Ήρθε ο πρώτος φορέσιμος αισθητήρας που μετρά του pH του δέρματος - Free Sunday
Ήρθε ο πρώτος φορέσιμος αισθητήρας που μετρά του pH του δέρματος

Ήρθε ο πρώτος φορέσιμος αισθητήρας που μετρά του pH του δέρματος

ΗL’Oréal παρουσίασε σήμερα, στο Consumer Electronics Show2019, ένα πιλοτικό μοντέλο της τελευταίας καινοτομίας του Εκκολαπτηρίου νέων επιχειρηματικών δράσεων στο χώρο της τεχνολογίας της L’Oréal (L’Oréal Technology Incubator). ΤοMy Skin Track pH από τη La Roche-Posay είναι ο πρώτοςφορέσιμος αισθητήρας που, σε συνδυασμό με μια συνοδευτικήεφαρμογή, επιτρέπει την εύκολη μέτρηση των ατομικώνεπιπέδων του pH του δέρματος και τη δημιουργίαεξατομικευμένων προγραμμάτων περιποίησης, με στόχο τηνκαλύτερη φροντίδα του δέρματος. Το My Skin TrackpH απέσπασε το Βραβείο Καινοτομίας «Best of Innovation» τουCES για το 2019, στην κατηγορία Φορέσιμων ΤεχνολογικώνΠροϊόντων (Wearable Technology Products). Ο αισθητήραςαναπτύχθηκε από κοινού με τη μάρκα περιποίησης La Roche-Posay, μέλος της οικογένειας L'Oréal, η οποία συνεργάζεται στενά με δερματολόγους για την ανάπτυξη ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων και έχει ως δέσμευση να φέρει την επιστημονική πρόοδο κοντά στους καταναλωτές.

«Η επιστημονική και ιατρική κοινότητα γνωρίζει εδώ και καιρό τησχέση ανάμεσα στα επίπεδα pH του δέρματος και στις κοινέςδερματικές παθήσεις που εκατομμύρια άνθρωποι βιώνουν καθημερινά», λέει ο Guive Balooch, Παγκόσμιος Αντιπρόεδρος τουL’Oréal Technology Incubator, παραρτήματος του Τμήματος Έρευνας & Καινοτομίας της L’Oréal. «Στόχος μας είναι ναχρησιμοποιήσουμε την προηγμένη αυτή τεχνολογία για να δώσουμεδύναμη στους καταναλωτές, μέσω ουσιωδών πληροφοριών σχετικάμε τη δερματική τους πάθηση που θα τους βοηθήσουν να βρουν τα κατάλληλα προϊόντα για τις προσωπικές τους ανάγκες. Στη L'Oréal, γνωρίζουμε ότι το μέλλον της ομορφιάς είναι η υγεία. Γι’ αυτό, έχουμε δεσμευτεί να αξιοποιήσουμε την τεχνολογία προκειμένου ναπροσφέρουμε ενημέρωση και αποτελεσματικές λύσεις σε όλουςτους συνειδητοποιημένους σε θέματα υγείας καταναλωτές μας.»

Το pH μπορεί να είναι από όξινο έως βασικό, και η κλίμακαμέτρησής του κυμαίνεται από το 0 μέχρι το 14. Το pH του υγιούςδέρματος εμπίπτει στην ελαφρώς όξινη περιοχή και κυμαίνεται ανάμεσα στο 4,5 και στο 5,5. Όταν το pH χάνει την ισορροπία του, είτε λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων είτε λόγω υποκείμενων παθήσεων, μπορεί να πυροδοτήσει φλεγμονώδεις αποκρίσεις. Οιαποκρίσεις αυτές ενδέχεται να οδηγήσουν σε συνήθη δερματικάπροβλήματα που περιλαμβάνουν την ξηρότητα, το έκζεμα και την ατοπική δερματίτιδα. Εκατομμύρια Αμερικανοί πάσχουν απότέτοιου είδους παθήσεις: σύμφωνα με την Εθνική Ένωση για το Έκζεμα (National Eczema Association), 1 στους 10 Αμερικανούς (31,6 εκατομμύρια) έχει κάποια μορφή εκζέματος.  

Το My Skin Track pH, ένας μικρός, λεπτός και εύκαμπτοςαισθητήρας, αντιπροσωπεύει την επόμενη γενιά τεχνολογίας εξατομικευμένης περιποίησης για τη L'Oréal, τον παγκόσμιο ηγέτη στην ομορφιά. Όντας η πρώτη φορέσιμη συσκευή που μετρά ταατομικά επίπεδα του pH του δέρματος με χρήση τεχνολογίαςμικρορευστομηχανικής, συλλαμβάνει, μέσω ενός δικτύου μικροκαναλιών, ιχνοποσότητες ιδρώτα από τους πόρους του δέρματος παρέχοντας ακριβή μέτρηση του pH μέσα σε 15 λεπτά.  

Ενώ οι προηγούμενες μέθοδοι μέτρησης των επιπέδων του pH του δέρματος απαιτούσαν τη χρήση άκαμπτων ηλεκτρονικών συσκευώνκαι μεγάλα δείγματα ιδρώτα, το My Skin Track pH συλλέγει, και χρησιμοποιεί για τη διεξαγωγή ακριβών μετρήσεων, ανεπαίσθητες ποσότητες ιδρώτα.  

Το My Skin Track pH διαβάζει το pH γρήγορα και αποτελεσματικά, μέσω μιας απλής διαδικασίας δύο βημάτων:  

1) Ο χρήστης τοποθετεί τον αισθητήρα στο εσωτερικό του βραχίονα, αφήνοντάς τον σταθερό για 5-15 λεπτά –έως ότου οι δύο κεντρικές κουκκίδες αλλάξουν χρώμα.  
2) Έπειτα, ο χρήστης ανοίγει την εφαρμογή My Skin Track pH  και φωτογραφίζει τον αισθητήρα. Χρησιμοποιώντας έναν προηγμένο αλγόριθμο, η εφαρμογή διαβάζει τη μέτρηση του pH, καθώς και την τοπική απώλεια ιδρώτα του χρήστη –τον ρυθμό εφίδρωσης του δέρματος, αξιολογώντας την υγεία του δέρματος και προτείνοντας, σε εξατομικευμένη βάση,προϊόντα La Roche-Posay για τη φροντίδα του δέρματος και την αποκατάσταση της ισορροπίας του pH.

Πέραν του ρόλου του ως μελλοντικό καταναλωτικό προϊόν, το MySkin Track pH  θα βοηθήσει τη L'Oréal να προαγάγει τις έρευνές τηςστην επιστήμη του δέρματος και θα συμβάλει στην ανάπτυξη των προϊόντων της μεγαλύτερης εταιρείας ομορφιάς παγκοσμίως.