Β.Ξυπολυτάς, πρόεδρος ΟΣΥ: «Χρειάζεται πολιτική ευθύνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης» - Free Sunday
Β.Ξυπολυτάς, πρόεδρος ΟΣΥ: «Χρειάζεται πολιτική ευθύνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης»

Β.Ξυπολυτάς, πρόεδρος ΟΣΥ: «Χρειάζεται πολιτική ευθύνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης»

Πεντακόσια επιπλέον λεωφορεία κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας από τότε που, μέσα στην πανδημία, ανέλαβε η νέα διοίκηση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.» (ΟΣΥ), όπως διαβεβαιώνει μιλώντας στη FREE SUNDAY ο πρόεδρος της εταιρείας, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο οποίος τονίζει ότι η δυναμικότητα του στόλου της ΟΣΥ ανέβηκε σε αυτό το διάστημα από τα 850 στα 1.350 λεωφορεία.

Σύμφωνα με τον κ. Ξυπολυτά, ο οποίος έχει διατελέσει διοικητικό στέλεχος του ΕΚΑΒ αλλά και αυτοδιοικητικό στον Δήμο Κηφισιάς, η αντιπολίτευση πρέπει να γίνεται προς τη θετική κατεύθυνση και όχι για λαϊκισμό ή απλά για τη φθορά του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος.

 

H πανδημία που βιώνουμε έφερε τις συγκοινωνίες στην πρώτη γραμμή πολιτικής αντιπαράθεσης αλλά και κοινωνικής ευθύνης. Συνολικά, ποια μέτρα έχουν ληφθεί όλη αυτή την περίοδο;

Καταρχήν, η νέα Διοίκηση της ΟΣΥ τοποθετήθηκε εντός του πρώτου lockdown και κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αυτήν τη δύσκολη κατάσταση. Ο σχεδιασμός είχε τρία σκέλη, την ανάταξη, την ενίσχυση και την ανανέωση. Στην ανάταξη, άμεσα επισκευάστηκαν 150 λεωφορεία και τα βάλαμε σε κυκλοφορία. Επρόκειτο για οχήματα που είχαν μείνει εκτός κυκλοφορίας για πάρα πολύ καιρό. Ενδεικτικά σάς λέω ότι αυξήσαμε τις δαπάνες συντήρησης των λεωφορείων κατά 200%.

Εντάξαμε τον ιδιωτικό τομέα στη λειτουργία μας με τα 200 ιδιωτικά λεωφορεία ΚΤΕΛ. Προσλάβαμε προσωπικό μετα από 10 χρόνια. Και αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η παράδοση των τελευταίων εκ των 293 leasing λεωφορείων.

Και τέλος, την προηγουμένη βδομάδα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλής, ανακοίνωσε την προκήρυξη του διαγωνισμού για τα 770 νέα πράσινα λεωφορεία.

 

Μπορείτε να είστε ακριβής στην εκτίμηση για το πόσα λεωφορεία κυκλοφορούν σήμερα στους δρόμους της Αττικής;

Σήμερα, σε εργάσιμες πρωινές ώρες, συμπεριλαμβάνοντας το σύνολο του στόλου, δηλαδή τα παλιά της ΟΣΥ, μαζί με τα νεότερα που πήραμε με leasing και αυτά των ΚΤΕΛ, ξεπερνούν τα 1.350 λεωφορεία.

Ακριβώς πεντακόσια παραπάνω από όταν αναλάβαμε και κυκλοφορούσαν 850 λεωφορεία. Δηλαδή, έχουμε μια αύξηση 59% στον στόλο των λεωφορείων που κυκλοφορούν.

Όπως είπατε, ανακοινώθηκε την προηγουμένη βδομάδα η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα νέα πράσινα λεωφορεία. Αλλά πάντοτε υπάρχουν δυσπιστίες για το πότε θα ολοκληρωθεί η προμήθεια...

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από δεκατρία χρόνια, προχωρά στη διαδικασία ανανέωσης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των αστικών λεωφορείων με οχήματα νέας τεχνολογίας, φιλικότερα προς το περιβάλλον: ηλεκτρικά, CNG και υβριδικά.

Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 5 τμήματα-συμβάσεις, με τα εξής χαρακτηριστικά για τα λεωφορεία:

Τμήμα 1: Προμήθεια 100 απλών αστικών λεωφορείων 12 μέτρων υβριδικής τεχνολογίας EURO VI.

Τμήμα 2: Προμήθεια 200 απλών αστικών λεωφορείων 12 μέτρων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI.

Τμήμα 3: Προμήθεια 100 λεωφορείων (φυσούνα) 18 μέτρων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ.

Τμήμα 4: Προμήθεια 100 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12 μετρων ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ.

Τμήμα 5: Προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12 μέτρων ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ.

Δηλαδή, όπως ανακοίνωσε ο κ. Καραμανλής, από τα 770 λεωφορεία, περισσότερα από 300 θα είναι ηλεκτρικά λεωφορεία για τις πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Αν όλα πάνε καλά, εντός των επόμενων 2 ετών θα έχουμε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία στους δρόμους μας. Τα υπόλοιπα 470 λεωφορεία δεν θα είναι ηλεκτρικά.

Όλα τα λεωφορεία θα είναι οικολογικά, δηλαδή τα υπόλοιπα θα είναι υβριδικά και φυσικού αερίου. Αλλά η μετάβαση στην πλήρη ηλεκτροκίνηση πρέπει να γίνει σταδιακά και τμηματικά, καθώς η τεχνολογία τους ακόμα εξελίσσεται.

 

Έχετε επανειλημμένα αναφερθεί στην ανάγκη εξοικονόμησης ενέργειας. Ποια βήματα έχουν γίνει μέχρι στιγμής στην ΟΣΥ σε αυτή την κατεύθυνση; Ολοκληρώθηκε η παρέμβαση ή υπάρχει και συνέχεια στον σχεδιασμό;

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό δεν ολοκληρώνεται ποτέ. Για πρώτη φορά ξεκινήσαμε και ακολουθούμε πρωτόκολλα GRI (Global Reportive Initiative), όπου μετράμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα κάθε ενέργειας ή λειτουργίας της εταιρείας και με βάση αυτό ξεκινήσαμε μια διαδικασία μείωσης του αποτυπώματος, είτε αυτό σημαίνει καυσαέρια, είτε σημαίνει καύσιμα, είτε σημαίνει λιπαντικά είτε σημαίνει χαρτί, ή οτιδήποτε έχει αποτύπωμα στο περιβάλλον. Ήδη έχουμε βελτίωση του αποτυπώματος της ΟΣΥ και χρόνο με τον χρόνο η εταιρεία θα εξελίσσεται, όλο και περισσότερο περιβαλλοντικά υπεύθυνη, με τελικό στόχο να γίνει μια εντελώς πράσινη εταιρεία όταν ενταχθούν στο δίκτυο και τα καινούργια λεωφορεία.

 

Συμπληρώνεται περίπου ένας χρόνος από την έναρξη της συνεργασίας με τα 200 ιδιωτικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ. Μπορείτε να κάνετε εναν πρώτο απολογισμό σε ό,τι αφορά τον βαθμο βελτίωσης των υπηρεσιών στους πολίτες;

Ασφαλώς. Ήταν μια ιδέα που επέφερε μια σημαντική βελτίωση στο παρεχόμενο συγκοινωνιακό έργο, διότι μόνο από τα ιδιωτικά λεωφορεία είχαμε 2.777 περισσότερα δρομολόγια καθημερινά.

Η συμφωνία με τα ΚΤΕΛ, πέραν από 200 καινούργια λεωφορεία και 550 οδηγούς, μας έδωσε τη δυνατότητα τα λεωφορεία και το προσωπικό της ΟΣΥ να μετακινηθούν, άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις, στις κεντρικές γραμμές, όπου παρουσιαζόταν και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο συγκοινωνιακό έργο της Αττικής.

 

Σε ποιες περιοχές κινούνται σήμερα τα λεωφορεία των ιδιωτικών ΚΤΕΛ;

Τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ ανέλαβαν τις περιφερειακές γραμμές της Αθήνας.

Συγκεκριμένα:

  • Στη βόρεια Αττική συνδέουν την Κηφισιά με περιοχές όπως η Ροδόπολη, το Κρυονέρι, ο Άγιος Στέφανος, ο Διόνυσος, οι Θρακομακεδόνες.

  • Στην Ανατολική Αττική συνδέουν τους σταθμούς Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Νομισματοκοπείο με περιοχές όπως η Ανθούσα, η Αρτέμιδα, το Κορωπί, η Παλλήνη, η Ραφήνα.

  • Στη Νότια Αττική συνδέουν τον σταθμό Μετρό «Ελληνικό» με περιοχές όπως η Σαρωνίδα, η Βάρκιζα, η Γλυφάδα.

  • Στην Ανατολική Αττική τα λεωφορεία συνδέουν την περιοχή της Ελευσίνας με περιοχές όπως ο Ασπρόπυργος, η Μάνδρα, η Μαγούλα.

 

Οι αστικές συγκοινωνίες μπαίνουν συχνά στην κεντρική κομματική αντιπαράθεση. Επηρεάζει αυτή η αντιπαράθεση την απόδοση της εταιρείας;

Το σημαντικό είναι να γίνεται αντιπολίτευση προς τη θετική κατεύθυνση και όχι για λαϊκισμό ή απλά για τη φθορά του εκάστοτε κυβερνώντος κόμματος. Νομίζω ότι η δεκαετής κρίση μάς δίδαξε αρκετά πράγματα, με πρώτο την ανάγκη για πολιτική ευθύνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης.«Χρειάζεται πολιτική ευθύνη στην άσκηση της αντιπολίτευσης»