Ελληνική συνεργασία με τον ιατρικό γίγαντα της Κίνας - Free Sunday
Ελληνική συνεργασία με τον ιατρικό γίγαντα της Κίνας

Ελληνική συνεργασία με τον ιατρικό γίγαντα της Κίνας

Η αδελφοποίηση του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital του Φαλήρου με το Shanghai Chest Hospital της Κίνας, το πρώτο νοσοκομείο στον κόσμο που ειδικεύεται στη θεραπεία θωρακοχειρουργικών περιστατικών, εγκαινιάζει μια νέα εποχή στην παροχή υψηλότατου επιπέδου ιατρικής περίθαλψης στην πατρίδα μας. Ταυτόχρονα, ανεβάζει ακόμα ψηλότερα τον πήχη στην ανταλλαγή ιατρικών εμπειριών, στη γνώση στη ρομποτική χειρουργική, όπου το Shanghai Chest Hospital διαπρέπει, καθώς είναι παγκόσμιος ηγέτης, στη διαπολιτισμική επικοινωνία και στον ιατρικό τουρισμό ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κίνα, δύο χώρες με πληθυσμιακή διαφορά που τις καθιστά συγκρίσιμες με τον Δαβίδ και τον Γολιάθ.

Το Shanghai Chest Hospital αποτελεί έναν πραγματικό γίγαντα στον χώρο της Θωρακοχειρουργικής, κατέχοντας την πρώτη θέση παγκοσμίως όσον αφορά τον αριθμό των θωρακοχειρουργικών περιστατικών που αντιμετωπίζει. Το 2016 το εν λόγω νοσοκομείο διενήργησε περισσότερα από 10.000 μείζονα χειρουργεία θώρακος, με πρώτα στη λίστα τα περιστατικά καρκίνου του πνεύμονα και τα καρδιολογικά περιστατικά, ενώ το 91% αυτών διενεργήθηκε με ελάχιστα επεμβατική μέθοδο. Το νούμερο αυτό δεν έχει καταγραφεί ξανά από κανένα νοσοκομείο σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, ο ιατρικός γίγαντας της Κίνας πρωτοστατεί, σε παγκόσμια κλίμακα, και στην ερευνητική δραστηριότητα υπό την αιγίδα του Jiatong University της Σανγκάης.

Από την άλλη πλευρά, το Τμήμα Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής του Metropolitan Hospital ξεκίνησε τη λειτουργία του υπό τη διεύθυνση του θωρακοχειρουργού Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη τον Οκτώβριο του 2017 και παρουσιάζει μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή πορεία στον χώρο της θωρακοχειρουργικής, πραγματοποιώντας πληθώρα θωρακοσκοπικών αλλά και ρομποτικών επεμβάσεων μειζόνων εκτομών. Η τελετή υπογραφής του Μνημονίου Αδελφοποίησης και Συνεργασίας πραγματοποιήθηκε στο Φάληρο, παρουσία των γιατρών Changqing Pan, Wentao Fang, Wentao Li, Zhaohong Li, Ling Lin και Lei Xu, Εμμανουήλ Γεωργιαννάκη, διευθυντή του Τμήματος Ελάχιστα Επεμβατικής Θωρακοχειρουργικής, Δημήτρη Σπυρίδη, διευθύνοντος συμβούλου του Hellenic Healthcare Group, του Γιάννη Μώραλη, δημάρχου Πειραιά, και της πρέσβειρας της Κίνας στην Ελλάδα, Zhang Qiyue.