Ανοίγουμε παράθυρο στην ενημέρωση του κοινού για τη νόσο Πάρκινσον - Free Sunday
Ανοίγουμε παράθυρο στην ενημέρωση του κοινού για τη νόσο Πάρκινσον

Ανοίγουμε παράθυρο στην ενημέρωση του κοινού για τη νόσο Πάρκινσον

 

Ενημερωτική εκδήλωση για τη νόσο του Parkinson και θέμα «Ζώντας με τη νόσο του Parkinson: Προβλήματα, δυνατότητες, προοπτικές», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 16 Μάρτιου 2018 και ώρα 16:30 στην αίθουσα «OLYMPIA» του ξενοδοχείου Royal Olympic.

Στην εκδήλωση, που διοργανώνεται από την Νευρολογική Κλινική του Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννηματάς» με την υποστήριξη της Ακαδημίας Νευροεπιστημών και απευθύνεται στο ευρύ κοινό, θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες με μεγάλη εμπειρία στην διάγνωση και την θεραπευτική αντιμετώπιση της νόσου.

Η νόσος του Parkinson είναι η δεύτερη σε συχνότητα εκφυλιστική πάθηση του εγκεφάλου. Παρόλο που δεν υπάρχει οριστική θεραπεία, υπάρχουν διαθέσιμες θεραπευτικές επιλογές για όλες τις καταστάσεις και τα στάδια της νόσου. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της είναι η αποφασιστική στάση και ενεργητική συμμετοχή του ίδιου του ασθενούς. Παράλληλα, η σταθερά αυξανόμενη κατανόηση των μηχανισμών που εμπλέκονται στη νόσο δημιουργεί τις προοπτικές για νέες, ακόμη πιο αποτελεσματικές θεραπείες. Στόχος της εκδήλωσης είναι η υπεύθυνη ενημέρωση για το τι υπάρχει διαθέσιμο σήμερα για τον ασθενή με νόσο του Parkinson καθώς και το τι αναμένεται στο προσεχές μέλλον.