο με τους πολίτες και τους φορείς της πόλης, ώστε να χαραχθεί και να σχεδιαστεί από την αρχή ένας μακροπρόθεσμος στρατηγικός οικονομικός σχεδιασμός για το δήμο Αγρινίου, ο οποίος θα είναι για όλη τη διάρκειά του απαράβατος από τις επόμενες δημοτικές αρχές. Το καλό του τόπου είναι κοινό, οπότε θα πρέπει να πέσουν οι παρωπίδες και τα κομματικά συμφέροντα και να προτάξουμε τον τόπο μας. Είμαστε ένας δήμος που δεν ευνοεί τις επενδύσεις, δεν έχει αξιοποιήσει καθόλου τη γη, δεν έχει αξιοποιήσει τις τουριστικές του δυνατότητες. Καλό είναι να καθίσουν όλοι μαζί σε έναν δημόσιο διάλογο και να σχεδιάσουν το μέλλον της πόλης.

Αν κάποιος συνδημότης σας, σας ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει την Κυριακή, τι θα του λέγατε;

Ο κόσμος που θα πάει στην κάλπη για να με ψηφίσει γνωρίζει πολύ καλά γιατί θα βάλει το σταυρό δίπλα από το όνομά μου. Για τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε διαδικασία γνωριμίας με τους υποψηφίους, τους καλώ στον επαγγελματικό μου χώρο που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης. Είναι πολύ εύκολο να με συναντήσουν, να με γνωρίσουν και να καταλάβουν γιατί θα πρέπει να με στηρίξουν στις εκλογές.