Φώτης Καρύδας: Οι πολίτες έστειλαν πολύ δυνατό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή με τη μεγάλη νίκη της ΝΔ - Free Sunday
Φώτης Καρύδας: Οι πολίτες έστειλαν πολύ δυνατό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή με τη μεγάλη νίκη της ΝΔ

Φώτης Καρύδας: Οι πολίτες έστειλαν πολύ δυνατό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή με τη μεγάλη νίκη της ΝΔ

Σαφές και ηχηρό μήνυμα των πολιτών προς την κυβέρνηση θεωρεί την καθαρή νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ο δημοσιογράφος και υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Β΄ Αθηνών με τη ΝΔ Φώτης Καρύδας.

Κατ’ αρχάς θα ήθελα να μιλήσουμε για τη νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές. Την περιμένατε τόσο εμφατική;

Απ’ όλες σχεδόν τις δημοσκοπήσεις πριν από τις ευρωεκλογές η νίκη της ΝΔ διαφαινόταν σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ωστόσο, όπως προέκυψε από το τελικό αποτέλεσμα, οι πολίτες επέλεξαν να δώσουν οι ίδιοι μια πολύ εμφατική απάντηση στην ίδια την κυβέρνηση, στέλνοντας ένα πολύ δυνατό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή με τη μεγάλη νίκη της ΝΔ.

Εσείς πού αποδίδετε το εύρος της νίκης της ΝΔ και τι μπορεί να σημαίνει για τις επερχόμενες εθνικές εκλογές;

Όσο κι αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ επέδειξε αλαζονεία, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα της διακυβέρνησής της, εγώ πιστεύω ότι οι πολίτες ψήφισαν θετικά στις συγκεκριμένες εκλογές, επιλέγοντας να υποστηρίξουν τις πολιτικές προτάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ενόψει των επερχόμενων εθνικών εκλογών αναμένω αυτό το μήνυμα να ακουστεί ακόμα πιο ηχηρά και οι πολίτες να υποστηρίξουν επιπλέον τον προγραμματικό λόγο της ΝΔ, όπως αυτός εκφράζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αν σας ζητούσα να μου δώσετε έναν παράγοντα που νομίζετε ότι βάρυνε περισσότερο στο αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής, ποιος θα ήταν αυτός;

Οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους την περασμένη Κυριακή απέδειξαν ότι αντί των προσωρινών επιδοματικών πολιτικών προτιμούν να ακούσουν αληθινά λόγια τα οποία μπορούν να μετατραπούν σε πράξεις. Η εικόνα μιας κυβέρνησης η οποία δείχνει αλαζονεία και κάθε άλλο παρά αριστερό προφίλ, όπως θέλει να επαίρεται, αναπόφευκτα τιμωρήθηκε από τους Έλληνες πολίτες.

Αν η ΝΔ κερδίσει τις εθνικές εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση, ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητές της;

Με τη νίκη στις εθνικές εκλογές, από την επόμενη κιόλας ημέρα, η ΝΔ θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε πολλαπλά μέτωπα. Από την πολιτική προστασία και την ασφάλεια έως την υγεία, την παιδεία και οπωσδήποτε την οικονομία. Η εκκίνηση μεγάλων αλλά και μικρότερων έργων αποτελεί επίσης προτεραιότητα, καθώς θα μπορέσουν να προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους. Πρόκειται για τομείς στους οποίους η απερχόμενη κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.

Μια κυβέρνηση ΝΔ τι «κληρονομιά» θα παραλάβει από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Η κληρονομιά που παραλαμβάνει η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι στα όρια της αποποίησης! Διαλυμένος δημόσιος τομέας, κομματικό κράτος, λάθος άνθρωποι σε λάθος θέσεις, κακοδιαχείριση και σπατάλη δημοσίου χρήματος, πόλωση και εξτρεμισμός, «ακροβασίες» στα εθνικά θέματα, διεθνής απομόνωση, αλλά και μια… τραυματισμένη κοινοβουλευτική δημοκρατία.

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το κύριο συγκριτικό πλεονέκτημα της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Τσίπρα;

Θα έλεγα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν διαθέτει απλώς συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι του κ. Τσίπρα αλλά στρατηγικό πλεονέκτημα. Είναι το καλά διαμορφωμένο, μελετημένο και κοστολογημένο σχέδιο για την ανάθεση της χώρας, είναι οι άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να υποστηρίξουν αυτό το σχέδιο και είναι και η διάθεση για ουσιαστική δουλειά και παραγωγή έργου, κάτι που δεν έγινε, δυστυχώς, κατά την τελευταία τετραετία.

Είστε υποψήφιος στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα του συγκεκριμένου τομέα;

Είμαι πολύ περήφανος για την απόφαση του προέδρου της ΝΔ να με επιλέξει ως υποψήφιο στον Βόρειο Τομέα της Β΄ Αθηνών. Πραγματικά το τελευταίο διάστημα έχω την ευκαιρία να συναντώ ανθρώπους, επιχειρηματίες, συνταξιούχους, νέους, νοικοκυρές, σε όλες αυτές τις περιοχές: από την Κηφισιά, όπου και κατοικώ με την οικογένειά μου, τη Νέα Ερυθραία και την Εκάλη, την Πεντέλη και τα Μελίσσια, την Πεύκη και τη Λυκόβρυση, το Μαρούσι, τη Νέα Ιωνία, το Ηράκλειο, όπου και μεγάλωσα, τη Μεταμόρφωση, τη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, το Γαλάτσι, τα Βριλήσσια, το Χαλάνδρι, το Ψυχικό και τη Φιλοθέη, την Αγία Παρασκευή, τον Χολαργό και την περιοχή του Παπάγου. Ο ρόλος του υποψήφιου βουλευτή σήμερα και εκλεγμένου βουλευτή αύριο στο ελληνικό Κοινοβούλιο είναι να δίνει λύσεις στα προβλήματα που αφορούν όλους τους Έλληνες. Παρ’ όλα αυτά και σε τοπικό επίπεδο η τοπική αυτοδιοίκηση, όπως αυτή εκφράζεται από τους εκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες, πρέπει να συνεργάζεται αρμονικά για την επίλυση των κοινών μας προβλημάτων. Προβλημάτων όπως η ασφάλεια, το κρίσιμο ζήτημα της ανακύκλωσης, της αποκομιδής και ανακύκλωσης των απορριμμάτων, όπου πρακτικές πολλών ετών έχουν οδηγήσει τη χώρα μας σε πολλαπλές καταδίκες σε διεθνές επίπεδο, και βέβαια η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, όπως είναι, για παράδειγμα, το πρόγραμμα του οικογενειακού γιατρού, αλλά και η δημιουργία νέων και σύγχρονων συγκοινωνιακών υποδομών.

Αν κάποιος ψηφοφόρος σάς ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Να με ψηφίσει γιατί είμαι αυτοδημιούργητος, γιατί δουλεύω από τα 17 μου χρόνια και δεν έχω φοβηθεί κανένα επάγγελμα και κανέναν τόπο εργασίας, είτε είναι στο Σύνταγμα είτε είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου! Να με ψηφίσει γιατί η απόφασή μου να εκτεθώ στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι αποτέλεσμα της επιλογής του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει το κόμμα της ΝΔ σε νέους ανθρώπους οι οποίοι για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά. Να με ψηφίσει γιατί είμαι πρόθυμος να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και σε μια καλύτερη ζωή πέρα και πάνω από πρόσκαιρα ψηφοθηρικά επιδόματα. Να με ψηφίσει γιατί είμαι εδώ για να υπηρετήσω και να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, γιατί επιμένω να πιστεύω στην Ελλάδα και στους Έλληνες, γιατί επιμένω να πιστεύω στην προκοπή και στην αριστεία.