Παύλος Μαρινάκης, γραμματέας Π.Ε. ΝΔ: «Η διαχωριστική γραμμή είναι “μπροστά” ή “πίσω”» - Free Sunday
Παύλος Μαρινάκης, γραμματέας Π.Ε. ΝΔ: «Η διαχωριστική γραμμή είναι “μπροστά” ή “πίσω”»

Παύλος Μαρινάκης, γραμματέας Π.Ε. ΝΔ: «Η διαχωριστική γραμμή είναι “μπροστά” ή “πίσω”»

Την ετοιμότητα του κομματικού οργανισμού της ΝΔ να αντιμετωπίσει κάθε πολιτική αναμέτρηση που «θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο», εκφράζει σε συνέντευξή του στη FREE SUNDAY o γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης υποστηρίζει ότι η μόνη απάντηση στα ψέματα της αντιπολίτευσης είναι η παράθεση της πραγματικότητας, με τις τομές και τις «μεταρρυθμίσεις σε δυόμισι δύσκολα χρόνια για όλη την ανθρωπότητα, οι οποίες δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Ανδρουλάκη, επισημαίνει ότι εδώ και δύο μήνες έχουμε ακούσει μόνο συνθήματα για την αναγέννηση του πολιτικού του φορέα και αφορισμούς για το έργο της κυβέρνησης.

 

 

Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο. Προκύπτουν από αυτό θέματα στα οποία η ΝΔ πρέπει να προσαρμόσει τη στρατηγική της;

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης εργάζονται αδιάκοπα με στόχο το καλό των πολιτών και την ευημερία του τόπου. Εμείς αυτό που μετράμε είναι τι είχαμε υποσχεθεί στους πολίτες και πόσα από αυτά έχουμε καταφέρει να κάνουμε πράξη. Ο δείκτης αυτός είναι υψηλός, όπως και οι δημοσκοπικές επιδόσεις της Νέας Δημοκρατίας. Γι’ αυτό, άλλωστε, θα κριθούμε στο τέλος: Για την εικόνα της Ελλάδας που αλλάζει μέρα με τη μέρα και θα συνεχίσει να αλλάζει με την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 

Σας απασχολεί το ενδεχόμενο η εκλογή Ανδρουλάκη να αμφισβητήσει την κυριαρχία της ΝΔ στον χώρο του Κέντρου;
Περιμένουμε να ακούσουμε ξεκάθαρα τις θέσεις και τις προτάσεις του κ. Ανδρουλάκη. Εδώ και δύο μήνες δεν έχουμε ακούσει καμία, παρά μόνο συνθήματα για την αναγέννηση του πολιτικού του φορέα και αφορισμούς για το έργο της κυβέρνησης. Η Νέα Δημοκρατία δεν κυριαρχεί στον χώρο του Κέντρου γιατί απουσιάζει κάποιο «αντίπαλον δέος», αλλά γιατί είναι το μοναδικό αληθινά προοδευτικό και λαϊκό κόμμα που μπορεί να εκφράσει τη μεγαλύτερη πλειοψηφία των πολιτών. Αυτό το κατάφερε χάρη στη συνέπειά της προς τον ελληνικό λαό και στα μετρήσιμα αποτελέσματα που έχει να παρουσιάσει.

 

Αισθάνεστε στην κομματική βάση ένα τμήμα να αναζητά λύσεις πιο δεξιά;

Οι εποχές έχουν αλλάξει, και για τους πολίτες αυτό που μετράει δεν είναι τίποτα άλλο από το έργο και τις μεταρρυθμίσεις που μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Η διαχωριστική γραμμή, λοιπόν, είναι «μπροστά» ή «πίσω». Και μπροστά μπορεί να μας οδηγήσει μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που έχει προχωρήσει σε τομές και μεταρρυθμίσεις σε δυόμισι δύσκολα χρόνια για όλη την ανθρωπότητα, οι οποίες δεν είχαν γίνει εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας.

