Δημήτρης Καλογερόπουλος: Η ΝΔ έχει συγκροτημένο πρόγραμμα και απαντήσεις - Free Sunday
Δημήτρης Καλογερόπουλος: Η ΝΔ έχει συγκροτημένο πρόγραμμα και απαντήσεις

Δημήτρης Καλογερόπουλος: Η ΝΔ έχει συγκροτημένο πρόγραμμα και απαντήσεις

Θετική ψήφος στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ψήφος καταδίκης της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα: σε αυτή τη φράση συμπυκνώνει το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Δυτικού Τομέα Β΄ Αθηνών με τη ΝΔ.

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις εθνικές εκλογές, ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το βασικό διακύβευμά τους;

Μια θετική ψήφος εμπιστοσύνης της ελληνικής κοινωνίας στον Κυριάκο Μητσοτάκη και το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, που μπορεί να προσφέρει στην πατρίδα μας την αναπτυξιακή προοπτική που έχουμε ανάγκη. Η διακυβέρνηση Τσίπρα είχε τραυματικές επιπτώσεις για τους Έλληνες πολίτες. Χάσαμε πολλά αυτά τα χρόνια και η πατρίδα μας κινδύνευσε να βρεθεί στον γκρεμό. Σήμερα έχουμε την ευκαιρία για ένα καινούργιο ξεκίνημα, μια εθνική επανεκκίνηση, που θα μας επιτρέψει να ξαναδούμε το μέλλον με ρεαλιστική αισιοδοξία.

Ποιοι είναι οι στόχοι της ΝΔ για το εκλογικό αποτέλεσμα και πόσο κοντά νομίζετε ότι βρίσκεται στην πραγμάτωσή τους;

Η αυτοδυναμία της ΝΔ αποτελεί μονόδρομο, για να εφαρμόσουμε άμεσα, αποτελεσματικά και χωρίς εμπόδια το πρόγραμμα που θα εγκρίνουν στις 7 Ιουλίου οι πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, άλλωστε, έχει ξεκαθαρίσει ότι, ανεξαρτήτως της κοινοβουλευτικής αυτοδυναμίας που προσδοκούμε να έχουμε, θα επιδιώξουμε τη μέγιστη δυνατή εθνική συνεννόηση. Αυτή την κρίσιμη ώρα κανείς δεν περισσεύει στον εθνικό συναγερμό για να αφήσουμε πίσω μας την κρίση και να μην επιτρέψουμε να διαμορφωθούν εκ νέου συνθήκες επιστροφής σε εκείνη τη δύσκολη και οριακή περίοδο.

Ποιοι θεωρείτε ότι είναι οι παράγοντες που θα κρίνουν τελικά το αποτέλεσμα της κάλπης;

Από τις ευρωεκλογές κιόλας, αλλά και από την κάλπη για τους δύο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, κατέστη ξεκάθαρη η πρόθεση της ελληνικής κοινωνίας να γυρίσει σελίδα. Να εμπιστευτεί την ειλικρίνεια του Κυριάκου Μητσοτάκη και να παρκάρει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τον κ. Τσίπρα και την επιζήμια διακυβέρνησή του. Η ψήφος αυτή είναι πρωτίστως θετική. Ψήφος εμπιστοσύνης και επιδοκιμασίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και, φυσικά, καταδίκης του κ. Τσίπρα και των πολιτικών που εφάρμοσε, φτωχοποιώντας την ελληνική κοινωνία και πλήττοντας ευθέως το κύρος των θεσμών και την αξιοπρέπεια των Ελλήνων.

Τι απαντάτε στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορεί τη ΝΔ ότι το πρόγραμμά της περιλαμβάνει νέες περικοπές και μέτρα «αλά ΔΝΤ»;

Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του υπήρξαν οι μακροβιότεροι της οδυνηρής για την κοινωνία μας περιόδου των μνημονίων. Αυτό δεν συνέβη τυχαία. Ο κ. Τσίπρας ήταν ο καλύτερος υπηρέτης των μνημονίων. Δέχτηκε τα πάντα και τα εφάρμοσε άκριτα και με πάθος, χωρίς να αναλογίζεται πόσο μεγάλη ζημιά προκαλεί στην ελληνική κοινωνία. Στο πρόσωπό του το ΔΝΤ είδε έναν… θαυμαστή των πιο σκληρών πολιτικών του. Είναι, λοιπόν, τουλάχιστον εξοργιστικό να κατηγορεί ο κ. Τσίπρας τη ΝΔ για τις πολιτικές του ΔΝΤ. Το δικό μας πρόγραμμα περιλαμβάνει προωθητικές πολιτικές για την ανάπτυξη και την ευημερία της ελληνικής κοινωνίας. Και ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι… δεκτικός όπως ο κ. Τσίπρας σε τέτοιου είδους πιέσεις.

Είστε υποψήφιος με τη ΝΔ στον Δυτικό Τομέα της Β΄ Αθηνών. Ποια είναι τα βασικά προβλήματα της περιοχής;

Για πάρα πολλά χρόνια η Δυτική Αθήνα καταδικάστηκε σε περιθωριοποίηση και μαρασμό. Η κεντρική εξουσία μάς έβλεπε περίπου ως «δεύτερης διαλογής» πολίτες. Γι’ αυτό αποφάσισα να δώσω τη μάχη για να εκπροσωπήσω τους συμπολίτες μου στην επόμενη Βουλή. Για να διεκδικήσουμε πίσω τα χαμένα χρόνια της ζωής μας και να διορθώσουμε το μέλλον μας. Ο Δυτικός Τομέας της Β΄ Αθηνών έχει περήφανους και αυθεντικούς ανθρώπους. Και, ταυτόχρονα, πολλά προβλήματα, που απαιτούν άμεσες και ρεαλιστικά εφαρμόσιμες λύσεις. Στην ασφάλεια, στην οικονομία, στα εργασιακά, στην υγεία, στην ποιότητα ζωής, στις υποδομές, στο κοινωνικό κράτος. Η ΝΔ έχει συγκροτημένο πρόγραμμα και απαντήσεις. Και εγώ προσωπικά θα δώσω τη μάχη για να αλλάξει η τύχη του τόπου μου, από την πρώτη κιόλας μέρα που θα βρεθώ στη Βουλή, εφόσον οι συμπολίτες μου με τιμήσουν με την εμπιστοσύνη τους.

Έχετε υπηρετήσει για χρόνια την τοπική αυτοδιοίκηση. Πόσο θεωρείτε ότι η εμπειρία σας θα σας βοηθήσει αν εκλεγείτε βουλευτής;

Οι συμπολίτες μου στο Αιγάλεω με τίμησαν με την ευθύνη να τους εκπροσωπήσω ως δήμαρχος, ενώ στη συνέχεια ασχολήθηκα επίμονα και με συνέπεια με θέματα αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Ε.Ε. Η εμπειρία μού δίδαξε ότι η αυτοδιοίκηση είναι ο πιο άμεσος και αδιαμεσολάβητος θεσμός της διοίκησης. Έρχεσαι απευθείας σε επαφές με τους πολίτες, κρίνεσαι και λογοδοτείς καθημερινά, από κοινού βρίσκεις και εφαρμόζεις λύσεις σε προβλήματα καθημερινότητας. Κυρίως, όμως, γνώρισα πολλές προσωπικές ιστορίες των συμπολιτών μου, που σε κάνουν να έρθεις πιο κοντά με εκείνους, να κάνεις το πρόβλημά τους και δικό σου, να δίνεις καθημερινά τον καλύτερο εαυτό σου. Με αυτή την προίκα εμπειριών διεκδικώ το επόμενο βήμα, να τους εκπροσωπήσω πλέον και στο εθνικό Κοινοβούλιο. Για να μην αφήσουμε καμία μάχη να πάει χαμένη.

Αν ένας συμπολίτης σας σας ρωτούσε γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Γιατί εμείς, στη Δυτική Αθήνα, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, και γνωριζόμαστε καλά. Μεγαλώσαμε μαζί, είχαμε τις ίδιες αγωνίες, τις ίδιες προσδοκίες, περάσαμε τα ίδια προβλήματα. Σταθήκαμε, όμως, όρθιοι. Αντέξαμε. Περήφανοι και δημιουργικοί για τα παιδιά μας, για την πατρίδα μας, για το μέλλον. Δεν χάσαμε ποτέ την ψυχή μας. Δεν ξεχάσαμε να κοιτάζουμε τον διπλανό μας, να ακούμε το πρόβλημά του, να κατανοούμε την ανάγκη του. Η δική μας κοινωνία δεν προχώρησε ποτέ ακρωτηριασμένη. Δεν επιτρέψαμε να μείνει πίσω κανείς. Διεκδικήσαμε όσα μας άξιζαν. Σ’ εμάς, στα δυτικά, το «μαζί» δεν είναι σχήμα λόγου, ούτε σύνθημα. Είναι τρόπος ζωής, και το κουβαλάμε από μικρά παιδιά, από γενιά σε γενιά. Μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να βελτιώσουμε τις προοπτικές της ζωής μας και μέσα από τη Βουλή.