Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει τον Οργανισμό GIVEMED με 15.000 ευρώ - Free Sunday
Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει τον Οργανισμό GIVEMED με 15.000 ευρώ

Η Ελληνική Πρωτοβουλία υποστηρίζει τον Οργανισμό GIVEMED με 15.000 ευρώ

 

Η Ελληνική Πρωτοβουλία (ΤΗΙ) προσφερει 15.000 ευρω στο πρώτο δίκτυο αξιοποίησης περισσευούμενων φαρμάκων προς όφελος των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, GIVMEDΜέσω της χορηγίας, το THIσυνεχίζει να ενισχύει καινοτόμους οργανισμούς που δουλεύουν για να λύσουν σημαντικά προβλήματα τα οποία έχουν ενταθεί κατά τη περίοδο της κρίσης. Η μη-πρόσβαση σε φάρμακα αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα πιο ανησυχητικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικά ευπαθείς ομάδες. 

Το ζήτημα της μη-πρόσβασης σε φάρμακα γίνεται ακόμα πιο επείγον, αν αναλογιστούμε ότι 34 εκατομμύρια κουτιά φαρμάκων λήγουν κάθε χρόνο,  τη στιγμή που 2.300.000 Έλληνες ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας και πολλοί από αυτούς δεν μπορούν να καλύψουν τις φαρμακευτικές τους ανάγκες. Το GIVMEDσυνδέει τις ελλείψεις φαρμάκων από κοινωφελείς φορείς με τις δωρεές φαρμάκων από ιδιώτες, φαρμακοβιομηχανίες ή άλλους κοινωνικούς φορείς μέσα από την ηλεκτρονική του πλατφόρμα.

Το GIVMEDξεκίνησε στα τέλη του 2015 από μια ομάδα νέων μαθητών στην Ελλάδα. Χαρτογραφώντας τις ανάγκες των κοινωφελών φορέων, το GIVMEDκατάφερε να ταιριάξει τη ζήτηση για φάρμακα με τη προσφορά από ιδιώτες, κοινωνικούς φορείς και τις φαρμακοβιομηχανίες. 

Ο κύριος στόχος του οργανισμού είναι να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας πρόσβαση στα φάρμακα που χρειάζονται ενώ παράλληλα να μην σπαταλούνται φάρμακα επειδή λήγουν. Μέχρι σήμερα, το GIVMEDέχει καταφέρει σημαντική πρόοδο προς αυτόν το στόχο. Μέσα από τη πλατφόρμα του οργανισμού, 11.938 κουτιά φαρμάκων με συνολική χρηματική αξία  € 130.000, έχουν φτάσει σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη.

Η χορηγία της Ελληνικής Πρωτοβουλίαςθα βοηθήσει το GIVMEDνα δημιουργήσει ένα ψηφιακό χάρτη των αναγκών των 120 κοινωνικών φαρμακείων με τα οποία συνεργάζεται. Επιπλέον, θα βελτιώσει την υπάρχουσα λύση λογισμικού, ενώ θα αυξήσει την ευαισθητοποίηση του ευρέως κοινού για το πρόβλημα που ο οργανισμός προσπαθεί να λύσει.

Ο Μιχάλης Πρίντζος, THI Director of Programming, δήλωσε: “Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την νέα μας συνεργασία. Το GIVMED αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα μιας μικρής ομάδας που προσφέρει μια μοναδική και καινοτόμα λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο επηρεάζει τις ζωές πολλών ανθρώπων στη χώρα μας. Η Ελληνική Πρωτοβουλία στέκεται διαχρονικά δίπλα σε οργανισμούς που μοιράζονται τη πεποίθηση μας ότι η πρόληψη δεν είναι αρκετή για να λύσουμε τα πολύπλοκα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας. 

Ο Θανάσης Βράτιμος, Strategy & Operations Coordinator of GIVMED, δήλωσε: Η Ελληνική Πρωτοβουλίαμας βοηθά να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες μας και να βοηθήσουμε περισσότερους συμπολίτες μας. Το ζήτημα της μη-πρόσβασης σε φάρμακα αποτελεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τη χώρα μας, τη στιγμή που οι περισσότεροι άνθρωποι αφήνουν τα περισσευούμενα φάρμακα τους να λήξουν.  Το GIVMEDείναι απόδειξη του τι μπορεί να καταφέρει η νέα γενιά χρησιμοποιώντας τις γνώσεις  και τις τεχνολογικές δεξιότητες  της για να λύσει πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας. Από τι δική μας πλευρά  αυτό που κάνουμε σε καθημερινή βάση μας γεμίζει με ικανοποίηση και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε