Υιοθεσία 10 ακριτικών νησιών για να γεννηθούν κι άλλοι μικροί ήρωες - Free Sunday
Υιοθεσία 10 ακριτικών νησιών για να γεννηθούν κι άλλοι μικροί ήρωες

Υιοθεσία 10 ακριτικών νησιών για να γεννηθούν κι άλλοι μικροί ήρωες

Με την υιοθέτηση 10 ακριτικών νησιών από αυτά που ήδη έχει εντάξει στο πρόγραμμά της η HOPEgenesis επισφραγίζει η Stoiximan τη συνεργασία της με την οργάνωση που έχει βάλει στόχο να αντιστρέψει το αρνητικό πρόσημο των γεννήσεων σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Η χορηγική συνεργασία της Stoiximan εντάσσεται στο πλαίσιο της δράσης της «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», με στόχο την ενδυνάμωση των ακριτικών τοπικών κοινωνιών της χώρας.

Η HOPEgenesis στα τρία χρόνια από την ίδρυσή της έχει βοηθήσει να έρθουν στον κόσμο 25 μωρά, ενώ τους αμέσως επόμενους μήνες αναμένονται άλλα 14. Η οργάνωση προσφέρει αφιλοκερδώς σε γυναίκες που ζουν σε απομονωμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας την πλήρη κάλυψη των αναγκών από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως και τον τοκετό.

Η πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας με εμπνευστή τον μαιευτήρα-γυναικολόγο, ενδοσκοπικό χειρουργό Στέφανο Χανδακά ξεκίνησε από τους Φούρνους Κορσεών, όπου ενώ είχαν μηδενικές γεννήσεις πριν από το 2015, σήμερα στο νησί μεγαλώνουν 10 μωρά. Η HOPEgenesis έχει ενεργή παρουσία σε 36 νησιά που είχαν ελάχιστες ή μηδενικές γεννήσεις από το 2015 και σχεδιάζει να επεκταθεί σε περισσότερες περιοχές καθώς αναπτύσσεται.

Η νέα συνεργασία με τη μεγαλύτερη διαδικτυακή εταιρεία στοιχημάτων κάνει μεγαλύτερη και δυνατότερη την οικογένεια της HOPEgenesis ώστε να γεννηθούν περισσότεροι μικροί ήρωες σε εκείνες τις περιοχές στις οποίες η έλλειψη γιατρών και η απουσία τακτικής συγκοινωνίας κάνουν τα νέα ζευγάρια να διστάζουν να αποκτήσουν οικογένεια. Ανάμεσά τους η Μαρία Βαντσιούρη, καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής στο δημοτικό σχολείο των Λειψών, που έφερε στον κόσμο το παιδί της με τη στήριξη της οργάνωσης. Ένα μωρό που οι γονείς του θα το ονομάσουν Ελπίδα.