3.153 δωρεάν εξετάσεις υγείας σε Τήλο και Νίσυρο - Free Sunday
3.153 δωρεάν εξετάσεις υγείας σε Τήλο και Νίσυρο

3.153 δωρεάν εξετάσεις υγείας σε Τήλο και Νίσυρο

Συνεχίζεται στα απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας η κοινωνική αποστολή «Ταξιδεύουμε για την Υγεία» του Ομίλου ΥΓΕΙΑ, που έγινε θεσμός.

Στον 7ο σταθμό της κοινωνικής πρωτοβουλίας ομάδα 60 εθελοντών, που αποτελούνταν από γιατρούς, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό του ομίλου, πρόσφερε 3.153 ιατρικές και διαγνωστικές εξετάσεις σε 684 κατοίκους της Τήλου και της Νισύρου.

Οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα δημοτικά σχολεία των ακριτικών νησιών, τα οποία κυριολεκτικά θύμιζαν τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου ΥΓΕΙΑ, περιλάμβαναν αιματολογικούς ελέγχους, υπερηχογραφήματα, triplex αγγείων, pap-test, καρδιογραφήματα, triplex καρδιάς, σπιρομετρήσεις και οφθαλμολογικούς ελέγχους.

Ταυτόχρονα, διενεργήθηκαν 20 μικροεπεμβάσεις και 5 κατ’ οίκον επισκέψεις, ενώ στην Τήλο καταγράφηκε επείγον περιστατικό μιας εγκύου παραθερίστριας από το Ισραήλ, όπου η έγκαιρη διάγνωση της σοβαρότητας του προβλήματος από τους γυναικολόγους που συμμετείχαν στην εξόρμηση της έσωσε τη ζωή, καθώς οργανώθηκε η διακομιδή της.