Απόβαση προσφοράς στη γραφική Φολέγανδρο - Free Sunday
Απόβαση προσφοράς στη γραφική Φολέγανδρο
Ακόμη ένα λιθαράκι για την ισότιμη πρόσβαση των νησιωτών στην περίθαλψη βάζει η ELPEN, συνεχίζοντας τη 18ετή συνεργασία της με την Ομάδα Αιγαίου, μέσα από την οποία έχουν υποστηριχθεί εννέα νησιά.

Απόβαση προσφοράς στη γραφική Φολέγανδρο

Στην ακριτική Ελλάδα για μία ακόμη φορά ταξίδεψε η ELPEN, στηρίζοντας τον 24ο Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο. Ειδικότερα, πρόσφερε έναν καρδιογράφο, μια μεταφερόμενη φιάλη οξυγόνου, έναν μετρητή σακχάρου και ένα μηχάνημα αναρρόφησης για την κάλυψη των υγειονομικών αναγκών του περιφερειακού ιατρείου Φολεγάνδρου.

Η συνεργασία της ELPEN με την Ομάδα Αιγαίου μετρά 18 χρόνια σταθερής προσφοράς στους κατοίκους των μικρών απομακρυσμένων νησιών. Στη διάρκεια της μακροχρόνιας αυτής σύμπραξης η εταιρεία έχει στηρίξει δράσεις όπως η δημιουργία της παιδικής χαράς στην Ανάφη, η χρηματοδότηση εργασιών για την εγκατάσταση φίλτρου αντίστροφης ώσμωσης νερού στη Θύμαινα και η υδροδότηση της Κεραμειδούς, επίσης στη Θύμαινα.

Επιπλέον, έχει προσφέρει εξοπλισμό για το αγροτικό ιατρείο του Κουφονησίου, της Ηρακλειάς και της Αστυπάλαιας, καθώς και εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία των μικρών νησιών του Αιγαίου. Την περσινή χρονιά κάλυψε εξολοκλήρου το κόστος των 485 εργαστηριακών εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκαν οι κάτοικοι επτά μικρών ακριτικών νησιών (Θύμαινα, Φούρνοι, Δονούσα, Αμοργός, Αστυπάλαια, Ίος, Κουφονήσι).

Τα εγκαίνια του περιφερειακού ιατρείου Φολεγάνδρου πραγματοποιήθηκαν στις 17 Μαΐου, παρουσία του κ. Θεόδωρου Τρύφωνος, αντιπροέδρου της ELPEN, ο οποίος τόνισε πως το σύγχρονο μοντέλο της επιχειρηματικότητας απαιτεί τέτοιες συνέργειες και εταιρική υπευθυνότητα και πρόσθεσε: «Η σύμπραξή μας με την Ομάδα Αιγαίου προστίθεται σε μια σειρά ενεργειών που αναπτύσσουμε σταθερά τα τελευταία χρόνια, στοχεύοντας στη διασφάλιση της πρόσβασης των απομακρυσμένων περιοχών σε απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες. Μοιραζόμαστε σήμερα με τους ακρίτες της Φολεγάνδρου το ισότιμο δικαίωμά τους στην υγεία».