Εκδήλωση για την διατροφή και την υγειά στο Άλσος Κεφαλαρίου - Free Sunday
Εκδήλωση για την διατροφή και την υγειά στο Άλσος Κεφαλαρίου

Εκδήλωση για την διατροφή και την υγειά στο Άλσος Κεφαλαρίου

Το Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας, ως κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, σάς προσκαλεί στην ανοικτή εκδήλωση, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018, στο Άλσος Κεφαλαρίου από τις 10:30 – 13:00, με τίτλο: «Φροντίζω τη Διατροφή, Προσέχω την Υγεία». Η είσοδος, είναι δωρεάν για το κοινό.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό, θεματικό πάρκο, το οποίο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση αλλά και την ενημέρωση του κοινού σε θέματα που άπτονται της υγιεινής διατροφής, αλλά και το ρόλο αυτής, ως μέσο πρόληψης και αντιμετώπισης των χρόνιων παθήσεων.

Οι επισκέπτες, θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες ομιλίες από Καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Τμήματος Επ. και Διαιτολογίας – Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να διατυπώσουν ερωτήσεις, μέσα από ζωντανή συζήτηση με τους προσκεκλημένους επιστήμονες. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν και θα δοκιμάσουν τις πεντανόστιμες υγιεινές συνταγές των διάσημων chef από τα εκπαιδευτήρια ΑΚΜΗ και θα γνωρίσουν τα παραδοσιακά προϊόντα γνωστών Ελλήνων παραγωγών από τη Μακεδονία και τη Μεσσηνία. Τέλος, θα  ενημερωθούν και θα λάβουν βασικές οδηγίες για τη σωστή διατροφή και την κατάλληλη επιλογή των πρώτων υλών, από τους επιστήμονες ιατρούς, μέλη του ΕΛΙΓΑΣΤ. Η εκδήλωση τελεί υπό την αρωγή & στήριξη του Υπουργείου Υγείας.

Με αφορμή της δημιουργίας της ανοικτής εκδήλωσης, ο  Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ιδρύματος Γαστρεντερολογίας, καθ. Γεώργιος Παπαθεοδωρίδης, δήλωσε: «Η διάδοση και υιοθέτηση υγιεινών διατροφικών συνηθειών αποτελούν καθοριστικό παράγοντα προάσπισης της ατομικής υγείας. H ταχύτατη αλλαγή του σύγχρονου τρόπου ζωής τα τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με τη μείωση του ελεύθερου χρόνου, την έλλειψη άσκησης, καθώς και με την ένταξη νέων διατροφικών, «τυποποιημένων» συνηθειών, είναι μια από τις πιο σοβαρές προκλήσεις για το σύγχρονο άνθρωπο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, το ΕΛΙΓΑΣΤ, θα ήθελε να προσκαλέσει όλους τους πολίτες στο ενημερωτικό θεματικό πάρκο με τίτλο «Φροντίζω τη Διατροφή, Προσέχω την Υγεία», το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στην Πλατεία Κεφαλαρίου από τις 10:30 – 13:00, για να ενημερωθούν από τους ειδικούς, να γνωρίσουν τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα και κυρίως να λάβουν τις ορθές και απαραίτητες οδηγίες για τη σωστή διατροφή, ώστε να προστατευθούμε, όλοι μας, από τα χρόνια νοσήματα. Σας περιμένουμε όλους εκεί».