Φορτίστε το κινητό σας παντού με την ενέργεια του ήλιου! - Free Sunday
Φορτίστε το κινητό σας παντού με την ενέργεια του ήλιου!
Φ25

Φορτίστε το κινητό σας παντού με την ενέργεια του ήλιου!

Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του φθάνει και η ώρα που οι Έλληνες θα ξεχυθούν στις παραλίες και θα θέλουν να απαθανατίσουν τις στιγμές απόλαυσης και χαλάρωσης στη θάλασσα με τα κινητά τους τηλέφωνα.
Ωστόσο, τι γίνεται όταν η μπαταρία στο κινητό… πνέει τα λοίσθια; Ακόμα περισσότερο, τι μπορούμε να κάνουμε αν πρέπει να πάρουμε ένα τηλέφωνο από την παραλία, αλλά η μπαταρία της συσκευής μας… προδίδει; Την απάντηση δίνει ένα επαναστατικό προϊόν, το οποίο μας επιτρέπει να φορτίζουμε το κινητό μας ή όποια άλλη φορητή usb συσκευή στην παραλία (tablet, ηλεκτρονικό τσιγάρο, mp3 player, led φωτισμός κ.α.) την ώρα που καθόμαστε κάτω από την ομπρέλα της πλαζ.

rsz n6

Πρόκειται για τον ηλιακό φορτιστή Φ25 της εταιρείας CGN ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ η οποία δραστηριοποιείται τα τελευταία 7 χρόνια στο τομέα των ενεργειακών εφαρμογών και πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι του φυσικού αερίου, των φωτοβολταϊκών συστημάτων και της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια.

Ο ηλιακός φορτιστής Φ25 καλύπτει την ανάγκη της σύγχρονης εποχής για φόρτιση συσκευών παντού και με φιλική προς το περιβάλλον ηλιακή ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα ο ηλιακός φορτιστής Φ25 μπορεί να προσαρμοστεί όπου υπάρχει ανάγκη για συνεχή φόρτιση. Ήδη έχει τοποθετηθεί σε πολλές παραλίες και ξενοδοχειακές μονάδες μετατρέποντας τις ομπρέλες και άλλες κατασκευές σε σταθμούς φόρτισης.

Το Φ25 αποτελείται από έναν ειδικό ηλιακό φορτιστή ο οποίος περιέχει ενσωματωμένη μπαταρία για φόρτιση ακόμα και τις βραδινές ώρες. Είναι αδιάβροχος και αδιαπέραστος από τη σκόνη. Συνδέεται με ένα ειδικό μπριζάκι το οποίο ενσωματώνεται εύκολα σε οποιοδήποτε στύλο, κοίλο ή μη. Ο μινιμαλ σχεδιασμός του ταιριάζει σε όλους τους χώρους χωρίς να αλλοιώνει την αισθητική τους. Η συσκευή Φ25 μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για προσωπική χρήση, είτε προσαρμόζοντας το σε κάποια ομπρέλα είτε παίρνοντας το μαζί σας φορητή συσκευή για camping, στο φουσκωτό κ.α.

SolarPanel 23


Το προϊόν Φ25 έχει ήδη τοποθετηθεί το προηγούμενο καλοκαίρι με εξαιρετική επιτυχία σε διάφορα luxury θέρετρα και beach bars ανά την Ελλάδα (ενδεικτικά: Jackie O, Rakkan, Mykonos5 – Mykonos /  Wetstories, Chilli, FortyOne, Seaside – Santorini / Akanthous – Athens  / Atlantica Imperial- Ρόδος) και φέτος εγκαθίσταται σε πάρα πολλά άλλα σε Ελλάδα και Κύπρο καθώς αρχίζει και γίνεται εξαιρετικά δημοφιλές. Οι εφαρμογές του προϊόντος Φ25 είναι απεριόριστες, καθώς η ανάγκη για φόρτιση βρίσκεται παντού και όχι μόνο στις ομπρέλες των πλαζ. Κάποιες άλλες μελλοντικές εφαρμογές της ιδέας του Φ25 θα μπορούσαν να αποτελούν οι στάσεις λεωφορείων, καταστρώματα πλοίων, ski lifts σε ski resorts κ.α.

aerial 2 copy

Το Φ25 βασίζεται περισσότερο στο κομμάτι της καινοτομίας και της χρηστικότητας του (ενέργεια/φόρτιση παντού). Παρά το γεγονός ότι τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη είναι  σχετικά μικρά, καθώς η ενέργεια για φόρτιση κινητών και άλλων φορητών συσκευών, συγκριτικά με άλλες εφαρμογές, είναι ελάχιστη, ωστόσο αποτελεί ένα μικρό πρώτο βήμα για αυξανόμενη χρήση καθαρής ενέργειας στην καθημερινότητα μας.

Παράλληλα, το Φ25 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και ως πλατφόρμα διαφημιστικής καμπάνιας από επιχειρήσεις ή/και χορηγούς. Μάλιστα, η CGN ΤΕΧΝΙΚΗ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ -πιστεύοντας ακράδαντα στην ανάγκη οι ελληνικές επιχειρήσεις, ιδίως αυτές που έχουν πρωτοποριακές ιδέες, να αποκτήσουν εξωστρεφή χαρακτήρα και να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στον τομέα των εξαγωγών- ενδιαφέρεται ενεργά για συνεργασίες με χορηγούς ή/και επενδυτές, οι οποίοι θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην προώθηση της χρήσης της συσκευής και στο εξωτερικό.