Περίπατος αφιερωμένος στην υγεία της καρδιάς - Free Sunday
Περίπατος αφιερωμένος στην υγεία της καρδιάς

Περίπατος αφιερωμένος στην υγεία της καρδιάς

Δίνουμε ραντεβού για έναν περίπατο που κάνει καλό στην καρδιά την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η Ελληνική Εταιρεία Χειρουργών Θώρακος-Καρδίας-Αγγείων διοργανώνει την εκδήλωση «Βήματα Καρδιάς – Ανάσες Ζωής» με στόχο την ενημέρωση του κοινού για τα οφέλη της πιο απλής άσκησης, της βάδισης. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο ΚΠΙΣΝ 30 λεπτά πριν από τις 11:00, για να παραλάβουν το t-shirt του περιπάτου, ενώ μετά το πέρας της εκδήλωσης θα χορηγηθεί σε όλους πιστοποιητικό συμμετοχής. Όπως εξηγούν οι ειδικοί, το περπάτημα αυξάνει την υψηλής πυκνότητας χοληστερόλη (HDL, η λεγόμενη «καλή χοληστερίνη»), η οποία συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων της «κακής χοληστερίνης» (LDL χοληστερόλη).

Επίσης, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, με συνέπεια να μειώνεται έως 40% ο κίνδυνος εκδήλωσης καρδιαγγειακών νοσημάτων και έως 63% ο κίνδυνος ισχαιμικού εγκεφαλικού επεισοδίου. Παράλληλα, μειώνει έως και 58% τον κίνδυνο ανάπτυξης σακχαρώδους διαβήτη και βοηθά στην ελάττωση του σωματικού βάρος, καθώς καταστέλλει κατά 50% τη δράση 12 γονιδίων που τείνουν να μας οδηγούν σε παχυσαρκία. Μεταξύ άλλων, προστατεύει από την κατάθλιψη και το Αλτσχάιμερ και φέρνει ευεξία σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα.