ΑγκαλιάΖΩντας το δέρμα των ογκολογικών ασθενών - Free Sunday
ΑγκαλιάΖΩντας το δέρμα των ογκολογικών ασθενών

ΑγκαλιάΖΩντας το δέρμα των ογκολογικών ασθενών

Με εφαλτήριο το Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά και με στρατηγικό συνεργάτη τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑγκαλιάΖΩ» ξεκινά μια σημαντική πρωτοβουλία ενημέρωσης των ασθενών για τη σωστή φροντίδα της επιδερμίδας τους. Η δράση αυτή, με τον τρυφερό και σημειολογικό τίτλο «Αγκαλιάζουμε το δέρμα του ασθενούς με καρκίνο», υλοποιείται με τη βοήθεια των δερματολογικών εργαστηρίων La Roche-Posay, με στόχο να απαλύνει τα σημάδια που αφήνουν οι χημειοθεραπείες και οι ακτινοθεραπείες στην εξωτερική εμφάνιση των καρκινοπαθών και παράλληλα να καταργήσει το στίγμα των ογκολογικών νοσημάτων.

Η εξωτερική εμφάνιση είναι ο καθρέφτης μας και, όπως εξηγεί η πρόεδρος του Ομίλου «ΑγκαλιάΖΩ», Αναστασία Πασακοπούλου, είναι πολύ σημαντικό για τους ασθενείς να μπορούν με τα κατάλληλα καλλυντικά και το ενδεδειγμένο μακιγιάζ να αποκαθιστούν τα προβλήματα που αφήνουν οι ογκολογικές θεραπείες στο δέρμα και να ξαναχτίζουν την αυτοπεποίθησή τους.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, τα δερματολογικά εργαστήρια La Roche-Posay ξεκίνησαν να διανέμουν 6.000 κιτ με δερματολογικά καλλυντικά φροντίδας του ευαίσθητου δέρματος στους ογκολογικούς ασθενείς του Νοσοκομείου «Μεταξά» και του Νοσοκομείου «Μετροπόλιταν».

Εκτός από τη δωρεάν διανομή καλλυντικών, η ενημερωτική εκστρατεία περιλαμβάνει μαθήματα μακιγιάζ για την αποκατάσταση των φρυδιών και των βλεφαρίδων που «πέφτουν» με τις χημειοθεραπείες, καθώς και τρεις εκδηλώσεις (εσπερίδες), ανοιχτές στο κοινό, εκ των οποίων η πρώτη έγινε ήδη στην Αθήνα, ενώ οι άλλες δύο δρομολογούνται για τον Πειραιά.

Στόχος της δράσης είναι να διαδοθεί το μήνυμα σε όλους τους ογκολογικούς ασθενείς (στον «Άγιο Σάββα», στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», στα κέντρα ημερήσιας νοσηλείας, στο «Υγεία» και σε όλες τις ογκολογικές κλινικές, σε δημόσια και ιδιωτικά θεραπευτήρια) πως οι αλλοιώσεις που αφήνει ο καρκίνος στο δέρμα μπορούν να επουλωθούν.