 

Τι θα σήμαινε για τη ΝΔ ο περιορισμός της εκλογής προέδρου στην κομματική βάση, όπως προτείνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του;
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πρώτος πρωθυπουργός από τη Μεταπολίτευση και μετά που έχασε σε συνεχόμενες εκλογικές διαδικασίες και δεν κίνησε την παραμικρή εσωτερική διαδικασία. Δεν μπορώ να κάνω την αναγωγή της πρότασης του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, γιατί προφανώς λειτουργούμε με πολύ διαφορετικό τρόπο. Εμείς δεν φοβηθήκαμε ποτέ τους πολίτες και τους θέλαμε πάντοτε συμμέτοχους. Φέτος, συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, μια εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετείχαν πάνω από 400.000 άνθρωποι. Σε αυτά τα χρόνια διοργανώνονται ετήσια συνέδρια. Ο κόσμος βλέπει και κρίνει.

 

 

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να κάνει ο κομματικός οργανισμός της ΝΔ για να διαχειριστεί αποτελεσματικά την απάντηση στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση στα ζητήματα της πανδημίας;
Η μόνη απάντηση στα ψέματα της αντιπολίτευσης είναι η παράθεση της πραγματικότητας. Μέσα στην πιο δύσκολη συγκυρία για το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θωράκισε τα νοσοκομεία, υπερδιπλασίασε τις κλίνες ΜΕΘ, έκανε δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού και δημιούργησε ένα πρότυπο σύστημα εμβολιασμού, εξασφαλίζοντας άμεσα επαρκή αριθμό εμβολίων για όλο τον πληθυσμό. Αυτή είναι η λέξη-κλειδί για τη διαχείριση της πανδημίας: το εμβόλιο. Η επιστήμη και τα δεδομένα της, ειδικά σε μια τόσο κρίσιμη και πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν μπορούν και δεν πρέπει να αμφισβητούνται. Το εμβόλιο σώζει ζωές κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συνανθρώπων μας που νοσηλεύονται σοβαρά, είναι διασωληνωμένοι ή χάνουν τη μάχη με τη ζωή είναι ανεμβολίαστοι.

Κριτική για τη διαχείριση της πανδημίας θα ήταν καλοδεχούμενη, αν εκείνοι που έκαναν κριτική είχαν βάλει πλάτη για να πείσουν ακόμα περισσότερους πολίτες να εμβολιαστούν, αν στήριζαν τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που πάρθηκαν για να στηριχθούν οι υγειονομικοί και τα νοσοκομεία, αν ψήφιζαν το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών, που έσωσε χιλιάδες ζωές.

Εκείνοι, όμως, που τώρα κάνουν κριτική, είναι οι ίδιοι που έβαζαν τρικλοποδιές στην εθνική μάχη με κάθε τους επιλογή: Εκείνοι που ήθελαν προαιρετικές υποχρεωτικότητες, εκείνοι που αμφισβητούσαν την ύπαρξη των εμβολίων, εκείνοι που «κουνούσαν το δάχτυλο» και ρίσκαραν ζωές διοργανώνοντας πορείες, εκείνοι που υιοθετούσαν επικίνδυνες απόψεις για τη δημόσια υγεία, δίνοντας χώρο στους αντιεμβολιαστές και τους συνωμοσιολόγους.

 

Έχετε διαπιστώσει αν έχει επιβεβαιωθεί αυτό που λέγεται παραδοσιακά, ότι τα κόμματα εξουσίας ενισχύονται με μέλη όταν είναι στην κυβέρνηση;

Η Νέα Δημοκρατία είναι και ήταν πάντα ένα κόμμα ανοιχτό στους πολίτες, δεν φοβήθηκε ποτέ τις εξωστρεφείς διαδικασίες και γι’ αυτό είναι και το διαχρονικότερο κόμμα εξουσίας της μεταπολίτευσης.

Οι όλο και περισσότεροι πολίτες που έρχονται κοντά στην παράταξή μας, έρχονται γιατί εκτιμούν και αναγνωρίζουν το έργο της κυβέρνησης και τη συνέπειά της απέναντι στη Συμφωνία Αλήθειας που σύναψε μαζί τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Ιούλιο του 2019. Οι φόροι μειώνονται για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο ΕΝΦΙΑ μειώθηκε μεσοσταθμικά επιπλέον 13%, ξεπερνώντας συνολικά τη μείωση της τάξης του 30%, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε δύο φορές, ενώ νοικοκυριά και επιχειρήσεις στηρίχθηκαν και συνεχίζουν να στηρίζονται απέναντι στην παγκόσμια πληθωριστική κρίση.

 

Την Τρίτη βρεθήκατε στη Θεσσαλονίκη μαζί με τον πρωθυπουργό. Για σας ήταν η δεύτερη επίσκεψή σας μέσα σε λίγες μόλις εβδομάδες. Ποιο είναι το μήνυμα αυτής της επίσκεψης;

Η Θεσσαλονίκη είναι η «καρδιά» της Μακεδονίας και αποτελεί έναν κόμβο επενδύσεων, εμβληματικών έργων υποδομής, ανάπτυξης και ευκαιριών. Νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας δημιουργούνται για τους νέους της πόλης, οι υποδομές της ενισχύονται θωρακίζοντάς την και χτίζουν νέες προοπτικές για το μέλλον. Περάσαμε από τις μακέτες και τους μουσαμάδες στα εργοτάξια και στην υλοποίηση του σχεδιασμού. Η Θεσσαλονίκη ξεκινάει μια νέα πορεία προς την ανάπτυξη και, χάρη στις κινήσεις της κυβέρνησης, περνάει σε μια νέα εποχή.

 

Είναι βάσιμη η δυσαρέσκεια της κομματικής βάσης, επειδή οι προσδοκίες για τέλος στην ανομία στα πανεπιστήμια δεν έχουν υλοποιηθεί;
Η κυβέρνηση κατέβαλε ένα μεγάλο «χτύπημα» απέναντι στην ανομία και την παραβατικότητα, που λυμαίνονταν τα πανεπιστήμια τα τελευταία χρόνια. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δέσμιες των ιδεοληψιών τους και της στρέβλωσης της έννοιας του ασύλου, δείλιαζαν ή νομιμοποιούσαν με την ανοχή τους τους κουκουλοφόρους και τους τραμπούκους που χρησιμοποιούσαν τα πανεπιστήμια της χώρας μας ως ορμητήριο για τις παράνομες και βίαιες πράξεις τους. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Αστυνομία να επεμβαίνει και να συλλαμβάνει κακοποιούς μέσα στον χώρο των πανεπιστημίων. Τα στελέχη της ΟΠΠΙ εκπαιδεύονται ήδη για να ξεκινήσουν να στελεχώνουν το ειδικό σώμα φύλαξης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, επιστρέφοντάς τα έτσι στους μοναδικούς δικαιωματικούς χρήστες τους: τους φοιτητές και το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό.

 

 

Ο πρωθυπουργός είπε ότι επιδίωξή του στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία. Είναι έτοιμη η κομματική ΝΔ για μια παρατεταμένη κούρσα πολλαπλών εκλογών προς την επόμενη κυβέρνηση;

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε πολιτική αναμέτρηση που θα μας δώσει την ευκαιρία να συνεχίσουμε το μεταρρυθμιστικό μας έργο και να προχωρήσουμε μπροστά τη χώρα. Η νίκη στις εκλογές δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά το μέσο που θα μας κάνει να πραγματοποιήσουμε τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την ευημερία των Ελλήνων πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου. Μετά από τα άλματα που έχουν γίνει τα τελευταία δυόμιση χρόνια, με την ψηφιακή αναγέννηση του κράτους, τις μειώσεις φόρων, τις επενδύσεις, την αμυντική θωράκιση της χώρας, τις ισχυρές συμφωνίες που έκαναν την Ελλάδα υπολογίσιμο μέγεθος στον διεθνή χάρτη, η μόνη κατεύθυνση για τη χώρα είναι μπροστά. Και μπροστά μπορεί να την οδηγήσει μόνο μια ισχυρή κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό.