Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου: Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα - Free Sunday
Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου: Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα

Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου: Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα

Τη θέση ότι μόνο με αυτοδυναμία η ΝΔ θα μπορέσει να εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό της σχέδιο για την Ελλάδα εκφράζει μέσω της F.S. η δημοσιογράφος Έμη Ζησιοπούλου-Λιβανίου, υποψήφια βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Ζητάτε εντολή για ισχυρή κυβέρνηση. Τι απαντάτε σε όσους κάνουν λόγο για εκβιαστικά διλήμματα;

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι –και θα είναι– αυτοδύναμη. Και αυτό δεν το λέμε για να εκβιάσουμε κανέναν. Το λέμε για να μην μπει σε περιπέτειες η χώρα. Για να μπορεί να κυβερνηθεί. Και ασφαλώς και για να έχει η Νέα Δημοκρατία την πλήρη λογοδοσία για την τήρηση του προγράμματός της. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: η αυτοδυναμία δεν είναι κομματικός αυτοσκοπός. Είναι προϋπόθεση για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας για όλους. Γι’ αυτό θα ήθελα και εγώ από την πλευρά μου να κάνω ένα τεράστιο κάλεσμα στον ελληνικό λαό να πάει στις κάλπες. Στις 7 Ιουλίου δηλώνουμε όλοι παρόντες στη γιορτή της Δημοκρατίας!

Πώς εκτιμάτε ότι θα διαμορφωθεί το πολιτικό σκηνικό;

Είναι βέβαιο ότι την Κυριακή 7 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί η πολιτική αλλαγή στη χώρα. Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή κυβέρνηση. Χρειάζεται αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Ελπίζω ότι κανένας Έλληνας δεν θέλει να βάλει τη χώρα του σε περιπέτειες. Αν για οποιονδήποτε λόγο η αυτοδυναμία δεν καταστεί εφικτή, η Νέα Δημοκρατία θα κάνει το παν για να κυβερνηθεί η χώρα. Και αυτό θα γίνει με διάθεση ρεαλισμού, με κριτήριο τους κοινούς προγραμματικούς τόπους και μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας.

Αν τελικά η ΝΔ σχηματίσει κυβέρνηση, ποιες θεωρείτε ότι θα πρέπει να είναι οι πρώτες προτεραιότητές της;

Η Νέα Δημοκρατία έχει έτοιμο ένα συγκροτημένο και ρεαλιστικό σχέδιο διακυβέρνησης. Οι άμεσες παρεμβάσεις έχουν να κάνουν με την οργάνωση και λειτουργία της κυβέρνησης, τη διευκόλυνση της κυβερνησιμότητας των δήμων, λόγω ισχνών πλειοψηφιών που μπορεί να προέκυψαν εξαιτίας της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και την τροποποίηση άρθρων του Ποινικού Κώδικα. Από εκεί και πέρα, φροντίζουμε για ενίσχυση της ασφάλειας και βάζουμε μπροστά τις μηχανές της οικονομίας και αποκαθιστούμε τις αδικίες απέναντι στην πολύπαθη μεσαία τάξη.

O ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΝΔ «κρύβει» το πρόγραμμά της. Τι έχετε να πείτε;

Εδώ γελάμε! Η απερχόμενη κυβέρνηση έχει χάσει κάθε ψήγμα ψυχραιμίας. Στην κατρακύλα της προσπαθεί να ενσπείρει τον τρόμο. Ένα είναι το σίγουρο: το πρόγραμμα της ΝΔ είναι εφαρμόσιμο, ρεαλιστικό και είναι ένα πρόγραμμα για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Είναι ένα πρόγραμμα με εξαιρετικά οξυμμένη κοινωνική ευαισθησία. Πώς; Με την ίδρυση ενός Κεντρικού́ Φορέα Εθελοντισμού́. Τη δημιουργία ενός Ενιαίου Μητρώου Εθελοντικών Οργανώσεων. Τη δημιουργία ενός ενιαίου θεσμικού́ πλαισίου για τον εθελοντισμό́, το οποίο θα συνδέει την κρατική́ χρηματοδότηση με την εποπτεία και τη λογοδοσία των Μ.Κ.Ο. Την κατοχύρωση των εθελοντών ως προς την εργασιακή́ και ασφαλιστική́ κάλυψή́ τους. Με τη συστηματική́ ένταξη της διδασκαλίας του εθελοντισμού στα σχολεία. Επίσης, πρόκειται για ένα πακέτο με κορωνίδα τη στήριξη της οικογένειας. Καθιερώνουμε επίδομα 2.000 € για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα. Αυξάνουμε το όριο του αφορολόγητου κατά 1.000 € για κάθε παιδί. Επαναφέρουμε τα επιδόματα για τις μεγάλες οικογένειες στο επίπεδο που βρίσκονταν πριν από τις μειώσεις του 2018. Εξασφαλίζουμε θέσεις για όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς. Για εμάς δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς κοινωνική συνοχή, ούτε κοινωνική συνοχή χωρίς αλληλεγγύη.

