Θέμης Χειμάρας: Η χώρα μας έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση και αυτό θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές - Free Sunday
Θέμης Χειμάρας: Η χώρα μας έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση και αυτό θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές

Θέμης Χειμάρας: Η χώρα μας έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση και αυτό θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές

Σε έναν αγώνα ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας, η ΝΔ εμφανίζεται αποφασισμένη να ανανεώσει την πολιτική σκηνή. Με ένα μεγάλο ποσοστό υποψήφιων βουλευτών να είναι πρόσωπα που δεν έχουν εμπλακεί ποτέ στην κεντρική πολιτική σκηνή αλλά και νέοι, κάτω των 45 ετών, η ριζική αλλαγή αποδεικνύεται έμπρακτα. Ο Θέμης Χειμάρας είναι μέρος της ανανέωσης αυτής. Ο υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας με τη ΝΔ διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών του για το εθνικό Κοινοβούλιο. Γνώριμο πρόσωπο και ιδιαίτερα αγαπητό, όχι μόνο ως επαγγελματίας στην πόλη της Λαμίας αλλά και ως περιφερειακός σύμβουλος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Επιχειρηματικότητας και Εξωστρέφειας, δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη.

Ποιοι είναι κατά την άποψή σας οι στόχοι της ΝΔ για την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου;

Ο βασικότερος στόχος της ΝΔ είναι η ενότητα της χώρας. Έχουμε αναπτύξει ήδη το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας και τις αρχές μας. Μόνο έτσι θα πείσουμε τους Έλληνες να ψηφίσουν ΝΔ στις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Έχει μεγάλη σημασία πια η Ελλάδα να μπει σε τροχιά ανάπτυξης, δημιουργίας και πολιτικής σταθερότητας. Με υπευθυνότητα και σοβαρό λόγο απέναντι στις προκλήσεις. Να καταλάβουν όλοι, στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ότι οι Έλληνες παλεύουμε, ώστε η πατρίδα μας σύντομα να γυρίσει σελίδα. Είναι η ώρα μιας ισχυρής Ελλάδας, που θα προτάσσει τις αρχές της Ανάπτυξης, της Αξιοκρατίας και της Αξιοπρέπειας. Ενωμένοι μπορούμε.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην κάλπη;

Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Στις εκλογές που έρχονται, περισσότερο ίσως από κάθε άλλη φορά, οι πολίτες δεν έχουν ανάγκη από «αριστερές» ή «δεξιές» λύσεις. Έχουν ανάγκη από αποτελέσματα και εκεί βρίσκεται το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΝΔ λίγο πριν την κάλπη. Το διακύβευμα των εκλογών του Ιουλίου είναι κυρίαρχα αναπτυξιακό. Είναι η ώρα της ευθύνης και του ρεαλισμού απέναντι σε αποτυχημένες ιδεοληψίες, η στιγμή της απελευθέρωσης της πατρίδας μας από τον ακραίο κρατισμό, την υπέρογκη φορολογία, την ανασφάλεια και τον φόβο. Οι συμπολίτες μας στρέφονται σ’ εμάς, εναποθέτοντας τις ελπίδες τους στην επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Δεν θέλουν πέτσινες υποσχέσεις και ευχολόγια. Απαιτούν προτεραιότητα σε λύσεις εφαρμόσιμες και ρεαλιστικές για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους. Θέλουν να βγει οριστικά η Ελλάδα από την κρίση και να προχωρήσει μπροστά. Μέσα από την απελευθέρωση όλων των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας, την αποτελεσματική προστασία όσων έχουν ανάγκη, τη βελτίωση της ζωής όλων μας, με ένα κράτος αρωγό. Μόνον έτσι θα πάει ο καθένας μας ξεχωριστά και η κοινωνία συλλογικά στην επόμενη μέρα που όλοι ονειρευόμαστε.

Αν η ΝΔ εκλεγεί κυβέρνηση της χώρας, ποιες πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι προτεραιότητές της;

Αποδέχτηκα την πρόσκληση του προέδρου μας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, επειδή πιστεύω βάσιμα ότι όχι μόνο αξίζουμε αλλά και ότι μπορούμε καλύτερα. Μπορούμε, όλοι μαζί, να κάνουμε πράξη το σχέδιο της ΝΔ για την Ελλάδα που ονειρευόμαστε, με το κράτος σύμμαχο των πολιτών, να υποστηρίζει τις δραστηριότητές τους και να λογοδοτεί σε αυτούς, αντί να μπαίνει εμπόδιο στην οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Ένα σχέδιο που δημιουργεί νέες δουλειές, μέσα από την ενθάρρυνση των επενδύσεων και την ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την ιδιωτική πρωτοβουλία. Ένα σχέδιο που μειώνει τους φόρους και τις εισφορές, αυξάνοντας έτσι το πραγματικά διαθέσιμο εισόδημα όλων των Ελλήνων και ειδικά όσων δοκιμάστηκαν περισσότερο από την κρίση. Ένα σχέδιο που εγγυάται την ασφάλεια κάθε πολίτη και προστατεύει το δικαίωμά του να μετακινείται και να εργάζεται, ο ίδιος και η οικογένειά του, χωρίς φόβο, όπως και όταν αυτός επιθυμεί. Ένα σχέδιο που παρέχει στους νέους πρόσβαση σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα σύγχρονο, ανοιχτό και ποιοτικό, μοχλό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης. Ένα σχέδιο που διασφαλίζει την πρόσβαση όλων των πολιτών σε υψηλού επιπέδου δημόσιες υπηρεσίες υγείας. Ένα σχέδιο που έχει ως βάση την κοινωνική αλληλεγγύη, δημιουργώντας ευκαιρίες για όλους, ώστε κανείς να μην υποχρεώνεται να ζει σε συνθήκες φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου για το μέλλον. Ένα σχέδιο που προωθεί την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογενειακής και προσωπικής ζωής. Με τρόπο τέτοιον ώστε ο καθένας να μένει ικανοποιημένος από την καθημερινότητά του, να γίνεται περισσότερο παραγωγικός και να βελτιώνει την οικογενειακή ευημερία του.

Έχει η ΝΔ «κρυφό πρόγραμμα», όπως την κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινδυνολογεί μιλώντας για «κρυφό πρόγραμμα». Και, πιστέψτε με, οι Έλληνες δεν έχουν ανάγκη την κινδυνολογία. Στη ΝΔ έχουμε ήδη φτιάξει ένα κυβερνητικό πρόγραμμα τεκμηριωμένο και απόλυτα κοστολογημένο, χωρίς αντιγραφές. Δεν είμαστε υπέρ της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, στην οποία ζούμε τα τελευταία χρόνια. Η χώρα μας έχει ανάγκη από σταθερή κυβέρνηση και αυτό θα φανεί στις επερχόμενες εκλογές. Γι’ αυτό κι εγώ συντάσσομαι στο πλευρό του κ. Μητσοτάκη, που είναι αποφασισμένος να κλείσει την πόρτα στις πρακτικές λαϊκισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που μπαίνουν εμπόδιο στο μέλλον της χώρας και των παιδιών μας. Συντάσσομαι στο πλευρό της ΝΔ, μιας παράταξης η οποία –περισσότερο από ποτέ– έχει μοναδικό στόχο να θέσει τη χώρα μας σε τροχιά ευημερίας και να βάλει οριστικό φρένο στις θυσίες, χωρίς αντίκρισμα, των Ελλήνων.

Έρχεστε από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πόσο η εμπειρία σας αυτή πιστεύετε ότι θα σας βοηθήσει στην περίπτωση που εκλεγείτε βουλευτής;

Αυτό που λίγοι γνωρίζουν είναι το πάθος που έχω με τον τόπο μας. Το πάθος εκείνο που με οδήγησε να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση, για να έχω τη δυνατότητα να παλέψω δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη για ένα καλύτερο μέλλον. Δικό μας και των παιδιών μας. Και είναι αυτός ο τόπος που, τώρα, με θέτει στην κρίση των συμπολιτών μου ως υποψήφιο βουλευτή με τη ΝΔ. Και επειδή στην αυτοδιοίκηση έρχεσαι σε καθημερινή επαφή με τους συμπολίτες σου, στόχος μου ήταν και είναι να είμαι συνεπής σε ό,τι ανέφερα προεκλογικά. Πράξεις. Όχι λόγια.

