Χωρίς έξτρα ζάχαρη, με λίγη πρωτεΐνη, η συνταγή για τα παιδιά - Free Sunday
Χωρίς έξτρα ζάχαρη, με λίγη πρωτεΐνη, η συνταγή για τα παιδιά

Χωρίς έξτρα ζάχαρη, με λίγη πρωτεΐνη, η συνταγή για τα παιδιά

Τα παιδιά δεν είναι μικροί ενήλικες και χρειάζονται τη δική τους, παιδικά πλασμένη συνταγή για να μεγαλώσουν σωστά και να γίνουν γερά.

Όπως επισημαίνει ο κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, τα μικρά παιδιά χρειάζονται λιγότερη πρωτεΐνη στα φαγητά τους, γιατί η υψηλή πρόσληψη πρωτεΐνης προγραμματίζει λανθασμένα τον μεταβολισμό τους και κάνει τα παιδιά επιρρεπή στο μεταβολικό σύνδρομο και στην παχυσαρκία.

Επίσης, δεν χρειάζονται κρυφή ζάχαρη, η οποία παχαίνει και δημιουργεί παιδική επιδημία τερηδόνας, ενώ η σωστή παιδική συνταγή για τη διατροφή των λιλιπούτειων περιλαμβάνει και το σωστό μέγεθος μερίδας. Γι’ αυτό άλλωστε τα σωστά παιδικά σνακ πρέπει να είναι μικρότερου μεγέθους από αυτά των ενηλίκων.

Σε αυτό το πνεύμα, η Nestlé παρουσιάζει το πρώτο γιαουρτάκι από 100% βιολογικό γάλα που δεν περιέχει ίχνος πρόσθετων σακχάρων, με τον γνωστό σεφ ζαχαροπλαστικής Δημήτρη Μακρυνιώτη να προτείνει για τα παιδιά συνταγές με γιαούρτι, φρούτα και βρώμη, όπως ένα κέικ μπανάνας με υφή ψωμιού και ένα θρεπτικό smoothie, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως ό,τι είναι υγιεινό για ένα παιδί, είναι ιδανικό και για τους γονείς του.