Μαρία Ιωαννίδου: Στόχος μας, η διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση ή απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών - Free Sunday
Μαρία Ιωαννίδου: Στόχος μας, η διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση ή απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών

Μαρία Ιωαννίδου: Στόχος μας, η διενέργεια δημοψηφίσματος για την έγκριση ή απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η Μαρία Ιωαννίδου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας, εξηγεί τους λόγους που επέλεξε την παράταξη του Γαβριήλ Αβραμίδη «Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία».

Αρχικά θα θέλαμε να μας πείτε γιατί επιλέξατε να είστε υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Γαβριήλ Αβραμίδη.

Με τον Γαβριήλ Αβραμίδη μας συνδέει μια πολυετής φιλία. Δεν αποτελεί όμως μονάχα αυτό αιτία ώστε να αποφασίσω να συστρατευτώ μαζί του στις επερχόμενες περιφερειακές εκλογές. Ο κύριος λόγος είναι η στάση ζωής την οποία διατηρεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο. Ο Γαβριήλ Αβραμίδης είναι ένας άνθρωπος που έχει δημιουργήσει μία εξαιρετική παραδοσιακή οικογένεια, είναι αυτό που λέμε «καλός οικογενειάρχης», μα, πάνω απ’ όλα, υπήρξε καλός γιος για τους γονείς του και αυτό είναι το βασικό του προτέρημα για μένα. Θεωρώ πως όταν ένας πολιτικός τιμά την οικογένειά του, το μόνο σίγουρο είναι πως θα τιμήσει και τον λαό που τον εμπιστεύτηκε. Ο Γαβριήλ Αβραμίδης μέσα από το πολυετές έργο του στην πολιτική σκηνή αυτού του τόπου πρόβαλε και τίμησε την ορθόδοξη ταυτότητα και πίστη. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να μην το κάνει, αφού προέρχεται από οικογένεια με βαθιά θρησκευτική πίστη. Το ψηφοδέλτιο της «Πρώτης Δύναμης για τη Μακεδονία» είναι ένα ανεξάρτητο υπερκομματικό ψηφοδέλτιο πολιτών από κάθε μετερίζι. Είναι αχρωμάτιστο και ακομμάτιστο. Πολύ βασικό αυτό για μένα, διότι κι εγώ δεν είμαι παιδί κανενός κόμματος, είμαι ιδεολόγος. Στην παράταξη αυτή υπάρχουν δυνάμεις πολιτικές απ’ όλο το πολιτικό φάσμα, άνθρωποι που έχουμε την ίδια αγάπη για την Πατρίδα, την Ορθοδοξία, και είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να αγωνιστούν για την εδαφική ακεραιότητα της Πατρίδας μας, της Μακεδονίας. Ο Γαβριήλ Αβραμίδης είναι ο μόνος υποψήφιος περιφερειάρχης ο οποίος έχει πάρει θέση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και εναντίον της σύνθετης ονομασίας με το όνομα «Μακεδονία» για το κράτος των Σκοπίων. Δεσμεύτηκε γι’ αυτό και μαζί του όλοι εμείς, οι συνοδοιπόροι του σε αυτή την προσπάθεια, θα αγωνιστούμε για την ακύρωση αυτής της συμφωνίας, μία συμφωνία που είναι άκυρη, γιατί είναι ενάντια στη βούληση του λαού και του έθνους μας. Στόχος μας, η διενέργεια δημοψηφίσματος με ερώτημα την έγκριση ή απόρριψη της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία πρέπει και μπορεί να ακυρωθεί, διότι την απόφαση θα την πάρει ο λαός. Επίσης, το 2013, όταν ήμουν σύμβουλος στο Β΄ Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, το πολύπαθο αυτό διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης όπου η πεζοδρομιακή πορνεία καλά κρατεί, είχα στείλει στον Γαβριήλ Αβραμίδη μια επιστολή στην οποία παρουσίαζα με στοιχεία τη μεγάλη αυτή μάστιγα, για την οποία, δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον ούτε η παρούσα δημοτική αρχή αλλά ούτε και οι άλλες παρατάξεις. Ο Γαβριήλ Αβραμίδης, λοιπόν, παρέδωσε την επιστολή μου στον Γιάννη Δημαρά του Άρματος Πολιτών, την οποία αυτός με τη σειρά του κατέθεσε ως ερώτημα στη Βουλή.

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιφέρεια;

Η Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα τα οποία περιμένουν να βρεθούν λύσεις. Το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι το οδικό δίκτυο. Η βασική οδός της Θεσσαλονίκης, ο περιφερειακός της δρόμος, χρειάζεται το συντομότερο ανακατασκευή. Στον περιφερειακό υπήρχε μία λωρίδα έκτακτης ανάγκης, η οποία όμως έχει καταργηθεί. Μέσα στον σχεδιασμό μας είναι η επαναλειτουργία της λωρίδας έκτακτης ανάγκης. Επίσης, το οδόστρωμα έχει λάθος κλίση, κάτι που πρέπει άμεσα να διορθωθεί. Τέλος, όσον αφορά τα προβλήματα της περιφερειακής οδού, θα ήθελα να επισημάνω και τον κακό φωτισμό.

Πώς αυτά μπορούν να επιλυθούν;

Για την αντιμετώπιση των βασικών προβλημάτων που επισήμανα πιο πάνω θα ήθελα να σας αναφέρω κάποιες ενέργειες και προτάσεις της παράταξής μας, για την καλύτερη και ασφαλέστερη κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό. Στόχος μας, η εφαρμογή της τηλεματικής, που αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογίας, με την οποία μέσα από το κέντρο της Τροχαίας θα μπορούμε να λαμβάνουμε πληροφορίες. Σχέδιό μας, να δημιουργηθούν εφαρμογές οι οποίες να παρουσιάζουν στους διερχόμενους οδηγούς τα ατυχήματα και γενικά τα προβλήματα.

Αν σας κάποιος σας ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντήσετε;

Αν κάποιος με ρωτήσει γιατί πρέπει να με ψηφίσει, θα του απαντήσω απλά, όπως το νιώθω: γιατί έχω τσίπα και μπέσα.