Στέλλα Μπίζιου: Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να κάνει το άλμα στο μέλλον - Free Sunday
Στέλλα Μπίζιου: Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να κάνει το άλμα στο μέλλον

Στέλλα Μπίζιου: Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να κάνει το άλμα στο μέλλον

Τη βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα είναι η νικήτρια των εκλογών της 7ης Ιουλίου εκφράζει η υποψήφια βουλευτής Λάρισας Στέλλα Μπίζιου, τονίζοντας ότι αυτό που εισπράττει από τις επαφές της με τους πολίτες είναι ο θυμός για την εξαπάτησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Καθώς πλέον βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι το μέλλον της ίδιας της χώρας μας. Από την ψήφο των Ελλήνων πολιτών θα εξαρτηθεί αν και κατά πόσο θα βάλουμε ένα οριστικό τέλος στις αυταπάτες, στον λαϊκισμό, στις ιδεοληψίες και στα σχέδια διχασμού της κοινωνίας μας, ώστε να προχωρήσουμε ενωμένοι την επόμενη μέρα. Καλούμαστε να σπάσουμε τον φαύλο κύκλο της πολιτικής εξαπάτησης και να αφήσουμε τους πολιτικούς εμπνευστές αυτού του σχεδίου στο περιθώριο. Η χώρα μας δεν έχει κανένα περιθώριο και καμία πολυτέλεια να ασχολείται με τις μικροπολιτικές λογικές και την παλαιοκομματική τακτική, εκφάνσεις της πολιτικής μας πραγματικότητας που την έχουν καταστήσει όμηρο ενός αναχρονισμού. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να κάνει το άλμα στο μέλλον.

Ποιος είναι ο στόχος της ΝΔ για τις εκλογές αυτές;

Ο στόχος της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη προσωπικά είναι να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Έλληνες πως όλοι μαζί μπορούμε καλύτερα. Η συμφωνία αλήθειας που έχει θέσει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ στον ελληνικό λαό θα πρέπει να μετατραπεί σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο, ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία της χώρας και στους πολίτες. Στόχος μας είναι μια αυτοδύναμη Ελλάδα εξωστρεφής και σίγουρη, έτοιμη να παρακολουθήσει τις παγκόσμιες εξελίξεις και να μετατρέψει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα σε εργαλεία προόδου και ανάπτυξης. Δίνουμε τη μάχη καθημερινά για να φέρουμε όλους τους Έλληνες δίπλα μας.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της ΝΔ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση;

Η συνειδητοποίηση του μεγαλύτερου μέρους του ελληνικού λαού πως δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για να βγει η Ελλάδα στο ξέφωτο. Το πρόσφατο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απέδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως όσοι προσπάθησαν τα τελευταία χρόνια να κοροϊδέψουν τον ελληνικό λαό τιμωρήθηκαν σκληρά. Κόμματα «μιας χρήσης», απότοκα της «αντιμνημονιακής περιόδου», έχουν οδηγηθεί πλέον στο μουσείο της ελληνικής ιστορίας. Ο κύριος εκφραστής του λαϊκισμού και της εξαπάτησης, το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, υπέστη βαρύτατη ήττα και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα υποστεί βαρύτερη. Τα ψέματα έχουν τελειώσει. Οι πολίτες βιώνουν την πραγματικότητα και αντιλαμβάνονται πως μόνο η ΝΔ είναι σε θέση να προσφέρει ελπίδα για το μέλλον.

Τι διαφοροποιεί τη ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ; Τι νομίζετε ότι την κάνει πιο ελκυστική στους ψηφοφόρους;

Εμείς μιλάμε για το αύριο κι εκείνοι μιλάνε για το χθες. Εμείς μιλάμε με σχέδιο κι εκείνοι με εκθέσεις ιδεών. Εμείς μιλάμε για όλους τους Έλληνες κι εκείνοι για τα «δικά τους παιδιά», τους φίλους και τους «κολλητούς». Εμείς μιλάμε για ανεξάρτητους θεσμούς που θα θωρακίσουν τη δημοκρατία στη χώρα μας κι εκείνοι συναγελάζονται με τον Ρασπούτιν, στήνοντας νάρκες στο ίδιο το πολίτευμα. Εμείς μιλάμε γι’ αυτούς που έχουν ανάγκη κι εκείνοι για τις δικές τους ανάγκες. Εμείς μιλάμε για το γαλάζιο ολόκληρης της Ελλάδας κι εκείνοι για τα κότερα της ελίτ που τάχα θα πολεμούσαν. Οι Έλληνες πλέον γνωρίζουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη ΝΔ για «κρυφή ατζέντα» και «πρόγραμμα ΔΝΤ». Τι απαντάτε;

