Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Θα δώσουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της απέσπασε με βίαιο και άδικο τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ - Free Sunday
Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Θα δώσουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της απέσπασε με βίαιο και άδικο τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Χριστόφορος Μπουτσικάκης: Θα δώσουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της απέσπασε με βίαιο και άδικο τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Καθαρή εντολή για να προχωρήσει η ΝΔ αποφασιστικά «στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος» ζητά από τους ψηφοφόρους ο Χριστόφορος Μπουτσικάκης, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α’ Πειραιώς.

Κατ' αρχάς, πού αποδίδετε εσείς την ευρεία νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Με την ψήφο του στις ευρωεκλογές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ελληνικός λαός έδειξε την πόρτα της εξόδου στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και απέδειξε ότι επιθυμεί να αναλάβει η Νέα Δημοκρατία το τιμόνι της χώρας. Θα σας έλεγα ότι η ευρεία νίκη της ΝΔ επιτεύχθηκε γιατί πολίτες όλων των ηλικιών είπαν ένα ηχηρό «ως εδώ» στο λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα. Και γιατί αγκάλιασαν μαζικά τον ενωτικό λόγο και το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μείωση της φορολογίας και τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας.

Ποιο είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών για τη ΝΔ και για τη χώρα;

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου ψηφίζουμε για πολιτική αλλαγή. Για να γυρίσουμε, όμως, πραγματικά σελίδα χρειαζόμαστε μια ισχυρή κυβέρνηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει, και το εννοεί, ότι θα αναζητήσει συνεργασίες και συναινέσεις ακόμη και στην περίπτωση αυτοδυναμίας. Όμως, αντιλαμβάνεστε ότι όσο πιο καθαρή είναι η εντολή που θα λάβει η κυβέρνηση της ΝΔ τόσο πιο ανοιχτός θα είναι ο δρόμος για να προχωρήσει αποφασιστικά στις ριζικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος. Όσο πιο ισχυρή νομιμοποίηση της δώσουν οι ψηφοφόροι τόσο πιο εύκολο θα είναι να βάλει οριστικά στο περιθώριο το διχασμό.

Ποιες νομίζετε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες της ΝΔ αν κερδίσει τις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση;

Έχουμε δεσμευτεί ότι θα δώσουμε πίσω στη μεσαία τάξη όσα της απέσπασε με βίαιο και άδικο τρόπο η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κύρια προτεραιότητά μας είναι η μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα. Με τη διατήρηση του αφορολόγητου στα σημερινά επίπεδα, την περικοπή του πρώτου φορολογικού συντελεστή εισοδημάτων στο 9%, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 28% στο 20% και τη μείωση φόρου των μερισμάτων από το 10% στο 5% θα ανταμείψουμε την παραγωγική Ελλάδα φέρνοντας ταυτόχρονα αναπτυξιακή δυναμική στην ελληνική οικονομία.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου;

Η Νέα Δημοκρατία είναι μια δύναμη που κοιτάει μπροστά και ενώνει. Ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται στο παρελθόν και διχάζει. Εμείς εννοούμε αυτά που λέμε και βασίζουμε το πρόγραμμά μας σε προτάσεις και λύσεις που πραγματικά θα ανακουφίσουν και θα δώσουν ώθηση σε όλους τους Έλληνες. Χωρίς να αποκλείουμε κανέναν. Ο Αλέξης Τσίπρας και το περιβάλλον του πασχίζουν να παραμείνουν στην εξουσία μέσα από μια ξεπερασμένη εμφυλιοπολεμική ρητορική που θέλει την Ελλάδα διαιρεμένη. Ο ελληνικός λαός πήρε όμως το μάθημά του από το λαϊκιστικό πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ και είναι πια ώριμος και αποφασισμένος να προχωρήσει. Αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα. Όχι μόνο της ΝΔ αλλά και της ίδιας της πατρίδας μας.

