25 χρόνια γιορτάζει το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στο Πέραμα - Free Sunday
25 χρόνια γιορτάζει το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στο Πέραμα

25 χρόνια γιορτάζει το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στο Πέραμα

Το πρόγραμμα απεξάρτησης ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Περάματος σας προσκαλούν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου στις 18.00, στην εκδήλωση παρουσίασης της εικαστικής παρέμβασης «Το Πέρα(σ)μα στη Δημιουργία». 

Πρόκειται για την ολοκλήρωση μιας πολύμηνης προσπάθειας που ξεκίνησε την άνοιξη του 2018 από μέλη και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ. Μιας δράσηςτέχνης και αλληλεγγύης με στόχο να αλλάξει την όψη του σχολείου, μέσα από τη δημιουργία σειράς τοιχογραφιών, που παράλληλα θα μεταφέρουν μηνύματαενάντια στη βία, τον στιγματισμό, τον αποκλεισμό, τις εξαρτήσεις.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από 55 μέλη και6 εργαζόμενους του θεραπευτικού προγράμματος, με τη συνδρομή εικαστικών καλλιτεχνών και μελών της σχολικής κοινότητας. Η παρέμβαση αφορά επιφάνεια4.000 m2. Η θεματολογία των σχεδίων διαμορφώθηκε με βάση τη χρήση των χώρων και την ηλικία των μαθητώνεπιδιώκοντας να ενθαρρύνει την ελευθερία της έκφρασης και να υπογραμμίσουν τη σημασία της ομαδικότητας και της συνύπαρξης.

Σε μια κοινωνία που περισσότερο από ποτέ χρειάζεται να επενδύσει στο «μαζί», θα συνεχίσουμε να κάνουμε πράξη την ομαδικότητα και την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας για κοινωνική ένταξη.  

Με αφορμή τον εορτασμό των 25 χρόνων λειτουργίας και δημιουργίας του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου «παραδίδουμε» το σχολείο επίσημα στους μαθητές του, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, και σας καλούμε σε μια γιορτή ανοικτή στη γειτονιά και την πόλη με ελεύθερη είσοδο.