17 Αδιάγνωστους ασθενείς με διαβήτη εντόπισε το μαγικό λεωφορείο με τις δωρεάν εξετάσεις - Free Sunday
17 Αδιάγνωστους ασθενείς με διαβήτη εντόπισε το μαγικό λεωφορείο με τις δωρεάν εξετάσεις

17 Αδιάγνωστους ασθενείς με διαβήτη εντόπισε το μαγικό λεωφορείο με τις δωρεάν εξετάσεις

Το Diabetes Magic Bus της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Με Οδηγό τον Διαβήτη» ολοκήρωσε το ταξίδι ενημέρωσης ευαισθητοποίησής τους από τις 16 έως και τις 21 Δεκεμβρίου 2018 στους Δήμους Αθηναίων, Αμαρουσίου, Ιλίου, Ηλιούπολης Ηρακλείου και Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, πραγματοποιώντας περισσότερες από 2.000 δωρεάν εξετάσεις και εντοπίζοντας 17 αδιάγνωστες περιπτώσεις διαβήτη. 

Κατά τη διάρκεια του χριστουγεννιάτικου ταξιδιού με το Diabetes Magic Bus πλήθος συμπολιτών μας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από Ιατρό, Διατροφολόγο και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας σχετικά με τον Διαβήτη, παιδιά και έφηβοι διασκέδασαν με εκπαιδευτικά παιχνίδια σε σχέση με τη νόσο, ενώ μικροί και μεγάλοι ενημερώθηκαν για την αξία και τη σημασία του εμβολιασμού.

Πρεσβευτής του μηνύματος της πρόληψης του Διαβήτη ήταν ο ηθοποιός και παρουσιαστής Κρατερός Κατσούλης, που «άναψε» τη μηχανή του «μαγικού» λεωφορείου στην Πλατεία Συντάγματος και έδωσε το σύνθημα για να ξεκινήσει την διαδρομή του!

Εκτός από τους πολίτες- επιβάτες που ένιωσαν τη μαγεία των Χριστουγέννων και ενημερώθηκαν για την αξία της υγείας «συνοδοιπόροι»- χορηγοί στο ταξίδι του μαγικού λεωφορείου ήταν τα προϊόντα MISCO Ολικής Άλεσης, οιεταιρείες PFIZERHELLAS Α.Ε., EURODIET MED και βασικοί υποστηρικτές οι εταιρείες ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Ο.Σ.Υ. Α.Ε., αλλά και το Αρχιτεκτονικό Γραφείο της κυρίας Σίσσυς Φειδά, που με αγάπη, φαντασία και δημιουργικότητα διακόσμησε το εσωτερικό του «μαγικού» μας λεωφορείου!

Ευχαριστούμε επίσης την ASCENSIA DIABETES CARE για την παραχώρηση των ταινιών μέτρησης, αλλά και τις αρχές των Δήμων που επισκέφθηκε το Μαγικό Λεωφορείο, που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή του ενημερωτικού μας ταξιδιού.