Πριν έρθει ο πελαργός, η διατροφή της μαμάς έχει σημασία - Free Sunday
Πριν έρθει ο πελαργός, η διατροφή της μαμάς έχει σημασία
«Στην περίοδο πριν από τη σύλληψη, στην εγκυμοσύνη και στον θηλασμό ο γυναικείος οργανισμός έχει ιδιαίτερες διατροφικές απαιτήσεις. Στην ITF Hellas η υγεία της γυναίκας στην αναπαραγωγική της ηλικία αποτελεί προτεραιότητα». Πόλυ Λεονταρίδη, διευθύνουσα σύμβουλος της Italfarmaco Ελλάδας

Πριν έρθει ο πελαργός, η διατροφή της μαμάς έχει σημασία

Η δημιουργία μιας νέας ζωής, στην αρχή αθόρυβα και μέρα με τη μέρα ολοένα και πιο αισθητά, είναι το μεγαλύτερο θαύμα της φύσης. Η μητρότητα επιφέρει αλλαγές σε βιολογικό όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο. Η εγκυμοσύνη συνεπάγεται σημαντικά αυξημένες διατροφικές ανάγκες, αφού η έγκυος δεν πρέπει απλώς να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά αλλά και στις σωστές ποσότητες, καθώς η μητρική διατροφή αποτελεί τη βάση για μια υγιή κύηση. Για την ακρίβεια, η σωστή διατροφή αποτελεί προϋπόθεση για να μην υπάρχουν προβλήματα υπογονιμότητας και επηρεάζει τη συνολική αναπαραγωγική υγεία της γυναίκας. Η ανεπάρκεια συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών, καθώς και η ανεπαρκής αποθήκευση ενέργειας, μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ωορρηξία, τον έμμηνο κύκλο, και να δυσχεράνουν την επίτευξη εγκυμοσύνης. Όσο σχολαστική κι αν είναι στη διατροφή της, η γυναίκα που επιθυμεί την εγκυμοσύνη είναι εξαιρετικά δύσκολο να καλύψει πλήρως τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες σε συγκεκριμένα, πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τόσο για την ίδια όσο και για το νεογνό στα πρώτα στάδια της επερχόμενης κύησης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η εγκυμοσύνη συνήθως γίνεται αντιληπτή μετά τον πρώτο μήνα, κατά τον οποίο ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται τα όργανα του εμβρύου, γίνεται κατανοητό πόσο σημαντική είναι η θωράκιση του οργανισμού της μέλλουσας μητέρας με επαρκείς ποσότητες συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών πριν και κατά την έναρξη της εγκυμοσύνης, ώστε να προφυλάξει το έμβρυο από δυσπλασίες και διαταραχές, συντελώντας στην καλή έκβαση της εγκυμοσύνης και στη γέννηση ενός υγιούς βρέφους.

Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις παρατηρούνται διατροφικές ατέλειες, οι οποίες μπορεί να επιβαρύνουν την αναπαραγωγική υγεία της γυναίκας και να στερήσουν από το μωρό της πολύτιμα μικροθρεπτικά συστατικά, πράγμα που εγκυμονεί κινδύνους τόσο για την ίδια όσο και για το νεογνό. Για τον λόγο αυτόν, ενδείκνυται η λήψη ειδικών πολυβιταμινούχων σκευασμάτων τα οποία διαθέτουν κατάλληλη σύνθεση, ιδανική για την κάλυψη των συγκεκριμένων αναγκών. Το Iofolen Preconception είναι ένα νέο μέλος της οικογένειας ειδικών διατροφικών συμπληρωμάτων Iofolen της εταιρείας ITF, το οποίο είναι σχεδιασμένο για την πλήρη κάλυψη των διατροφικών αναγκών όλων των γυναικών αναπαραγωγικής ηλικίας που επιθυμούν εγκυμοσύνη, εξασφαλίζοντας την καλή αναπαραγωγική τους υγεία και την επιτυχή έναρξη και εξέλιξη της εγκυμοσύνης. Η λήψη των καταλλήλων συμπληρωμάτων διατροφής πρέπει να ξεκινά πριν από την κύηση, καθώς η περίοδος αυτή είναι εξίσου σημαντική με την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό. Κάθε μέλλουσα μητέρα πρέπει να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση συγκεκριμένου διαιτολογίου, προσαρμοσμένου στις ανάγκες της κάθε περιόδου, ακολουθώντας παράλληλα τις συστάσεις των ειδικών για τη λήψη των κατάλληλων πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής. Στόχος, η διασφάλιση των ιδανικότερων συνθηκών για την έναρξη και εξέλιξη μιας όσο το δυνατόν καλύτερης εγκυμοσύνης, δίνοντας τα εφόδια στο μωρό σας για ένα υγιές ξεκίνημα.