\Το να σε κατηγορούν για «κρυφή ατζέντα» οι άνθρωποι που μέσα σε 17 ώρες έφεραν στην Ελλάδα ένα τρίτο, αχρείαστο μνημόνιο, δεσμεύοντας τη δημόσια περιουσία για έναν αιώνα, ενώ υποτίθεται πως όλα αυτά θα τα ακύρωναν με έναν νόμο σε ένα άρθρο, νομίζω πως πάει πολύ. Το να σε κατηγορούν για «πρόγραμμα ΔΝΤ» οι άνθρωποι που αποδέχτηκαν ασμένως όλα όσα τους ζήτησαν οι δανειστές, χωρίς καμία απολύτως ένσταση, ξεπερνάει τα όρια του παραλογισμού. Αυτό που κάνουν, τώρα που βλέπουν πως απομακρύνονται από τις καρέκλες της εξουσίας που τόσο αγάπησαν, είναι να διακινούν fake news από τα υπόγεια του Μαξίμου στα φιλικά τους μέσα, για να δημιουργήσουν ετικέτες φόβου τις οποίες προσπαθούν να κολλήσουν στη ΝΔ. Την πρώτη απάντηση την πήραν στις ευρωεκλογές. Την επόμενη και πιο ηχηρή θα τη λάβουν από τον ελληνικό λαό στις 7 Ιουλίου.

Ως υποψήφια βουλευτής στη Λάρισα, τι προσλαμβάνετε από τους συμπολίτες σας για τις εκλογές;

Αυτό που προσλαμβάνουν όλοι οι συνάδελφοί μου σε ολόκληρη τη χώρα: τον θυμό του Έλληνα πολίτη για την εξαπάτησή του από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα και την ελπίδα που γεννάει η παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ. Στον νομό της Λάρισας η οργή ίσως είναι λίγο μεγαλύτερη, καθώς οι αγρότες μας μετά από σχεδόν πέντε χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ κατάλαβαν πως η εξαπάτηση είναι συνώνυμο του Αλέξη Τσίπρα. Τώρα θα έχουν την ευκαιρία να του το ανταποδώσουν και προσωπικά, καθώς ο πρωθυπουργός επέλεξε να βάλει το όνομά του στην εκλογική λίστα του νομού της Λάρισας.

Αν εκλεγείτε βουλευτής, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για την περιφέρειά σας;

Ο νομός της Λάρισας είναι μια ευλογημένη περιοχή μιας ευλογημένης χώρας. Είναι ο νομός που συμβάλλει με υψηλό ποσοστό στο αγροτικό ΑΕΠ της χώρας, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή έχουν καταφέρει να εξάγουν προϊόντα και υπηρεσίες στο εξωτερικό και τα μνημεία του αποτελούν ισχυρό θέλγητρο για τουρισμό όλο τον χρόνο. Η σκιά του Ολύμπου αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό διαβατήριο ανάπτυξης και αυτό αποτελεί για μένα, και λόγω καταγωγής μου από την Ελασσόνα, έναν από τους κύριους στόχους της πολιτικής μου δράσης. Δίπλα στον παραγωγό, δίπλα στον επιχειρηματία, δίπλα στον νέο επιστήμονα, για να καταφέρουμε να αναζωογονήσουμε τον τόπο μας.

Αν ψηφοφόρος σάς ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Θα του απαντούσα να με κοιτάξει στα μάτια, να σκεφτεί και να αποφασίσει. Με την ορμή της νεότητας και την εμπειρία της εργασίας, με όνειρο για μια Ελλάδα πρωταγωνίστρια στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη, χωρίς να συμβιβαζόμαστε με το μέτριο και τις χρόνιες παθογένειες, με χαμόγελο, αισιοδοξία και θετική διάθεση, θα τον καλέσω να μου δώσει τη δύναμη να αγωνιστώ για να γράψουμε μαζί το μέλλον του τόπου μας. Να βάλουμε ένα οριστικό τέλος στο «χθες» και σε αυτά που μας πληγώνουν και μας χωρίζουν.