Οι διαταραχές άγχους στο επίκεντρο του 6ου Διεπιστημονικού Συμποσίου Βελονισμού - Free Sunday
Οι διαταραχές άγχους στο επίκεντρο του 6ου Διεπιστημονικού Συμποσίου Βελονισμού

Οι διαταραχές άγχους στο επίκεντρο του 6ου Διεπιστημονικού Συμποσίου Βελονισμού

Το άγχος μπορεί να είναι κινητήρια δύναμη του οργανισμού μας όταν βρίσκεται σε ελεγχόμενα όρια. Όταν όμως δεν ελέγχεται τότε μπορεί να δημιουργήσει σωματικές ή ψυχικές παθήσεις. Μερικοί από τους τρόπους που μπορούμενα ελέγξουμε το στρες είναι με το μυαλό, τη γυμναστική, τοβελονισμό, με καλό ύπνο και τεχνικές χαλάρωσης.

Στις διαταραχές του άγχους εστιάζει η επιστήμη στο 6ΟΔιεπιστημονικό Συμπόσιο Βελονισμού (IASY 2018) με θέμα «Science Focuses on Stress Disorders” που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 9 & 10 Ιουνίου 2018 στο Divani Caravel Hotel. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από σπουδαίους ομιλητές για όλα τα νέα της επιστήμης σχετικά με τη διαχείριση του στρες με φυσικούς τρόπους όπως: με βελονισμό, βιοανάδραση, ψυχικές μεθόδους, μουσικοθεραπεία, σωματική άσκηση και άλλα πολύ ενδιαφέροντα!

Το στρες δεν είναι πάντα επιβλαβές. Όταν όμως είναι επίμονο και χρόνιο μπορεί να διαταράξει οποιαδήποτε λειτουργία του οργανισμού. Επίσης μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα της ζωής μας, την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα μας. 
Η εφαρμογή του βελονισμού στις διαταραχές του στρες, οξύ και χρόνιο, σωματικό ή ψυχικό είναι ίσως η πιο διαδεδομένη ένδειξή του. Σύμφωνα με σύγχρονες έρευνες, η κεντρική δράση του βελονισμού προκαλεί μείωση της μετάδοσης και της αντίληψης του στρες. 

Γιατροί, βιολόγοι, φυσικοί και οι ψυχολόγοι από την Ελλάδα και άλλες χώρες θα συζητήσουν και αναλύσουν τους τρόπους που ο βελονισμός μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του στρες. Ανάμεσά τους η Dr. Κωνσταντίνα Θεοδωράτου MD, MSc, Med.Psych, AABMRCFellowship, President of ICMART, President ofSAMAG, Πρόεδρος του IASY και ο βραβευμένος Καθηγητής Παιδιατρικής και Ενδοκρινολογίας, Διευθυντής της Πρώτης Παιδιατρικής Κλινικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος  Χρούσος. 

Οι διακεκριμένοι ομιλητές θα αναλύσουν όλες τις τεχνικές που εφαρμόζονται κλινικά και αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά το στρες.

Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν διαλέξεις και workshops για όλες τις κλινικές εφαρμογές του βελονισμού αλλά και για ότι αφορά τις εξελίξεις στην σύγχρονη έρευνα.