Φώτης Καρύδας: Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα βρει τη ΝΔ να διανύει κανέναν δρόμο στρωμένο με λουλούδια - Free Sunday
Φώτης Καρύδας: Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα βρει τη ΝΔ να διανύει κανέναν δρόμο στρωμένο με λουλούδια

Φώτης Καρύδας: Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα βρει τη ΝΔ να διανύει κανέναν δρόμο στρωμένο με λουλούδια

Αυτοδυναμία της ΝΔ, ώστε να μην έχει «την αγωνία της ομηρίας ενός κυβερνητικού εταίρου που έχει ανάγκη την εκλογική επιβίωση»: αυτό το μήνυμα στέλνει στους ψηφοφόρους για την 7η Ιουλίου ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στο Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, Φώτης Καρύδας.

Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από τις εκλογές, ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους;

Η Ελλάδα ετοιμάζεται να αλλάξει σελίδα και είναι στο χέρι όλων να εμπιστευτούν το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η στάση των στελεχών της έχει δείξει τη διαφορά στον τρόπο που πολιτεύονται σε σχέση με τους υπόλοιπους, και ειδικά τα στελέχη της απερχόμενης κυβέρνησης.

Γιατί η αυτοδυναμία είναι τόσο σημαντική για τη ΝΔ;

Η Νέα Δημοκρατία έχει εκπονήσει ένα μελετημένο και κοστολογημένο πρόγραμμα, για το οποίο πρέπει να έχει ισχυρή εντολή από τον λαό ώστε να το βάλει σε εφαρμογή. Δεν είναι προς όφελος της χώρας να έχει την αγωνία της ομηρίας ενός κυβερνητικού εταίρου που έχει ανάγκη την εκλογική επιβίωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι εκβιάζει με εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο. Το σχόλιό σας;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε τον κόσμο να μην απέχει στις 7 Ιουλίου, δίνοντας ισχυρό μήνυμα αυτοδυναμίας και αλλαγής του πολιτικού σκηνικού από την επομένη κιόλας των εκλογών, εφιστώντας την προσοχή στο γεγονός ότι η επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα γίνει με απλή αναλογική, καθιστώντας το έργο μιας τέτοιας κυβέρνησης πολύ δύσκολο.

Σε ποιον τομέα θεωρείτε ότι θα κριθεί το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών;

Είναι αλήθεια πως οι πολίτες ενδιαφέρονται κατά κύριο λόγο για την κατάσταση της οικονομίας, η οποία δεν έχει βελτιωθεί υπό τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, θεωρώ πως και τα εθνικά ζητήματα έχουν θορυβήσει τους Έλληνες πολίτες, ειδικά ο χειρισμός της συμφωνίας των Πρεσπών από τον κύριο Κοτζιά και τον κύριο Τσίπρα.

Ποιες πιστεύετε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητες μιας κυβέρνησης ΝΔ;

Με τη νίκη στις εθνικές εκλογές, από την επόμενη κιόλας ημέρα η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα σε πολλαπλά μέτωπα. Από την Πολιτική Προστασία και την Ασφάλεια έως την Υγεία, την Παιδεία και οπωσδήποτε την Οικονομία. Η εκκίνηση μεγάλων αλλά και μικρότερων έργων αποτελεί επίσης προτεραιότητα, καθώς θα μπορέσουν να προσφέρουν σημαντικό αριθμό θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα στους νέους. Πρόκειται για τομείς στους οποίους η απερχόμενη κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι το οικονομικό σας πρόγραμμα είναι ανέφικτο. Τι απαντάτε;

Η επόμενη μέρα των εκλογών δεν θα βρει τη Νέα Δημοκρατία να διανύει κανέναν δρόμο στρωμένο με λουλούδια, ώστε να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα, υπό την έννοια ότι πρέπει να δίνει διαρκώς μάχες και στο εσωτερικό –σε εσωτερικά θέματα εννοώ– και προς το εξωτερικό. Ωστόσο, όπως ήδη προανέφερα, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι πλήρως μελετημένο και κοστολογημένο και θα εκπονηθεί με στόχο το συμφέρον των Ελλήνων πολιτών και φορολογουμένων.

Όσον αφορά εσάς τον ίδιο, ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας, αν εκλεγείτε βουλευτής;

Οι πυλώνες μιας εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης είναι λεπτομερώς καταγεγραμμένοι στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας. Είναι από τις λίγες φορές που ένα κόμμα αντιπολίτευσης έκανε μία τόσο επεξεργασμένη και αναλυτική παρουσίαση του προγράμματός της στην Παιδεία. Από τους βασικούς πυλώνες είναι ότι ξεκινάμε από τις μικρές ηλικίες, οι οποίες, όπως έχει αποδειχθεί από πολλές επιστημονικές έρευνες, αποτελούν τη βάση προκειμένου να χτιστεί η προσωπικότητα αλλά και όλο το εκπαιδευτικό μέλλον του μαθητή. Η Νέα Δημοκρατία στο κομμάτι της εκπαίδευσης θα δώσει πραγματικές λύσεις σε χρόνια προβλήματα και θα αναβαθμίσει την ποιότητα του εκπαιδευτικού συστήματος. Επίσης, θα κάνει πράξη τη βοήθεια προς την ελληνική οικογένεια με το να μη μείνει κανένα παιδί εκτός παιδικού σταθμού. Χρησιμοποιώντας βοήθεια με voucher τα οποία θα πηγαίνουν σε κάθε οικογένεια, όταν κάποιο από τα παιδιά δεν καταφέρει να μπει σε δημόσιο βρεφονηπιακό σταθμό. Επίσης, είναι αναγκαίο να στηριχτεί η ελληνική οικογένεια, τόσο για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, αλλά και για να καταστεί το ασφαλιστικό βιώσιμο. Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή πήρε θέση απέναντι σε αυτό το χρόνιο πρόβλημα το οποίο μαστίζει τη χώρα μας. Έχει σκοπό από την πρώτη κιόλας ημέρα να πάρει άμεσα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσει την υπογεννητικότητα και να δώσει λύσεις. Ένας από τους βασικούς πυλώνες που εξήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ότι θα δώσει ένα ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί που γεννιέται. Επίσης, θα ξεκινήσει η μείωση του ΦΠΑ σε βρεφικά προϊόντα ώστε να στηριχτεί η οικογένεια από τα πρώτα βήματα στη γέννηση του παιδιού, που είναι και ένα από τα πιο δύσκολα κομμάτια.

Σε προσωπικό επίπεδο, ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους ψηφοφόρους του Βορείου Τομέα;

Μεγάλωσα στο Ηράκλειο Αττικής, στην περιοχή Καναπίτσα, και τα τελευταία χρόνια ζω στην Κηφισιά, στα σύνορα με τη Νέα Ερυθραία. Ξέρω πάρα πολύ καλά το βόρειο κομμάτι της Αθήνας, τόσο στις προνομιούχες όσο και στις λιγότερο προνομιούχες γειτονιές, στις οποίες μεγάλωσα. Πιστεύω πως έχω να προσφέρω πολλά σε αυτές τις περιοχές της Αττικής. Θα ήθελα να με ψηφίσουν γιατί είμαι αυτοδημιούργητος, γιατί δουλεύω από τα 17 μου χρόνια και δεν έχω φοβηθεί κανένα επάγγελμα και κανέναν τόπο εργασίας, είτε είναι στο Σύνταγμα είτε είναι στην πρώτη γραμμή του πολέμου! Να με ψηφίσουν γιατί η απόφασή μου να εκτεθώ στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι αποτέλεσμα της επιλογής του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να ανοίξει το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας σε νέους ανθρώπους, οι οποίοι για πρώτη φορά ασχολούνται με τα κοινά. Να με ψηφίσουν γιατί είμαι πρόθυμος να βοηθήσω τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν στον εαυτό τους και σε μία καλύτερη ζωή πέρα και πάνω από πρόσκαιρα ψηφοθηρικά επιδόματα. Να με ψηφίσουν γιατί είμαι εδώ για να υπηρετήσω και να προσφέρω με τις γνώσεις και την εμπειρία μου, γιατί επιμένω να πιστεύω στην Ελλάδα και τους Έλληνες, γιατί επιμένω να πιστεύω στην προκοπή και την αριστεία.