Γ. Καρατζαφέρης: «Η δεξιά πολυκατοικία δεν υπάρχει πλέον» - Free Sunday
Γ. Καρατζαφέρης: «Η δεξιά πολυκατοικία δεν υπάρχει πλέον»

Γ. Καρατζαφέρης: «Η δεξιά πολυκατοικία δεν υπάρχει πλέον»

Γιατί η Εθνική Ενότητα και γιατί τώρα;
Γιατί επιθυμούσαμε κάτι περισσότερο από τους ανθρώπους του ΛΑΟΣ. Κάποια στελέχη, κάποιες κινήσεις, κάποια κινήματα, δεν ήθελαν να ενταχθούν σε ένα άλλο κόμμα. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε τη συσπείρωση των δυνάμεων των πατριωτικών σε μια ευρύτερη ομπρέλα. Γι’ αυτό και έγινε η Εθνική Ενότητα, της οποίας βασικός κορμός, βασική συνιστώσα, είναι ο ΛΑΟΣ.

Δεδομένου ότι αυτή τη στιγμή στη Βουλή υπάρχει η ΝΔ, η Χ.Α. και οι ΑΝΕΛ, ποιο κομμάτι της δεξιάς πολυκατοικίας διεκδικεί η Εθνική Ενότητα;
Κατ’ αρχάς, η πολυκατοικία δεν υπάρχει πλέον, έχει εγκαταλειφθεί. Δεν μπορεί να είναι ένοικος της πολυκατοικίας ο κ. Καμμένος, μετά την επιθυμία του να είναι «σώγαμπρος» του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης οδεύει με… πυραυλική ταχύτητα προς το κέντρο, με σαφή δήλωσή του, και η Χ.Α. κινείται στο άκρο του πολιτικού φάσματος, επομένως υπάρχει ένας μεγάλος κενός χώρος. Πάμε να καλύψουμε τους Έλληνες πολίτες του… καναπέως, αυτούς που έμειναν στον καναπέ τους και δεν πήγαν να ψηφίσουν.

Το 2012 και το 2015 ο ΛΑΟΣ έμεινε εκτός Βουλής. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η Εθνική Ενότητα έχει καλύτερες προοπτικές;
Και ο ΛΑΟΣ θα είχε καλύτερες προοπτικές αν μέναμε στη δική μας αυτάρκεια. Πλέον δεν έχω εις βάρος μου όλα αυτά τα κυνηγητά που είχα. Όταν έφυγα από την κυβέρνηση Παπαδήμου, διαφωνώντας γιατί έβλεπα πού έσπρωχναν τη χώρα, επιτέθηκαν «θεοί και δαίμονες» εναντίον μου. Και στη συνέχεια, το 2015, κατέβηκα στις εκλογές με τη σκευωρία που είχε στήσει το παρατηρητήριο της Ρηγίλλης. Ήταν τεράστιος αγώνας, ήταν μεγάλες νίκες το ότι παραμείναμε όρθιοι. Τώρα, βεβαίως, έχουν τελειώσει όλα αυτά τα πράγματα και οδεύουμε προς τα εμπρός και αυτό φάνηκε από τις δύο πρώτες συγκεντρώσεις που κάναμε. Τόσο στο Olympic Royal, όπου είχαμε περίπου 4.000 ανθρώπους, όσο και στο Βελλίδειο. Είπα, λοιπόν, όποιος θέλει, ας πάει να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ας γεμίσει το Βελλίδειο. Μάλιστα ο σκηνοθέτης που γυρίζει όλα τα βίντεο εκεί μου είπε ότι ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχει δει στο Βελλίδειο τα τελευταία χρόνια. Όποιος γνωρίζει, ξέρει τι σημαίνει αυτό.

Σε ποιους απευθύνετε το κάλεσμα για συμμετοχή στην Εθνική Ενότητα;
Σε όλα τα κινήματα και όλες τις κινήσεις τις πατριωτικές.

Αληθεύουν οι φήμες ότι συζητάτε με τον γιο του τέως Νικόλαο Γλύξμπουργκ, ώστε να συμμετάσχει στην κίνησή σας; Τι σημαίνει αυτό όσον αφορά τις θέσεις σας για το πολίτευμα της Ελλάδας;
Κατ’ αρχάς, μου κάνει εντύπωση που χρησιμοποιείτε ένα επώνυμο που οι ίδιοι δεν χρησιμοποιούν, αλλά, εν πάση περιπτώσει, δεν έχω κάνει καμία κουβέντα με τον Νικόλαο, ούτε με κάποιο άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο Νικόλαος αποτελεί κόσμημα της νεολαίας της χώρας. Φυσικά, δεν υπάρχει κανένα θέμα περί πολιτεύματος, μόνο τρελός θα μπορούσε να θέσει το θέμα αυτό.

Επίσης, αναφερθήκατε με όχι και ιδιαίτερα αρνητικό τρόπο στον αρχηγό της Χ.Α. Νίκο Μιχαλολιάκο. Υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας σας με τη Χ.Α.;
Προφανώς δεν γνωρίζετε πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα. Αν με γνωρίζατε καλύτερα, θα ξέρατε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση συνεργασίας. Έχουν έναν δικό τους τρόπο σκέψης, ενέργειας, δράσης, που δεν με αφορά, δεν με απασχολεί, δεν ανταποκρίνεται σε αυτά που πιστεύω ως ιδεώδη.

Θεωρείτε, ωστόσο, ότι κάποιοι ψηφοφόροι της Χ.Α. θα μπορούσαν να στραφούν προς την Εθνική Ενότητα;
Σαφώς! Και τους κάνουμε και προσκλητήριο και τους θέλουμε: είναι όλοι αυτοί οι οποίοι ανήκαν στο συνταγματικό τόξο, απογοητεύτηκαν από τα καμώματα όλων αυτών και πήγαν στη Χ.Α. Δεν θα τους αφήσουμε εκεί, δεν θα τους εγκαταλείψουμε.

Όσον αφορά τις θέσεις της Ε.Ε. για τη χώρα και το μέλλον της, σας άκουσα να λέτε ότι θεωρείτε ότι εντός ευρώ δεν πιστεύετε ότι η Ελλάδα έχει δυνατότητες. Στηρίζετε την επιστροφή στη δραχμή και, αν ναι, με ποιον τρόπο;
Μην πηγαίνουμε από το Α στο Ω, ενδιάμεσα υπάρχουν 22 γράμματα και μπορούμε να σταθούμε σε κάποιο από αυτά. Λέω ότι με το ευρώ δεν πρόκειται να βγούμε ποτέ στην επιφάνεια. Είναι πνιγηρό το μέλλον και από κει και πέρα πρέπει να κάτσουμε και να σκεφτούμε τι θα κάνουμε. Το να αρνούμαστε ότι πρέπει να το συζητήσουμε θεωρώ ότι αυτό και μόνο συνιστά ανοησία. Πρέπει να το συζητήσουμε, να δούμε τα υπέρ και τα κατά, τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά το να απαγορεύεται να γίνεται η συζήτηση, κάτω από ένα κράτος τρομοκρατίας και φοβίας, νομίζω ότι είναι πολιτικός κρετινισμός.

Η Εθνική Ενότητα έχει αρχίσει αυτή τη συζήτηση στο εσωτερικό της;
Την έχει αρχίσει ο ΛΑΟΣ! Είχαμε στήσει μια πολύ καλή ομάδα επιστημόνων, έχουμε δει τα υπέρ και τα κατά, τις «κακοτοπιές», και έχουμε μια έκθεση και την έχουμε έτοιμη ανά πάσα στιγμή για επικαιροποίηση. Έχουμε δουλέψει, δεν αποφασίσαμε σήμερα ότι η χώρα δεν μπορεί να βγει επάνω με το ευρώ. Και, πράγματι, κάθε χρόνο, κάθε μήνα, η ζωή μας γίνεται χειρότερη τα τελευταία έξι χρόνια.

Τι περιμένετε από τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς;
Τίποτα. Φυσιολογικά, και μέσα στην πάγια πρακτική, περιμένω κι άλλες υποχωρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν έχουν τα εχέγγυα εκείνα για να διαπραγματευτούν. Και προκειμένου να μείνουν στην καρέκλα, παίζουν το παιχνίδι που θέλουν οι δανειστές. Έχουν δείξει αυτή την «καρεκλολαγνεία» και οι άλλοι τους έχουν καταλάβει και τους χορεύουν. Δυστυχώς, τα νταούλια πέρασαν στα χέρια των Γερμανών.

Ποια η θέση σας για το προσφυγικό και την αντιμετώπισή του;
Δύο πράγματα: το πρώτο είναι να διασφαλίσεις ότι δεν θα μπουν άλλοι μέσα και το άλλο είναι να αδειάσεις τη χώρα. Αν τα βόρεια σύνορα παραμείνουν κλειστά, πρέπει να βρούμε τρόπο να τους διώξουμε. Αν παραμείνουν, θα κάνουν κακό στη χώρα, πολιτισμικά, εθνολογικά, οικονομικά… Αυτό που έχω πει είναι ότι θα έπαιρνα 20 φεριμπότ και θα τους μετέφερα στη Λαττάκεια, σε συνεννόηση με τους Ρώσους, που ελέγχουν το λιμάνι. Να γυρίσουν στις πατρίδες τους. Θα μου πει κανείς «μα εκεί που βομβαρδίζονται;». Και τα άλλα εκατομμύρια που έμειναν, γιατί έμειναν; Και, αν θέλουν, ας μείνουν στην Τουρκία, που είναι και η πρώτη χώρα εισόδου. Εκεί να ζητήσουν άσυλο, εκεί είναι πρόσφυγες, στην Ελλάδα είναι λαθρομετανάστες. Επίσης, θα αυστηροποιούσα τον έλεγχο των συνόρων: δεν ανήκω στη σχολή Τσίπρα, που λέει ότι δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα. Θα ζητούσα το know-how από χώρες που έχουν θαλάσσια σύνορα, όπως η Ισπανία και η Βρετανία, και δεν έχουν τέτοιο θέμα.

Αν στις επόμενες εκλογές η Εθνική Ενότητα μπει στη Βουλή, ποιος θεωρείτε ότι θα είναι ο ρόλος της; Θα συμμετείχατε, ας πούμε, σε κυβέρνηση συνεργασίας; Με ποιους και υπό ποιους όρους;
Με όποιον ασπάζεται τις ιδέες του ευρωσκεπτικισμού: ότι δεν είμαστε δεδομένοι, δεν προσκυνάμε, δεν γλείφουμε. Εδώ έχουμε καταντήσει, με όλα τα αυστηρά μέτρα, το 90% των βουλευτών να είναι μνημονιακοί. Δεν είναι όνειδος; Εμείς, λοιπόν, είμαστε η εναλλακτική πρόταση, θα είμαστε στην επόμενη Βουλή, αυτό το θεωρώ απολύτως δεδομένο, το θέμα είναι να είμαστε ψηλά για να μπορούμε να θέσουμε τους δικούς μας όρους τακτικής.