Δύο νέα ιατρεία στο «Α. Συγγρός» - Free Sunday
Δύο νέα ιατρεία στο «Α. Συγγρός»

Δύο νέα ιατρεία στο «Α. Συγγρός»

Δύο νέα, εξειδικευμένα, πλήρως εξοπλισμένα και με άψογη αισθητική αναδιαμορφωμένα ιατρεία για την ψωρίαση και τη διαπυητική ιδρωταδενίτιδα λειτουργούν στο Νοσοκομείο «Α. Συγγρός», προσφέροντας στους ασθενείς που πάσχουν από αυτά τα ζόρικα δερματολογικά νοσήματα τον επιπλέον χρόνο τον οποίο χρειάζονται για να μιλήσουν με τον γιατρό τους.

Ξεναγώντας μας στους νέους, ειδικά διαμορφωμένους χώρους, η καθηγήτρια Χριστίνα Αντωνίου, διοικήτρια και διευθύντρια της Α΄ Πανεπιστημιακής Δερματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Α. Συγγρός», εξηγεί ότι στα νέα ιατρεία οι πάσχοντες από τα δύο χρόνια δερματολογικά νοσήματα βρίσκουν ένα ζεστό περιβάλλον για ταχεία διάγνωση και λήψη της ενδεικνυόμενης θεραπείας, ενώ έχουν και τη δυνατότητα να σερφάρουν στον κόσμο της ιατρικής γνώσης, ώστε να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για την πάθησή τους. Τα δύο νέα ιατρεία συμβάλλουν καθοριστικά στο να έχουν οι ασθενείς μια καλύτερη ποιότητα ζωής, διευκολύνοντας τη συμμόρφωσή τους στη θεραπεία και ωθώντας τους να σπάσουν το ταμπού του κοινωνικού στίγματος που θέλει τις ασθένειές τους μεταδοτικές. Επίσης, τα μηνύματα που είναι γραμμένα στους τοίχους και το όλο ζεστό περιβάλλον τούς ενδυναμώνουν ψυχολογικά.

Η αναδιαμόρφωση των νέων ιατρείων κατέστη δυνατή χάρη στην προσφορά της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά τη δέσμευσή της να στηρίζει τους ασθενείς με αυτοάνοσα δερματολογικά νοσήματα, ενώ το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πρόσφερε τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, τελευταίας τεχνολογίας. Όπως αναφέρει η κ. Αντωνίου, χωρίς την κατάλληλη θεραπευτική αντιμετώπιση, η ψωρίαση και η διαπυητική ιδρωταδενίτιδα επιβαρύνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών. Πολλοί πάσχοντες εγκλωβίζονται σε έναν φαύλο κύκλο συναισθημάτων χαμηλής αυτοεκτίμησης, θλίψης και εγκατάλειψης των δραστηριοτήτων που τους ευχαριστούν, με συχνά καταστροφικές συνέπειες στις διαπροσωπικές, κοινωνικές και επαγγελματικές σχέσεις τους. Γι’ αυτόν τον λόγο η θεραπευτική διαχείριση των νοσημάτων δεν πρέπει να περιορίζεται στη φροντίδα των συμπτωμάτων αλλά να περιλαμβάνει και την ψυχολογική υποστήριξη των ασθενών.