Βασίλης Οικονόμου: Θέλει θάρρος και δύναμη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα - Free Sunday
Βασίλης Οικονόμου: Θέλει θάρρος και δύναμη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα

Βασίλης Οικονόμου: Θέλει θάρρος και δύναμη για μια αυτοδύναμη Ελλάδα

Τη θέση ότι μόνο με αυτοδυναμία η ΝΔ θα μπορέσει να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο για την Ελλάδα εκφράζει ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος και υποψήφιος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου.

Καθώς μπαίνουμε στο τελευταίο «ετάπ» της προεκλογικής περιόδου, ποιοι είναι, κατά την άποψή σας, οι παράγοντες που θα καθορίσουν το αποτέλεσμα;

Οι πολίτες της χώρας επιζητούν μία αυτοδύναμη Ελλάδα, με ισχυρή ανάπτυξη και δουλειές για όλους. Έχουν απορρίψει τους λαϊκισμούς, τα ψευτοοράματα και τους διχασμούς. Η ίδια η ανάγκη για μια πολιτική αλλαγή που θα ενώσει όλους τους Έλληνες κάτω από έναν κοινό στόχο είναι η κινητήρια δύναμη που θα επιλέξουν τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Γιατί η ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία; Και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει αν δεν την πετύχει;

Η βιώσιμη ανάπτυξη, η ισχυρή οικονομία, η προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και η εκκίνηση σημαντικών επενδυτικών πρότζεκτ χρειάζονται ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ. Η ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία της ΝΔ προκρίνει την πολιτική ομαλότητα που χρειάζεται η χώρα προκειμένου να υλοποιηθούν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε αυτήν. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπάρχει μία ισχυρή πολιτική εντολή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου. Κανένας δεν πρέπει να λείψει από αυτή τη μάχη.

Κατά την άποψή σας, ποιο είναι το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου;

Το κυριότερο διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών είναι αν θα προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι σε ένα καλύτερο αύριο για τη χώρα ή αν θα επιτρέψουμε πάλι να μας διχάσουν με πολιτικές που διαχωρίζουν τους πολίτες σε προνομιούχους και μη, σε κολλητούς και παρείσακτους. Πληρώσαμε αρκετά το τίμημα αυτών των πολιτικών ως κοινωνία. Ο ενωτικός και μεταρρυθμιστικός λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη βάζει τέλος σε όλα αυτά τα διχαστικά μηνύματα του ΣΥΡΙΖΑ, γι’ αυτό και έχει καθολική στήριξη και αποδοχή.

Τι απαντάτε στις κατηγορίες του ΣΥΡΙΖΑ για «κρυφό πρόγραμμα» και για «μέτρα ΔΝΤ»;

Εντάσσονται στη μαύρη και στείρα τακτική των fake news και της προπαγάνδας, η οποία δεν έπεισε κανέναν. Το πρόγραμμα της ΝΔ δημιουργήθηκε μέσα από διαβούλευση με τους πολίτες και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Περιλαμβάνει κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στους τομείς του κράτους και της οικονομίας, σημαντικές ελαφρύνσεις για τον πολίτη και την ελληνική οικογένεια και δίνει έμφαση στους νέους ανθρώπους, στην παιδεία και την επαγγελματική κατάρτιση. Είναι μια μεγάλη μεταρρυθμιστική προσπάθεια με έντονο το κοινωνικό πρόσημο.

Ως τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, τι θεωρείτε ότι θα παραλάβετε, αν το κόμμα σας εκλεγεί κυβέρνηση;

Δεν επιλέγω εγώ τον ρόλο μου αλλά ο πρωθυπουργός, ο οποίος αξιολογεί συνεχώς και γνωρίζει καλύτερα πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο καθένας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου χρόνια. Δεν κάνω πίσω στα δύσκολα. Ήρθα στα δύσκολα για να ενώσω όλες τις δυνάμεις της Ανατολικής Αττικής. Υπερασπίζομαι τις ιδέες, τις αρχές και το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη μεγάλη πολιτική αλλαγή για μια Ελλάδα με ανάπτυξη, με ευημερία και με κοινωνικό πρόσωπο. Εγώ σε αυτόν τον σκοπό θέτω τον εαυτό μου ως έναν απλό στρατιώτη.

Ποιες νομίζετε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες κινήσεις μιας κυβέρνησης ΝΔ στον χώρο της υγείας;

Κατ’ αρχάς, το σχέδιό μας για την υγεία έχει μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση και προτάσσει τον σεβασμό στον πολίτη, την υγεία για όλους και πρόσβαση όλων των ασθενών στις υπηρεσίες υγείας και στις αναγκαίες θεραπείες. Θέλουμε τα χρήματα του φορολογούμενου να πιάνουν τόπο και κανένας να μην αποκλείεται από το σύστημα υγείας, ακόμα κι αν βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή. Πέραν αυτών, το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει τις εξής άμεσες ενέργειες στον χώρο:
1. Διάθεση 100 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση, την προμήθεια εξοπλισμού και την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών των νοσοκομείων εντός πενταετίας.
2. Υπογραφή 2.000 νέων συμβάσεων με γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους για την κάλυψη των αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα σε διάστημα 2 ετών.
3. Κανένα νησί και απομακρυσμένη περιοχή χωρίς γιατρό.
4. Στοχευμένες προσλήψεις στους κλάδους όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη. Δηλαδή νοσηλευτών στα νοσοκομεία των μεγάλων αστικών κέντρων, ενίσχυση του προσωπικού στις ΜΕΘ και στα κέντρα υγείας της περιφέρειας.
5. Άμεση λήψη μέτρων με στόχο 35% μείωση των νοσοκομειακών λοιμώξεων εντός πενταετίας.

Είστε υποψήφιος στην Ανατολική Αττική. Ποια είναι τα προβλήματα της περιφέρειάς σας;

Η Ανατολική Αττική είναι μία τεράστια –γεωγραφικά και πληθυσμιακά– περιοχή που αναπτύσσεται διαρκώς και τα αιτήματα για αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών και ανάπτυξη νέων μεγάλων έργων σε αυτήν είναι πολλά, είναι δίκαια και πιο ώριμα από ποτέ. Το σχέδιο της ΝΔ είναι να στηριχτεί η περιοχή μέσω πέντε βασικών έργων πνοής και συγκεκριμένα:
1. Δημιουργία σιδηροδρομικού δικτύου στα δύο λιμάνια της Ανατολικής Αττικής (Ραφήνα, Λαύριο).
2. Δημιουργία Νοσοκομείου Ανατολικής Αττικής.
3. Αναβάθμιση του αποχετευτικού δικτύου.
4. Σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων και κλείσιμο των χωματερών.
5. Δημιουργία του μεγάλου πάρκου του Ελληνικού, που θα αναβαθμίσει όλο το παραλιακό μέτωπο της περιοχής.

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους της Ανατολικής Αττικής;

Είμαι ένας από αυτούς. Κατάγομαι από την περιοχή, έχω μεγαλώσει σε αυτήν, γνωρίζω τα προβλήματα και τις καθημερινές σκέψεις τους. Τους ζητάω να στείλουν μαζικά δυνατή πολιτική εντολή υπέρ της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Τους ζητώ επίσης να είμαι στις επιλογές τους, για να μπορώ να τους εκπροσωπήσω δυναμικά μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Δεν μπορούμε να χάσουμε αυτή την ευκαιρία που μας δίνεται να αλλάξουμε τον τόπο μας, το μέλλον των παιδιών μας. Γι’ αυτό όλοι μαζί στην κάλπη, Δυνατά, Ανατολικά, για μια αυτοδύναμη Ελλάδα.