Αλέξης Καστρινός: Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες - Free Sunday
Αλέξης Καστρινός: Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες

Αλέξης Καστρινός: Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες

Την εκτίμηση ότι η χώρα, εν όψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου, βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή εκφράζει ο Αλέξης Καστρινός, υποψήφιος βουλευτής Ηλείας με τη ΝΔ.

Κατ’ αρχάς, θα ήθελα να μιλήσουμε για τις επερχόμενες εκλογές. Ποιο θεωρείτε ότι είναι το διακύβευμά τους;

Βρισκόμαστε μπροστά σε μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Το μήνυμα δόθηκε στις ευρωεκλογές από άκρη σε άκρη της Ελλάδας. Οι πολίτες σε όλη την χώρα εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στη Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στις 7 Ιουλίου βάζουμε τέλος στον κατήφορο. Αφήνουμε πίσω τον λαϊκισμό, τη μιζέρια, τις ιδεοληψίες και τον διχασμό. Ήρθε η ώρα να ακολουθήσουμε το δρόμο της ευθύνης, του ορθολογισμού, της ανάπτυξης και της αξιοπιστίας. Το δρόμο της ενότητας και της προοπτικής.

Γιατί η ΝΔ ζητά μετ’ επιτάσεως αυτοδυναμία;

Η πατρίδα μας, όλοι εμείς αξίζουμε κάτι καλύτερο. Η Νέα Δημοκρατία είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε μία νέα φωτεινή εποχή. Η παράταξή μας ζητά μετ’ επιτάσεως αυτοδυναμία για να μπορέσει απρόσκοπτα να εκτελέσει το πρόγραμμά της που είναι σοβαρότατο , ρεαλιστικό και κοστολογημένο.

Ποιοι νομίζετε ότι είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα της «μάχης» της 7ης Ιουλίου;

Από τη μία η απογοήτευση του κόσμου και η άρνηση του στον λαϊκισμό και στις ψεύτικες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Από την άλλη η ελπίδα και η σοβαρότητα που απορρέουν από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και τις θέσεις του Προέδρου μας Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κόσμος πλέον κατάλαβε τι σημαίνει «1η φορά αριστερά» , κατανόησε τις παρωχημένες και ξεπερασμένες ιδεοληψίες τους και αναζητά την σιγουριά , την σοβαρότητα , την υπευθυνότητα που φέρνει η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τι απαντάτε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «ακροδεξιά στροφή» και «πρόγραμμα ΔΝΤ»;

Δεδομένου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν έχει να παρουσιάσει κάτι καινούριο και καινοτόμο, ουσιαστικά στρέφεται στη γνωστή τακτική αναζήτησης «φαντασμάτων» και διχασμού. Δεν μπορούν πλέον να πείσουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό. Εμείς στοχεύουμε σε μία οικονομική πολιτική μακριά από ιδεοληψίες που θα δημιουργήσει προοπτική για τη χώρα. Στοχεύουμε σε μια οικονομία υγιή και δυναμική που να παράγει και να δημιουργεί προς όφελος της κοινωνίας. Στοχεύουμε σε μία ανάπτυξη που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους. Η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων συμπολιτών μας, του αγροτικού και του τουριστικού τομέα , η αναβάθμιση της παιδείας, της υγείας και η δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους που να ξοδεύει λιγότερα και να προσφέρει περισσότερα στον πολίτη είναι οι κύριες προτεραιότητές μας.

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους του νομού Ηλείας;

Οι εκλογές που έρχονται είναι κρίσιμες και το δίλημμα που τίθεται απλό ꓽ Θα ξεκινήσει μία νέα εποχή ή θα μπούμε πάλι σε περιπέτειεςꓼ Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα διαφορετικό δρόμο , να βγάλουν οριστικά την Ελλάδα από την κρίση και να την οδηγήσουν ξανά μπροστά.

Αν κάποιος ψηφοφόρος σας ρωτήσει, γιατί να σας ψηφίσει, τι θα απαντούσατε;

Ως ενεργός πολίτης έμαθα να μην μηδενίζω και να μην απαξιώνω κανέναν. Αλλά και να μην σιωπώ μπροστά στις χαμένες ευκαιρίες για τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Από το 2002 αγωνίζομαι μέσα από τον Α’ βαθμό της Τοπικής αυτοδιοίκησης να συμβάλλω ώστε ο τόπος μας να γίνει καλύτερος. Όλοι εμείς που γνωρίζουμε με τα μάτια της Αυτοδιοίκησης τα μεγάλα ζητήματα αλλά και τα μικρά της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο πολίτης της Ηλείας αλλά και όλης της χώρας μπορούμε να δώσουμε μια ξεκάθαρη προοπτική για να μπορέσει να αλλάξει ο τόπος μας με βάση τις αξίες της αλληλεγγύης , του πολιτισμού και της Δημοκρατίας . Η Ελλάδα και η Ηλεία αξίζουν κάτι καλύτερο. Έχει ιδιαίτερη σημασία σε αυτές τις εκλογές να αξιολογήσουμε πρόσωπα. Πρόσωπα ικανά, με διάθεση προσφοράς , όραμα , γνώσεις , εμπειρία, έργο και ήθος. Ανθρώπους που μπορούν να αλλάξουν τα κακώς κείμενα και να συμβάλλουν στην αναγέννηση της Ηλείας και της Ελλάδας. Ο καθένας έχει τη διαδρομή του , το έργο του και την ιστορία του. Αν ανατρέξει κάποιος σε αυτά εκτιμώ ότι θα είμαι μία από τις επιλογές του.

Αν εκλεγείτε βουλευτής, ποιες θα είναι οι πρώτες προτεραιότητές σας;

Οι πολίτες της Ηλείας βλέπουν τον τόπο τους να φτωχαίνει και να ασφυκτιά καθημερινά, εγκλωβισμένο στην αδράνεια και την έλλειψη στρατηγικής. Κουράστηκαν να ακούν μεγάλα λόγια και να βλέπουν τις συγκρούσεις να αποτελούν τον κανόνα στο δημόσιο βίο. Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε την Ηλεία που μας αξίζει , την Ηλεία του αύριο. Για εμένα προτεραιότητες αποτελούν:
• να πετύχουμε την πολυπόθητη αναγέννηση και ανασυγκρότηση του Νομού μας
• να δώσουμε λύσεις μαζί με την Αυτοδιοίκηση στα μεγάλα αλλά και μικρά ζητήματα της καθημερινότητας του Νομού μας
• να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την οικονομική ανάταση του αγρότη , του κτηνοτρόφου, του επιχειρηματία, του εμπόρου , του ελεύθερου επαγγελματία , του εργάτη, του ανέργου, του ηλικιωμένου και όλων όσων δοκιμάζονται σήμερα καθημερινά
• να πετύχουμε τη δημιουργία θέσεων εργασίας για να παραμείνουν οι νέοι μας στον τόπο τους.
• να κερδίσουμε το στοίχημα ενός Νομού σύγχρονου και δυναμικά εξελισσόμενου στους τομείς της Αγροτικής Οικονομίας, του Τουρισμού, της Παιδείας, της Υγείας και της προστασίας του Περιβάλλοντος.