Γ.Γεωργαντάς: Η χώρα χρειάζεται καθαρό μυαλό, ενότητα και ρεαλιστικές προτάσεις - Free Sunday
Γ.Γεωργαντάς: Η χώρα χρειάζεται καθαρό μυαλό, ενότητα και ρεαλιστικές προτάσεις

Γ.Γεωργαντάς: Η χώρα χρειάζεται καθαρό μυαλό, ενότητα και ρεαλιστικές προτάσεις

Την εκτίμηση ότι οι εμβολιασμοί τον τελευταίο καιρό είναι ξανά σε ανοδική τροχιά κάνει, μιλώντας στη FREE SUNDAY, o υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για θέματα απλούστευσης διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς, ο οποίος είναι βουλευτής Κιλκίς της ΝΔ, προαναγγέλλει τη διαδικασία ενός συνολικού rebranding που περιλαμβάνει αισθητική, λειτουργική, οργανωτική και τεχνολογική αναβάθμιση του θεσμού, στην οποία βρίσκονται τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, και διευκρινίζει ότι το παλαιό πληροφοριακό σύστημα των ΚΕΠ θα αντικατασταθεί με σύγχρονο, το οποίο θα διαλειτουργεί με άλλα συστήματα του Δημοσίου, ενώ θα προχωρήσει η διαδικασία εισαγωγής βιομετρικής ηλεκτρονικής υπογραφής στις αιτήσεις που καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες.

Παράλληλα τονίζει ότι η επιτυχία της επιχείρησης εμβολιασμού «αύξησε την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του Κράτους και των θεσμών του», ενώ, σε ό,τι αφορά την κριτική που κάνει η αντιπολίτευση, αναφέρει ότι «ο κύριος Τσίπρας απλώς κάνει το κομμάτι του».

Σε ό,τι αφορά το Μητρώο Διαδικασιών του Δημοσίου, ο υφυπουργός διαβεβαιώνει ότι, με την εφαρμογή του, οι πολίτες θα διεκπεραιώνουν την υπόθεσή τους χωρίς να ταλαιπωρούνται, ψάχνοντας συνεχώς τι πρέπει να κάνουν, και χωρίς να αντιμετωπίζουν διαφορετική ερμηνεία από μια υπηρεσία σε μια άλλη ή ακόμη και από έναν υπάλληλο σε έναν άλλον.

 

 

 

Τι συμπεράσματα έχετε βγαλει από τη διαχείριση του εμβολιασμού;

Νομίζω πως αυτό που κατέστη σαφές σε όλους είναι ότι η διαχείρηση του εμβολιασμού αποτέλεσε μια αλλαγή παραδείγματος όσον αφορά τη λειτουργία της κρατικής μηχανής απέναντι στην αντιμετώπιση και τη διαχείριση έκτακτων καταστάσεων. Μια αλλαγή που αφορά τον πυρήνα της και τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δημόσιων πολιτικών. Η Ελλάδα έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα: στην πιο πολύπλοκη επιχείρηση εφοδιαστικής αλυσίδας, που έχουμε κληθεί να διεκπεραιώσουμε στα χρόνια μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα καταφέραμε εξαιρετικά. Η επιτυχία της επιχείρησης απέδειξε τις δυνατότητες τόσο του ελληνικού κρατικού μηχανισμού όσο και της ελληνικής κοινωνίας συνολικά. Δράσαμε με σχέδιο και προγραμματισμό. Και καταφέραμε να κερδίσουμε την ελευθερία μας, χωρίς να ταλαιπωρήσουμε στιγμή τους συμπολίτες μας με γραφειοκρατικές διαδικασίες. Ο πολίτης αντιλήφθηκε, σε μεγάλη κλίμακα, το Δημόσιο ως λύση, ως εργαλείο εξόδου από μία δύσκολη κατάσταση και όχι ως εμπόδιο. Και αυτό αύξησε την εμπιστοσύνη των πολιτών έναντι του Κράτους και των θεσμών του. Έναντι εν τελεί την ίδιας της πολιτικής λειτουργίας. Η εμπιστοσύνη αυτή έχει ήδη θέσει τα θεμέλια για την Ελλάδα της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας, η οποία έχει ήδη αρχίσει να οικοδομείται.

 

O Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε για ακόμη μία φορά τον πρωθυπουργό στο χθεσινό του μήνυμα ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την πανδημία και τον κάλεσε να αφήσει τον χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως είπε και προχθές ο πρωθυπουργός, αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι καθαρό μυαλό, ενότητα και ρεαλιστικές προτάσεις. Όχι εργαλειοποίηση του πόνου και διγλωσσία. Ο κύριος Τσίπρας έπραξε χθες για ακόμη μία φορά, με τον ίδιο τρόπο που πράττει από την αρχή της πανδημίας: ψεύδεται και εργαλειοποιεί την πανδημία, επενδύοντας στον φόβο και την αγωνία των Ελλήνων. Αλλά, ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται. Η μικροπολιτική αντιπολιτευτική του πρακτική πέφτει στο κενό και τα κομματικά οφέλη που ελπίζει να αποκομίσει είναι μηδενικά. Ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται ότι μόνον ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είναι αυτοί που εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι η δημόσια υγεία θα θωρακίζεται διαρκώς και ότι η ομαλή λειτουργία της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας δεν θα διατρέξει περαιτέρω κινδύνους. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του είναι, λοιπόν, απασχολημένοι με την αύξηση των ποσοστών εμβολιασμού και την ενίσχυση του ΕΣΥ. Ο κύριος Τσίπρας απλά κάνει το κομμάτι του.

Βλέπουμε ότι τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη δυσκολεύουν. Υπάρχει ενδεχόμενο για ένα νέο lockdown στην Ελλάδα;

Νομίζω πως αυτό έχει ξεκαθαριστεί πλείστες φορές και σε όλους τους τόνους. Δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση η κυβέρνηση να προχωρήσει σε άλλο lockdown. Oφείλουμε να θωρακίσουμε την οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας και να διασφαλίσουμε ότι οι συμπολίτες μας που εμβολιάστηκαν και έκαναν το καθήκον τους απέναντι στην εαυτό τους και την κοινωνία, δεν πρόκειται να υποστούν άλλους περιορισμούς και αναταραχές στη δραστηριότητά τους. Από την άλλη πλευρά, οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση μόνον σε συγκεκριμένες δραστηριότητες και να ελέγχονται ακόμη πιο εντατικά. Με λίγα λόγια, το ζήτημα του lockdown δεν υφίσταται ούτε καν ως σκέψη. Συνεχίζουμε με αμείωτους ρυθμούς να ενισχύουμε το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να ενθαρρύνουμε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το κάνουν. Οι εμβολιασμοί, τον τελευταίο καιρό είναι, άλλωστε, ξανά σε ανοδική τροχιά.

 

 

Έχετε αναφερθεί συχνά τη σημασία του Μητρώου Διαδικασιών του Δημοσίου. Ποια η καινοτομία του;

Ο Νόμος για την Ψηφιακή Διακυβέρνηση, ο οποίος ψηφίστηκε πέρυσι, έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω μετάβαση του Δημοσίου στη νέα ψηφιακή εποχή. Εξόπλισε διοικητικά το Δημόσιο, ώστε να μπορεί να ανταποκρίνεται στις εξελισσόμενες τεχνολογικές και κοινωνικές εξελίξεις, καταπολεμά σημαντικά τη γραφειοκρατία και βελτιώνει την ποιότητα της εξυπηρέτησης του πολίτη. Το Εθνικό Μητρώο Διοικητικών Διαδικασιών Δημοσίου, το οποίο αφορά όλες τις φυσικές ή ψηφιακές διοικητικές υπηρεσίες του δημόσιου τομέα, είναι όντως μια από τις καινοτομίες αυτού του Νόμου. Στο Μητρώο καταγράφονται, αποτυπώνονται και μοντελοποιούνται όλες οι διαδικασίες του δημόσιου τομέα καθώς και τα απαιτούμενα στοιχεία τους, ενώ σε κάθε διαδικασία του Μητρώου αποδίδεται μοναδικός κωδικός αριθμός. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες, γνωρίζοντας τον κωδικό που αντιστοιχεί στη διαδικασία που απαιτείται για την εκάστοτε συναλλαγή τους με το Δημόσιο, θα ξέρουν εξαρχής τα δικαιολογητικά που χρειάζονται, και την υπηρεσία που πρέπει να τα καταθέσουν και τη ροή που πρέπει να ακολουθηθεί. Έτσι, θα διεκπεραιώνουν την υπόθεση τους χωρίς να ταλαιπωρούνται ψάχνοντας συνεχώς τι πρέπει να κάνουν και χωρίς να αντιμετωπίζουν διαφορετική ερμηνεία από μια υπηρεσία σε μια άλλη ή ακόμη και από έναν υπάλληλο σε έναν άλλον.


Έχετε μιλήσει πολλές φορές στο παρελθόν για την αναβάθμιση των ΚΕΠ. Ποια είναι τα επόμενα βήματα;

Είναι στόχος και καθήκον μας να προχωρήσουμε γρήγορα στην υλοποίηση του μεγάλου έργου της μετάβασης των ΚΕΠ στη νέα εποχή. Όπως έχουμε ξαναπεί πολλές φορές, η ίδρυση των ΚΕΠ ήταν μια επανάσταση όσον αφορά τον τρόπο που το κράτος αντιλαμβάνεται τον πολίτη και εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Ωστόσο, οι συνθήκες έχουν από τότε αλλάξει, όπως και οι απαιτήσεις της εποχής. Για να μη χάσουν λοιπόν τα ΚΕΠ τη σημασία τους και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα, οφείλουν να προσαρμοστούν ανάλογα. Προς αυτόν τον σκοπό, είμαστε ήδη στη διαδικασία αισθητικής, λειτουργικής, οργανωτικής και τεχνολογικής αναβάθμισης του θεσμού. Μιλάμε για ένα συνολικό rebranding. Έχει δημιουργηθεί νέο λογότυπο, η ιστοσελίδα έχει αναμορφωθεί, ενώ η ταυτότητα των ΚΕΠ θα γίνει πιο φιλική στον πολίτη, σε όλες της τις εκφάνσεις. Επιπλέον, δρομολογείται αναβάθμιση σε επίπεδο λειτουργιών και υποδομών. Το παλαιό πληροφοριακό σύστημα θα αντικατασταθεί με σύγχρονο, το οποίο θα διαλειτουργεί με άλλα συστήματα του Δημοσίου, ενώ θα προχωρήσει η διαδικασία εισαγωγής βιομετρικής ηλεκτρονικής υπογραφής στις αιτήσεις που καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες. Πρόκειται για μια αναβάθμιση που θα δημιουργήσει μια νέα εμπειρία εξυπηρέτησης για τους πολίτες, μειώνοντας ταυτόχρονα το λειτουργικό τους κόστος και αυξάνοντας την παραγωγικότητα των υπαλλήλων. Επιπλέον, με τον «ψηφιακό συμπαραστάτη», θα δώσουμε σε κάθε πολίτη τη δυνατότητα, μέσα από τα ΚΕΠ, να ενημερώνεται για τις υπηρεσίες που παρέχονται ψηφιακά, μέσω του gov.gr, και παράλληλα να καθοδηγείται στη διαδικασία χρήσης τους.