Το φαρμακείο των διακοπών έχει θέση στις αποσκευές μας - Free Sunday
Το φαρμακείο των διακοπών έχει θέση στις αποσκευές μας

Το φαρμακείο των διακοπών έχει θέση στις αποσκευές μας

Για τις διακοπές χρειαζόμαστε ελαφριά ρούχα, καπέλο, αντηλιακό, μαγιό, ένα καλό βιβλίο και καλή παρέα. Σωστά; «Λάθος» απαντά ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, καταγράφοντας τα προϊόντα που πρέπει να έχουμε μαζί μας για ξέγνοιαστες διακοπές.

Αυτά περιλαμβάνουν φυτικό εντομοαπωθητικό, κρέμα, τζελ ή stick για τα τσιμπήματα από κουνούπια και μέλισσες ή από επαφή με μέδουσες και φυτά, αντηλιακό γαλάκτωμα σώματος και καταπραϋντική κρέμα για τα ηλιακά εγκαύματα.

Επίσης, πρέπει να έχουμε μαζί μας βαμβάκι, οξυζενέ, ιώδιο και αποστειρωμένες γάζες, υποαλλεργικούς αυτοκόλλητους μικροεπιδέσμους, υποαλλεργικές αυτοκόλλητες ταινίες, αντιβιοτική σκόνη και αλοιφή για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση πιθανών τραυματισμών.

Επιπλέον, χρήσιμα μπορεί να αποβούν τα παυσίπονα ή αντιπυρετικά χάπια, ενώ αν έχουμε σκοπό να κάνουμε κάποιο μεγάλο ή/και δύσκολο ταξίδι, καλό είναι να ζητήσουμε από τον φαρμακοποιό μας κάποιο σκεύασμα για τη ναυτία και για τη δυσκοιλιότητα.

Τέλος, φροντίζουμε να έχουμε μαζί μας οφθαλμικές σταγόνες για τον ερεθισμό από τη θάλασσα ή το νερό της πισίνας και τσιμπιδάκι φρυδιών, το οποίο ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουμε για να βγάλουμε αγκάθια από αχινούς ή κεντρί μέλισσας.