Δυνατό αποτύπωμα στο πΕριβάλλον, Μαζί στις ανάγκες της κΟινωνίας - Free Sunday
Δυνατό αποτύπωμα στο πΕριβάλλον, Μαζί στις ανάγκες της κΟινωνίας

Δυνατό αποτύπωμα στο πΕριβάλλον, Μαζί στις ανάγκες της κΟινωνίας

Με τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση στην ελληνική κοινωνία να διευρύνονται συνεχώς, η κοινωνική ευθύνη και το υπεύθυνο επιχειρείν αναδεικνύονται σε μονόδρομο για τους πρωταγωνιστές της οικονομίας και της επιχειρηματικής σκηνής. Ανάμεσά τους η ελληνική φαρμακοβιομηχανία DEMO, ένα από τα «διαμάντια» της ελληνικής οικονομίας, καθώς βραβεύτηκε για την επιχειρηματική πορεία της και το υγιές μοντέλο ανάπτυξής της στην Ετήσια Συνάντηση Επιχειρηματικής Αριστείας «Diamonds of the Greek Economy 2018». Παραλαμβάνοντας το βραβείο, η Ιωάννα Δέμου επεσήμανε πως για άλλη μια χρονιά η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τις πολυάριθμες προκλήσεις στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας και να συμβάλει ταυτόχρονα στην προσπάθεια ανάκαμψης της εγχώριας οικονομίας. Σήμερα η DEMO κατέχει την πρώτη θέση στην Ελλάδα στη νοσοκομειακή αγορά, ενώ το 82% της παραγωγής της εξάγεται σε 85 χώρες σε όλο τον κόσμο και είναι επίσημος προμηθευτής φαρμάκων στα Ηνωμένα Έθνη, στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, στον Ερυθρό Σταυρό και στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Το ισχυρό της αποτύπωμα στην κοινωνική προσφορά περιλαμβάνει μια σειρά από πολυσχιδείς δράσεις, οι οποίες έχουν αποδέκτες ιδρύματα, σχολεία, νοσοκομεία, αγροτικά ιατρεία μικρών νησιών και εθελοντικές οργανώσεις. Συγκεκριμένα, η DEMO στηρίζει την κοινωνία προωθώντας τον πολιτισμό και τον αθλητισμό μέσα από χορηγίες ιδρυμάτων και αθλητών που αποτελούν πρότυπα για τη νέα γενιά. Επίσης, προσφέρει δωρεές σε σχολεία, νοσοκομεία, κοινωνικά φαρμακεία, αγροτικά ιατρεία, οργανώσεις που συμπληρώνουν το έργο της πολιτείας, όπως το «Χαμόγελο του παιδιού» και η «Ομάδα Αιγαίου», και ενισχύει οικονομικά τις τοπικές κοινωνίες και τα παιδιά των προσφύγων. Εξίσου πολυσχιδής είναι η δράση της DEMO για την προστασία του περιβάλλοντος. Σε ετήσια βάση η εταιρεία προστατεύει 51.175 δέντρα, εξοικονομεί 103.412 λίτρα νερού και ανακυκλώνει 507 κιλά μπαταριών, 800 κιλά λαδιών, 482 τόνους στερών αποβλήτων, 1.209 τόνους πλαστικού, 263 τόνους χαρτιού και 845 κιλά ηλεκτρικών συσκευών.

Το υπεύθυνο επιχειρείν για την DEMO συμπληρώνεται με την αφοσίωσή της στη φαρμακευτική καινοτομία και τη δέσμευσή της εδώ και 53 χρόνια να προσφέρει ποιοτικά και καινοτόμα φαρμακευτικά σκευάσματα στους Έλληνες ασθενείς, υλοποιώντας ένα γενναίο πλάνο επενδύσεων. Ήδη στο Κρυονέρι χτίζεται η 4η μονάδα παραγωγής, η οποία και θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019, ενώ η εταιρεία παρέλαβε νέα μηχανήματα που θα αυξήσουν την παραγωγική δυνατότητα, θα την τριπλασιάσουν για την ακρίβεια, επιτυγχάνοντας εξαιρετικά μικρούς χρόνους παράδοσης.

Παρούσα και στη θεατρική σκηνή

Εκτός από την επιχειρηματική σκηνή, όπου πρωταγωνιστεί ως ένα από τα «διαμάντια» της ελληνικής οικονομίας, η DEMO κάνει αισθητή την παρουσία της και στο θεατρικό σανίδι, σκορπίζοντας χαρά και συγκίνηση με τη θεατρική ομάδα των εργαζομένων panDEMOnium. Η παράσταση του έργου «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» ανέβηκε πριν από δύο εβδομάδες στο σανίδι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Σε μια εκδήλωση που έμοιαζε με παιδικό πάρτι, με ποπ κορν, παγωτά, μασκότ και μουσική, οι εργαζόμενοι της DEMO και τα παιδιά τους απόλαυσαν εννέα συναδέλφους τους σε ρόλους κυκλώπων, λωτοφάγων, σειρήνων και πολλών ηρώων ακόμη. Το καταξιωμένο έργο «ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ» της σπουδαίας Ξένιας Καλογεροπούλου, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Περικλή Βασιλόπουλου, πήρε σάρκα και οστά επί της σκηνής της DEMO και απέδειξε ότι ένα έργο που γράφτηκε το 1981 συνεχίζει να είναι επίκαιρο και να συναρπάζει μικρούς και μεγάλους. Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το ταξίδι του ΟΔΥΣΣΕΒΑΧ, που ψάχνει να βρει το Κυκλωλωτογοργοκιρκιλάριζο και να επιστρέψει με ασφάλεια στην πατρίδα του, την Ιθαγδάτη. Η DEMO, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του εθελοντικού πνεύματος και της κοινωνικής υπευθυνότητας, δημιούργησε τη θεατρική ομάδα panDEMOnium πριν από έναν χρόνο με στόχο το ανέβασμα της παράστασης, αρχικά στους συναδέλφους και στα παιδιά τους και στη συνέχεια σε χώρους παιδιατρικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων και ΜΚΟ, καθώς ο χαρακτήρας της θεατρικής ομάδας της DEMO είναι αυτός της κοινωνικής προσφοράς.

Εκτός από τους εργαζόμενους «ηθοποιούς», πολλοί άλλοι εργαζόμενοι βοήθησαν με τα σκηνικά, τη μουσική, τα φώτα, τον ήχο και την προώθηση των παραστάσεων. Το θέατρο είναι ομαδική δουλειά και η DEMO σκοπεύει να έχει μια πρωτοπόρα ομάδα που θα προσφέρει χαρά και συγκίνηση εντός και εκτός εταιρείας. Βασικός αποδέκτης των κοινωνικών δράσεων είναι τα παιδιά και κυρίως τα παιδιά που έχουν να παλέψουν με σοβαρά νοσήματα, τα οποία στηρίζονται και από τη συνεργασία της DEMO με τον οργανισμό MAKE A WISH (Κάνε μια Ευχή Ελλάδας). Το ζεστό χειροκρότημα, το παιδικό χαμόγελο, η χαρά και η συγκίνηση που φωτίζουν τα παιδικά προσωπάκια είναι για την DEMO η καλύτερη ανταμοιβή.