MWC: Στον αέρα λόγω κορωνοϊού η μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας - Free Sunday
MWC: Στον αέρα λόγω κορωνοϊού η μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας
Η έκθεση πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη Kārlis Dambrāns

MWC: Στον αέρα λόγω κορωνοϊού η μεγαλύτερη έκθεση κινητής τηλεφωνίας

Ο ένας μετά τον άλλο, οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές και πάροχοι υπηρεσιών ασύρματης επικοινωνίας ακυρώνουν τη συμμετοχή τους στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, επικαλούμενοι την προστασία της ασφάλειας κοινού και εργαζομένων λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19.

Η Nokia, η Vodafone και η Deutsche Telekom ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι θα απουσιάζουν από την έκθεση που προγραμματίζεται για το διάστημα 24-27 Φεβρουαρίου, έπειτα από αντίστοιχες ανακοινώσεις των Ericsson, Amazon, Sony, Cisco και Intel.

Η ειρωνεία είναι ότι ο μόνος κατασκευαστής εξοπλισμού δικτύων που σκοπεύει να παραμείνει στην έκθεση είναι η κινεζική Huawei, η οποία όχι μόνο έχει την έδρα της στη χώρα που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας, αλλά επιπλέον αντιμετωπίζει την καχυποψία των ΗΠΑ, οι οποίες απαγόρευσαν χρήση των προϊόντων της σε δημόσια δίκτυα λόγω ανησυχίας για το ενδεχόμενο κατασκοπίας από την κινεζική κυβέρνηση.

Το Mobile World Congress, η μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση προϊόντων ασύρματης δικτύωσης, αναμενόταν να προσελκύσει φέτος πάνω από 100 χιλιάδες επισκέπτες, ανάμεσά τους και 5 με 6 χιλιάδες από την Κίνα.