Ραβασάκι 4 εκατ. ευρώ σβήνει 30.000 παιδικά Χαμόγελα - Free Sunday
Ραβασάκι 4 εκατ. ευρώ σβήνει 30.000 παιδικά Χαμόγελα

Ραβασάκι 4 εκατ. ευρώ σβήνει 30.000 παιδικά Χαμόγελα

Με τη φτώχεια, την πείνα, την κακοποίηση, την παραμέληση και την αδυναμία πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας να εξυφαίνουν το δίχτυ τους στον παιδικό πληθυσμό της πατρίδας μας, θα περίμενε κανείς το κράτος να στέκεται αρωγός στις προσπάθειες στήριξης των παιδιών και των οικογενειών τους, θυμάτων της κρίσης.

Ωστόσο, στη μνημονιακή Ελλάδα, όπου τα φαινόμενα αυτά αυξάνονται ανησυχητικά, η εφορία στέλνει «ευχαριστήριο» ετήσιο ραβασάκι 4 εκατ. ευρώ στο «Χαμόγελο», τον μοναδικό οργανισμό που διαθέτει τις ειδικές δομές, τα κέντρα ημέρας, στήριξης και παρέμβασης, τα σπίτια φιλοξενίας και τα 100 ασθενοφόρα, και που μόνο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017 πρόσφερε στήριξη σε 60.543 παιδιά.

«Το πρώτο εξάμηνο του έτους 60.543 παιδιά υποστηρίχθηκαν από το “Χαμόγελο”». Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού

Στα σπίτια του «Χαμόγελου» μεγαλώνουν 300 παιδιά, ενώ άλλοι 57 νέοι ενήλικες που μεγάλωσαν υποστηρίζονται καθώς σπουδάζουν. «Για όλες αυτές τις δράσεις πρέπει να καταβάλουμε φόρους και εισφορές ύψους 4 εκατ. ευρώ ετησίως, ποσό που αν το είχαμε στη διάθεσή μας θα στηρίζαμε άλλα 30.000 παιδιά» λέει ο πρόεδρος του «Χαμόγελου» Κώστας Γιαννόπουλος.

«Στο κέντρο στήριξης της Νέας Μάκρης τα ράφια είναι άδεια από τρόφιμα και είδη καθημερινής διαβίωσης. Πρέπει να βρούμε τρόπο να τα γεμίσουμε» προσθέτει ο κ. Γιαννόπουλος και δεν μας κρύβει ότι έρχονται κι άλλα προβλήματα στο προσεχές μέλλον.