Για τη «Μέριμνα» έτρεξε στον Μαραθώνιο η ΑbbVie Running Team - Free Sunday
Για τη «Μέριμνα» έτρεξε στον Μαραθώνιο η ΑbbVie Running Team

Για τη «Μέριμνα» έτρεξε στον Μαραθώνιο η ΑbbVie Running Team

Στον 35ο Κλασικό Μαραθώνιο, με τη συμμετοχή-ρεκόρ των 51.000 δρομέων, η ακούραστη Running Team της βιοφαρμακευτικής εταιρείας AbbVie έδωσε δυναμικό «παρών» με 86 δρομείς κάθε ηλικίας που έτρεξαν για καλό σκοπό. Εργαζόμενοι της AbbVie, δημοσιογράφοι και φίλοι έτρεξαν τα 5 και τα 10 χιλιόμετρα, ενώ τις εντυπώσεις και το πιο θερμό χειροκρότημα κέρδισαν οι 16 δρομείς που έτρεξαν φέτος τα 42 χιλιόμετρα της κλασικής διαδρομής για να προσφέρουν στους συνανθρώπους τους, καθώς η AbbVie Running Team αντιστοιχεί κάθε χιλιόμετρο που διανύει σε κοινωνική προσφορά σε φορείς και οργανισμούς που το έχουν ανάγκη. Φέτος τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τον Κλασικό Μαραθώνιο θα δοθούν στην αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Μέριμνα», που ως κύριο σκοπό έχει τη φροντίδα παιδιών και εφήβων που βιώνουν τη σοβαρή αρρώστια ή τον θάνατο αγαπημένου τους προσώπου, καθώς και την παράλληλη στήριξη της οικογένειάς τους ή όσων παίζουν σημαντικό ρόλο στη ζωή τους.

Παράλληλα, η «Μέριμνα» προσφέρει επιμορφωτικά προγράμματα για επαγγελματίες υγείας και εκπαιδευτικούς, ώστε να είναι σε θέση να στηρίζουν παιδιά, οικογένειες και σχολικές κοινότητες, όταν βιώνουν σημαντικές απώλειες. Η AbbVie Running Team επέλεξε να σταθεί φέτος στο πλευρό της «Μέριμνας» για να υποστηρίξει τα δύο Συμβουλευτικά Κέντρα Στήριξης στο Πένθος, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, να ενισχύσει την ιατρονοσηλευτική φροντίδα και ψυχοκοινωνική στήριξη μέσω της Υπηρεσίας Παιδιατρικής Ανακουφιστικής Φροντίδας στο Σπίτι και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία όσον αφορά τις καταλυτικές επιπτώσεις που έχουν η σοβαρή αρρώστια και ο θάνατος στη ζωή των παιδιών. Η Άντζελα Βερναδάκη, Director Market Access & External Affairs, δήλωσε σχετικά με τη φετινή συμμετοχή της AbbVie Running Team στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας και την προσφορά της στη «Μέριμνα»: «Η Running Team είναι μέρος του DNA της AbbVie. Είναι εσωτερική γιορτή για μας.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η συμμετοχή στην ομάδα γίνεται όλο και πιο μαζική. Ογδόντα έξι άτομα, συνάδελφοι και καλοί φίλοι συνδύασαν σήμερα τον αθλητισμό με την προσφορά. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η χαρά μας να ενισχύσουμε αυτή τη φορά τη ΜΚΟ “Μέριμνα”, έναν φορέα που φροντίζει νέους ανθρώπους που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα ή βιώνουν οι ίδιοι μια σοβαρή ασθένεια. Ο φετινός Μαραθώνιος ήταν διπλά ξεχωριστός για την AbbVie, επειδή για πρώτη φορά έτρεξαν μαζί μας συνάδελφοι από το εξωτερικό. H συμμετοχή της ανώτατης ηγεσίας της AbbVie Europe τιμά την προσπάθειά μας και αναδεικνύει το γεγονός πως ο Κλασικός Μαραθώνιος της Αθήνας μπορεί να αποτελέσει σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών από το εξωτερικό σε εταιρικό και ατομικό επίπεδο, ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα της Αθήνας σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας παράλληλα σημαντικές ανάσες στην οικονομία της πόλης». Πιστοί στο δρομικό κίνημα, οι δρομείς της AbbVie Running Team ανανέωσαν ήδη το ραντεβού τους για τον 35ο Αγώνα Δρόμου Υγείας στις 26 Νοεμβρίου.