Δεν διεκδικεί την προεδρία του ΣΦΕΕ ο Μάκης Παπαταξιαρχης - Free Sunday
Δεν διεκδικεί την προεδρία του ΣΦΕΕ ο Μάκης Παπαταξιαρχης

Δεν διεκδικεί την προεδρία του ΣΦΕΕ ο Μάκης Παπαταξιαρχης

 

Με την ακολουθη δηλωση ο  προεδρος του PIF και διευθύνων Συμβουλος της Jansen Μάκης Παπαταξιαρχης ξεκαθάρισε  την προθεση του να μην βαλει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΣΦΕΕ:

"Αναμφίβολα ο φαρμακευτικός κλάδος στην Ελλάδα διέρχεται μια περίοδο κρίσης. Αιτιολογημένη, δικαιολογημένη αλλά και σε κάποιο βαθμό αδικαιολόγητη. Η κρίση αυτή αγγίζει και τα θεσμικά πρότυπα, ενώ ταυτόχρονα έχει και ουσιαστικό θεσμικό περιεχόμενο.

Στη μετεξέλιξη της, γίνεται και κρίση εκπροσώπησης. Ο φαρμακευτικός κλάδος οφείλει να επαναπροσδιορίσει τη στρατηγική του αλλά και να επανατοποθετήσει τις αξίες του. Η οποιαδήποτε ανανέωση προσώπων και διοίκησηςσιγουρά βοηθά, αλλά δεν απαντά συνολικά στο πρόβλημα.Η απάντηση οφείλει να εμπεριέχει ένα νέο σχέδιο στρατηγικής, συλλογικότητας,αλλά και να εδράζεται σε ανανεωμένη φυσιογνωμία,νέα ηγετικά πρότυπα και αρχές.

Στη βάση της παραπάνω λογικής και πλαισίου, δεν προτίθεμαι να διεκδικήσω την προεδρία του ΣΦΕΕ. Προσωπικές στρατηγικές δε χωρούν και όλα κρίνονταιστο πεδίο της προσφοράς. Η καινοτομία όπως ορίζεται από τοPhRMAInnovationForumσαφώς μπορεί να λειτουργήσει εξισορροπητικά, ενώ η τεχνογνωσία και η ηθική στην επιχειρηματικότητα με τον τρόπο που προτάσσονται και υπηρετούνται από το φορέα, μπορούν να λειτουργήσουν θεμελιακά.

Η προεδρία του PIF δεν θα πρέπει να είναι σκαλοπάτι για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΣΦΕΕ, αλλά να προσφέρει εκείνο τον εφελκυσμό που θα ενδυναμώσει τοΣύνδεσμο στις προκλήσεις και αντιξοότητες της επόμενης πολύ δύσκολης μέρας. Άλλωστε το PIFθεσμικά και αναπτυσσόμενο το ίδιο, έχει να προσφέρει πολύ περισσότερα ώστε μαζί με την υγιή επιχειρηματικότητα και τις σημαντικές προσπάθειες της Τοπικής Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας ως οι δύο συνιστώσες, να επιτρέψουν και να υποχρεώσουν τη συνισταμένη του Συνδέσμου σε αξιόπιστη και αποδοτική μελλοντική πορεία. 

Μπορούμε να συνδράμουμε με όρους διαφάνειας, ισχυρής ηγεσίας, υπευθυνότητας και χρέους στον Έλληνα ασθενή και την ΠολιτείαΗ συλλογικότητα και οι δεσμεύσεις μας, μας επιτρέπουν να είμαστε χρήσιμοι δρώντας καταλυτικά από άλλους αναγκαίους θεσμικούς ρόλους".