Από τον χώρο της δημοσιογραφίας σε αυτόν της πολιτικής. Γιατί;

Δεν είναι μία απόφαση που πήρα ελαφρά τη καρδία. Ξέρετε, είμαι στη δημοσιογραφία από το 2000. Τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο, με δελτία ειδήσεων και εκπομπές κοινωνικού ενδιαφέροντος. Mega, Ant1, Alter, Star, Blue Sky, Αθήνα 9.84. Και από το 2014 επικεφαλής ειδικών εκδόσεων στο Huffpost.gr, μία από τις μεγαλύτερες ηλεκτρονικές εφημερίδες παγκοσμίως. Το 2012 ξεκίνησα τη «Δύναμη της Προσφοράς», ένα ετήσιο λεύκωμα για την προβολή της φιλανθρωπίας. Και το 2018 δημιούργησα το www.dinamiprosforas.gr, το πρώτο ειδησεογραφικό site στη χώρα μας για τα νέα της Προσφοράς και της Αλληλεγγύης και το πρώτο web portal που φέρνει σε επαφή τους εθελοντές και τα ιδρύματα. Και σε αυτό το σημείο έρχεται η πρόταση του Κυριάκου. Να προσπαθήσουμε να «περάσουμε» αυτές τις αξίες στην καθημερινότητα του Έλληνα. Ε, αυτό είναι κάτι στο οποίο δεν θα μπορούσα να πω όχι.

Αν εκλεγείτε βουλευτής ποιες θα είναι οι προτεραιότητές σας για τον εκλογικό σας τομέα;

Μα ασφαλώς να βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών αναφορικά με τη δύναμη της προσφοράς στην κοινωνία μας. Να συμμετέχω με την εμπειρία που έχω αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια από την προβολή των καλών προτύπων και της προσφοράς στην κοινωνία μας. Να αποκτήσουμε αντανακλαστικά ανθρωπισμού 24 ώρες την ημέρα. Να νοιαζόμαστε για τον συνάνθρωπο στην καθημερινότητά μας. Αυτό είναι η νέα συλλογικότητα. Αυτή είναι η νέα αλληλέγγυα κοινωνία στην οποία θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά μας. Αυτός είναι ο νέος Πολιτισμός της Καθημερινότητας.

Πώς πιστεύετε ότι μπορεί να βελτιωθεί η ζωή των ανθρώπων σε μία τόσο μεγάλη περιφέρεια όπως είναι ο Νότιος Τομέας;

Όσο με αφορά, πιστεύω ότι η ζωή των ανθρώπων βελτιώνεται όσο περισσότερο διαχέεται η δύναμη της προσφοράς. Γι’ αυτόν τον λόγο και έχω «οργώσει» την περιοχή. Έχω κάνει χαρτογράφηση του Νότιου Τομέα και έχω καταγράψει όλα τα ιδρύματα και τους συλλόγους προσφοράς που υπάρχουν σε κάθε γειτονιά. Ο συντονισμός και η εξάπλωση της προσφοράς είναι η απάντηση για μια πιο αλληλέγγυα κοινωνία.

Στην εκλογική σας περιφέρεια δεσπόζει το παράδειγμα του Ελληνικού. Τι προτίθεστε να κάνετε;

Εμείς δεν έχουμε αλλεργία στις επενδύσεις, όπως η απερχόμενη κυβέρνηση. Έτσι, μαζί με την απλοποίηση του φορολογικού συστήματος και τη μείωση φόρων όπως ο ΕΝΦΙΑ, ο φόρος των επιχειρήσεων, τη μείωση του αφορολόγητου και κάποιες φορολογικές ελαφρύνσεις, σε ένα από τα πρώτα νομοσχέδια που θα φέρει η Νέα Δημοκρατία στη Βουλή θα περιλαμβάνονται πρόνοιες για το Ελληνικό και την ανακατασκευή του παράκτιου χώρου του πρώην αεροδρομίου της Αθήνας. \

Αν κάποιος σας ρωτήσει γιατί να σας ψηφίσει, τι θα του απαντούσατε;

Η απάντηση είναι απλή. Για να είμαι χρήσιμη και την επόμενη μέρα. Η προσωπική μου έκθεση στην πολιτική έχει να κάνει με τη βούλησή μου να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου στην εμπέδωση των σωστών νοοτροπιών αναφορικά με τη δύναμη της Προσφοράς στην κοινωνία μας. Γι’ αυτό και ζητώ από τους συμπολίτες μου τον έναν από τους τέσσερις σταυρούς!