Είστε υποψήφιος στον νομό Φθιώτιδας. Ποια είναι τα προβλήματα του νομού που θα σας απασχολήσουν πρωτίστως αν μπείτε στη Βουλή;

Ως μόνιμος κάτοικος της Φθιώτιδας γνωρίζω τις παθογένειες του τόπου μας. Από τις θέσεις ευθύνης που κατείχα στην περιφέρεια έμαθα πώς να επιλύεις, να σχεδιάζεις και να φέρνεις αποτελέσματα. Η επόμενη μέρα και η πίστη μου στις δυνατότητες και τις προοπτικές της Φθιώτιδας με φέρνει σήμερα στην πρώτη γραμμή. Με σεβασμό στην ιστορία και τους ανθρώπους αυτού του τόπου, δεσμεύομαι να εργαστώ:
• για την ανάδειξη της Φθιώτιδας σε απόλυτο προορισμό τουρισμού υγείας και ευεξίας, μέσα από την ουσιαστική αξιοποίηση του πλούτου της σε ιαματικές πηγές,
• για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας μέσω της αξιοποίησης υποδομών όπως η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας, που μπορεί να υπηρετήσει με πολλούς τρόπους την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας στον νομό μας,
• για ένα ισχυρό και αυτόνομο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας που θα συνδράμει ως επιστημονικός πυλώνας την αναπτυξιακή προσπάθεια της Φθιώτιδας,
• για νέες επενδύσεις, με βιώσιμες θέσεις εργασίας, καλά αμειβόμενες και σε καλές συνθήκες εργασίας, ώστε να αλλάξει η αναπτυξιακή φυσιογνωμία του τόπου,
• για την ολοκλήρωση υποδομών, όπως το δίκτυο φυσικού αερίου, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων της Φθιώτιδας.
Για να δουν όλοι οι συμπατριώτες μου επιτέλους να αξιοποιούνται όλα εκείνα τα πλεονεκτήματα της Φθιώτιδας, όπως μας αξίζει. Να πραγματοποιούνται έργα ουσιαστικά, που θα κάνουν τη Φθιώτιδα ισχυρή.

Θεωρείτε ότι η πόλωση, που αυξάνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, βλάπτει ή βοηθά τη ΝΔ;

Κοιτάξτε, η πόλωση ανέκαθεν σήμαινε και διχασμό, κάτι που μας βρίσκει αντίθετους στις θέσεις μας. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να διχάζει τη χώρα, ούτε να επιλέγει τη στρατηγική της πόλωσης και της έντασης για να διαχειριστεί τις όποιες ανασφάλειές του.

Τι θα απαντούσατε σε πολίτη που θα σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει;

Επειδή η ενασχόλησή μου με την πολιτική προέρχεται από πραγματικό, από ειλικρινές ενδιαφέρον για τον τόπο μας. Επειδή, ως άνθρωπος που ζω, εργάζομαι και μεγαλώνω τα παιδιά μου στη Φθιώτιδα, βλέπω κάθε μέρα τα καλά και τα άσχημα αυτού του τόπου. Τα τελευταία πέντε χρόνια, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, έμαθα ότι κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του όταν κινηθείς πέρα και έξω από τα συνηθισμένα. Έπρεπε να παλέψεις σκληρά για το καλό όλων. Για να στηρίξεις και ταυτόχρονα να δώσεις προοπτική στις επιχειρήσεις, στους αγρότες, στους συμπολίτες μας που είχαν ανάγκη. Άλλωστε, ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα το χρωστάω στη Φθιώτιδα και στους υπέροχους ανθρώπους της. Κι αυτό οφείλω να το επιστρέψω με όποια δυνατότητα έχω, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκομαι. Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να κάνουμε τη ζωή καλύτερη για κάθε κάτοικο της Φθιώτιδας και ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές. Για να μπορούν επιτέλους τα νέα παιδιά να σπουδάζουν και να βρίσκουν καλές δουλειές στον τόπο όπου μεγαλώνουν, ο παραγωγός να διαθέτει τα προϊόντα του σε όλο τον κόσμο, ο ελεύθερος επαγγελματίας να μην πνίγεται από την υπέρογκη φορολογία, ο συνταξιούχος να έχει μια αξιοπρεπή ζωή. Για να απολαμβάνουμε όλοι μας ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας, για να μη ζει κανένας συμπολίτης μας σε καθεστώς φτώχειας, ανασφάλειας και φόβου. Αξίζουμε καλύτερα και όλοι μαζί μπορούμε να πάμε τη Φθιώτιδα μπροστά. Με δουλειά, ειλικρίνεια και αυτοπεποίθηση, είμαι σίγουρος ότι θα πετύχουμε. Για μια Φθιώτιδα ισχυρή.