13.600 χλμ. στο κοντέρ της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς - Free Sunday
13.600 χλμ. στο κοντέρ της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς

13.600 χλμ. στο κοντέρ της υγείας και της κοινωνικής προσφοράς

Η σωστή διατροφή αποτελεί μονάχα τον έναν πυλώνα της καλής υγείας. Ο άλλος πυλώνας αφορά την αγάπη για τη φύση και την τακτική άσκηση, δύο αξίες που διδάσκονται από τους γονείς στα παιδιά και διαδίδονται στην κοινωνία σαν ένα μήνυμα για καλύτερη ζωή. Στην AbbVie Running Team, όπου συμμετέχουν η δημοσιογράφος υγείας της «Free Sunday» Αλεξία Σβώλου και ο γιος της Ιάσονας, μια παρέα ανθρώπων που διαρκώς μεγαλώνει έχει τρέξει μέσα σε έξι χρόνια 33 αγώνες δρόμου και έχει καλύψει 13.600 χλμ., απόσταση μεγαλύτερη από την περίμετρο της γης.

Στα χρόνια αυτά το τρέξιμο δεν βελτίωσε μόνο τις ζωές των δρομέων αλλά συνέβαλε και στη συγκέντρωση ενός μεγάλου χρηματικού ποσού για τη στήριξη 20 κοινωφελών οργανισμών και φορέων. Τα τελευταία χρόνια η AbbVie Running Team επέλεξε να στηρίξει τη «Μέριμνα», τον οργανισμό που βοηθά παιδιά με καταληκτικές ασθένειες να ζήσουν με αξιοπρέπεια και στηρίζει οικογένειες και τη σχολική κοινότητα στη διαχείριση του πένθους. Όπως εξηγεί η διευθύντρια του οργανισμού, Κάλια Αρμαγανίδου, η «Μέριμνα» έχει σαν στόχο για τη φετινή χρονιά να υλοποιήσει ένα μεγάλο της όραμα: να δημιουργήσει το πρώτο κέντρο ημέρας για τα παιδιά που στηρίζει, ώστε να μη ζουν στο περιθώριο, αλλά να μπορούν να φεύγουν από το σπίτι τους, να πηγαίνουν στο κέντρο, να κάνουν ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, να κοινωνικοποιούνται και να έχουν επαφή με άλλα παιδιά. Η κοινωνική επαφή είναι «φάρμακο» για την ψυχολογία τους και βοηθά τα παιδιά να ανταποκριθούν καλύτερα στην αγωγή τους.

Εκτός από το κέντρο ημέρας, η «Μέριμνα» φιλοδοξεί να αγοράσει το απαραίτητο οπτικοακουστικό υλικό για να βοηθά παιδιά τα οποία χάνουν την ομιλία τους κατά την πορεία της ασθένειάς τους ή παιδιά που δεν μίλησαν ποτέ να μπορούν να επικοινωνούν. Για την υλοποίηση των οραμάτων της η «Μέριμνα» στηρίζεται στις εταιρείες του ιδιωτικού φορέα, καθώς και στους φίλους της, που μπορούν να συγκεντρώνουν χρήματα μέσα από μπαζάρ και φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Όπως επισημαίνουν οι ψυχολόγοι, η κοινωνική προσφορά και η κοινωνικοποίηση, το να μοιράζεσαι τα καλά και τα κακά με φίλους και να έχεις κοινούς στόχους με αυτούς, αποτελούν από μόνα τους ισχυρά αντίδοτα στην κατάθλιψη, την επιδημία της εποχής μας, αλλά και σε όλα τα εκφυλιστικά νοσήματα.

INFO: Αν θέλετε να γνωρίσετε και να στηρίξετε το έργο της «Μέριμνας», επισκεφθείτε την την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 5 το απόγευμα στο Χίλτον, στη μεγάλη εκδήλωση γνωριμίας για το κοινό.