Έχετε «κρυφή ατζέντα», όπως σας κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ εισήγαγε στο δημόσιο διάλογο τη θεωρία της «κρυφής ατζέντας» σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακόψει τη δυναμική της ΝΔ. Με απίθανα fake news, συνεχείς διαστρεβλώσεις, μονταζιέρες και οργανωμένες προπαγανδιστικές επιθέσεις προσπαθεί να τρομοκρατήσει τον ελληνικό λαό. Όμως οι πολίτες δεν εξαπατώνται. Από την πλευρά μας έχουμε παρουσιάσει εδώ και πολλούς μήνες, και με κάθε λεπτομέρεια το πρόγραμμά μας για την επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη και τη στήριξη των ασθενέστερων. Απέναντι στην πραγματική ελπίδα που φέρνουμε εμείς, ο κ. Τσίπρας αντιτάσσει τον φόβο και τη συνωμοσιολογία. Και γι’ αυτό θα ηττηθεί.

Κατεβαίνετε υποψήφιος με τη ΝΔ στην Α' Περιφέρεια Πειραιά. Τι σας έπεισε να «εκτεθείτε»;

Διεκδικώ για πρώτη φορά την ψήφο των συμπολιτών μου της Α’ Πειραιώς και Νήσων στις κρίσιμες εκλογές του Ιουλίου. Το κάνω γιατί θεωρώ ότι έφτασε, επιτέλους, η ώρα της πολιτικής αλλαγής στον τόπο μας αλλά και γιατί πιστεύω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο άνθρωπος που μπορεί να βάλει τέλος στο δηλητήριου του διχασμού. Ως γέννημα-θρέμμα Πειραιώτης γνωρίζω από πρώτο χέρι την περιφέρεια και τους ανθρώπους της. Ως άνθρωπος που ασχολείται με το επιχειρείν γνωρίζω καλά την αγορά. Που πονάει. Τι πρέπει να βελτιωθεί. Ποια κίνητρα πρέπει να δοθούν στους ελεύθερους επαγγελματίες. Ποιες οι δυνατότητες και οι παθογένειες. Στην κρίσιμη αυτή συγκυρία θεωρώ, ότι οι άνθρωποι της γενιάς μου πρέπει να βγουν στο προσκήνιο, να «εκτεθούν» και να συμβάλλουν με την εμπειρία τους, τις προτάσεις τους και τις ιδέες τους ώστε η επόμενη μέρα στην Ελλάδα να έχει σταθερότητα, αξιοπιστία και αυτοπεποίθηση.

Αν εκλεγείτε βουλευτής, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για την περιφέρειά σας;

Οι πολίτες της Α’ Πειραιώς και Νήσων βίωσαν τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα τα επίπεδα. Όμως η μεγαλύτερη ζημιά έγινε στο χώρο της αγοράς και της ασφάλειας. Η αντιμετώπιση αυτών των δύο καίριων προβλημάτων θα είναι η απόλυτη προτεραιότητά μου. Αν οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την ψήφο τους θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις που στενάζουν από την ασφυκτική φορολογία. Για να τους δώσουμε κίνητρα για επενδύσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Ταυτόχρονα, θα αναλάβω πρωτοβουλίες στη Βουλή για την αποκατάσταση του χαμένου αισθήματος ασφάλειας των συμπολιτών μας. Γιατί η ασφάλεια είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας και ευημερίας.

Αν ψηφοφόρος σας ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου και προτιμώ να μιλούν οι δράσεις μου για μένα. Θα απαντούσα, όμως, σε αυτόν τον ψηφοφόρο ότι αν με επιλέξει θα κάνω ό,τι απαιτείται για να μεταφέρω τη φωνή του και τις ανησυχίες του στη Βουλή. Έχοντας ζήσει και επιχειρήσει στην πόλη μου τον Πειραιά, γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και έχω την αποφασιστικότητα να συμβάλλω στην αντιμετώπισή τους. Ταυτόχρονα, όμως, με τον δυναμισμό των 39 μου χρόνων μπορώ να βοηθήσω για να ανοίξουν «νέοι δρόμοι» στην ιστορική αλλά και τόσο αδικημένη αυτή περιφέρεια.